GRUNN TIL JUBEL: Det er ikke bare poengfangsten som er god i Rosenborg. Også den oppførte inntekten gir grunn til å smile for flere i hvitt og svart på Lerkendal. Foto: Fredrik Varfjell NTB scanpix

Slik er inntektstoppen i Tippeligaen

Rosenborg har vært suverene i norsk fotball de siste to sesongene. Men hvilke spillere og trenere står oppført med høyest inntekt?

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Oversikten er ordnet etter tabellen i foregående sesong, hvor Rosenborg gikk seirende ut - tolv poeng foran Strømsgodset. Trønderne er også å finne i inntektstoppen, hvor 14 stykker står oppført med en inntekt over én million.

En ting som er felles for topp tre fra fjorårets Tippeliga er at personen på inntektstoppen har forsvunnet fra klubben. Stefan Strandberg forsvant til russiske Krasnodar. David Nielsen - Godset-trener ved inngangen til sesongen - ble erstattet av Bjørn Petter Ingebretsen, som førte Strømsgodset til sølv. Med Bob Bradley gikk det bedre enn med Nielsen. Han førte Stabæk til en overraskende bronseplass, før han forsvant til fransk fotball.

Lønnen hans gjenspeiler hans anseelse i Bærum-klubben.

Men vi starter på toppen:

Fjorårets sølvmedaljør, Strømsgodset har langt færre enn Rosenborg i millionsjiktet.

Bob Bradley var kanskje verdt sin vekt i gull, ettersom han tjener mer enn de fire neste på listen til sammen. At han tok nedrykksdømte Stabæk til bronsemedalje i 2015 veier kanskje opp for det. Etter at amerikaneren brukte Le Havre som effektiv mellomstasjon på veien videre til Premier League og Swansea, har det gått tyngre med bæringene.

Dag-Eilev Fagermos Odd hadde i fjor lenge heng på medalje, men endte til slutt poenget bak bronseplass. Her er det nevnte Fagermo, og klubbens norske veteraner som står oppført med høyest inntekt.

I Viking - som i likhet med Stavanger er i en økonomisk nedgangstid - tronet Veton Berisha på topp, foran klubbens trener Kjell Jonevret.

Molde skuffet med en sjetteplass i fjor. I likhet med i Viking er det en Tyskland-eksport som topper listen. I tillegg er de klubben som står oppført med flest millioninntekter - med 17 i tallet.

Vålerenga - som allerede har ansatt Ronny Deila fra og med neste sesong - endte like over midten av tabellen i fjor. Som i Viking og Molde er det én spiller som står oppført med høyere inntekt enn sitt overhode.

Det stormer i Lillestrøm, som sparket Runar Kristinsson og ansatte Arne Erlandsen i håp om å berge plassen i Tippeligaen. I fjor endte de på en åttendeplass, og oppført inntekt så ut som følger:

Under midten av fjorårets Tippeliga-tabell befant Bodø/Glimt, Aalesund, Sarpsborg 08, FK Haugesund, Tromsø, Start, Sandefjord og Mjøndalen seg.

Den oppførte inntekten i de klubbene kan du se her:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder