Inge André Olsen: – Det er ingen som blir fredet

Stabæk-McKinlay risikerer å få sparken

DRAMMEN (VG) (Strømsgodset - Stabæk 1-0) Trener Billy McKinlays Stabæk-fremtid henger i en tynn tråd etter at det heller ikke blir noe cupeventyr for fjorårets bronsevinner.

 • Morten Stokstad

Artikkelen er over fire år gammel

Nå leverte Stabæk en fullt godkjent kamp mot hjemmesterke Strømsgodset, men skotten har ikke akkurat hatt flyt etter at han tok over på den nesten umulige jobben med å hoppe etter Bob Bradley. Strømsgodset vant takket være en god Marcus Pedersen-heading på et av kampens få gode angrep fra hjemmelaget.

Les også: Pedersen senket LSK foran Høgmo

Vil ikke snakke om sin egen fremtid

Les også: Godset snudde 0-2 til 3-2 mot Vålerenga

Budstikka kunne tidligere denne uken fortelle at McKinlays stilling var tema i et styremøte på Nadderud mandag kveld.

– Treneren må tåle at det stilles spørsmål om hans rolle, det samme må sportslig ledelse og spillerne, sa sportslig leder Inge André Olsen til lokalavisen.

Etter 1-0-tapet for Godset ville ikke skotten snakke om hvordan han betrakter sin egen posisjon i klubben.

– Jeg vil bare snakke om kampen, sier McKinlay til VG.

FRUSTRERT: Billy McKinlay var svært misfornøyd med at Stabæk måtte nøye seg med et hederlig tap for Strømsgodset etter å ha levert en solid bortekamp. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

– Det er helt naturlig at det stilles spørsmål både om meg, om Billy og om spillerne. Spillerne viste en fin vilje i dag, men situasjonen er likevel ganske mørk. Vi må følge situasjonen tett. Og gjøre det vi kan for å sette Stabæk i en god posisjon til å være Tippeliga-lag neste år, sier sportslig leder Inge André Olsen til VG.

VG sitter også på informasjon som forteller at 47-åringen risikerer å bli fjernet i EM-pausen som starter etter søndagens bunnoppgjør borte mot Start.

For fjorårets bronselag har slitt voldsomt etter at Bob Bradley ble erstattet av Billy McKinlay. Med bare syv poeng på 12 seriekamper har Stabæk kurs for OBOS-ligaen.

– Denne kampen var en reprise av mange av kampene i år der vi taper knepent selv om vi er det beste laget, sier en skuffet Stabæk-trener.

– Selvfølgelig er det vanskelig etter bronse i fjor og spillersalg for 30 millioner kroner, sier Inge André Olsen – som ikke vil frede trener McKinlay.

– I fotball er det veldig vanskelig å utelukke noe som helst. Det ser du i dag når vi får to skader (Luc Kassi og Agon Mehmeti) og må gjøre om på laget. Det er en situasjon vi vil følge tett. Vi prøver selvfølgelig å få det beste ut av trenerteamet og spillerne. Men det er ingen som blir fredet i denne situasjonen. Hverken trenere, spillere eller meg, sier den sportslige lederen.

Les også: Sjekk den utrolige Stabæk-nedturen

Stabæk ga Godset hard kamp

Men selv om Strømsgodset tok plassen i cupens kvartfinale etter å ha vunnet 1-0, viste Stabæk klare tegn til bedring. Bæringene var best i første omgang og skapte flere brukbare muligheter før Marcus Pedersen avsluttet et av få gode Strømsgodset-angrep med å heade Lars Vilsviks fine innlegg i mål etter 39 minutter.

Før det hadde blant annet den tidligere Vålerenga- og Bærum-spilleren Moussa Njie vært en trussel, og kun Espen Bugge Pettersen sto i veien for at Agon Mehmeti kunne gi Tippeligaens nest svakeste lag ledelsen etter 28 minutter.

Men i stedet meldte motflyten seg: Målgarantisten Marcus Pedersen ordnet 1-0, og rett før hvilen måtte Stabæk-10'eren Agon Mehmeti bæres av banen med store smerter i det som så ut til å være det venstre kneet.

I andre omgang tok Strømsgodset litt kommando over kampen. Marcus Pedersen hamret til ti minutter etter pausen. Stabæk-keeper Gurpreet Singh Sandhu reddet. En offsideplassert Petter Vaagan Moen satte returen i mål til liten nytte.

Etter 71 minutter burde hjemmelaget ha punktert kampen. Tokmac Nguen fant Petter Vaagan Moen på en rask kontring, men i stedet for å avslutte selv valgte hedmarkingen å spille til dårligere plasserte Flamur Kastrati. Og Stabæks indiske keeper stoppet forsøket.

Kampen levde helt ut, men Stabæk klarte aldri å sette hjemmelaget under et voldsomt press.

– For oss var dette en kamp uten energi. Gutta orket rett og slett ikke å respondere på planen som var å gå i strupen på Stabæk. Men jeg er veldig fornøyd med at vi går videre på en slitedag, sier SIF-trener Bjørn Petter Ingebretsen.

– Jeg synes vi var det beste laget når det gjelder ballbesittelse og det å kontrollere kampen, sier Billy McKinlay.

Inge André Olsen frykter at skadene til både Mehmeti og Kassi er alvorlige. Det betyr mer Stabæk-trøbbel foran søndagens bunnoppgjør borte mot Start.

– En stor kamp for klubben, sier den skotske treneren.

Les også: Stabæk får 3,8 millioner i erstatning

Les også

 1. 12. serierunde: Fransk rekord ga Psyché plass på rundens lag

  Sogndal-stopperen Christophe Psyché ble søndag første franskmann med to mål i én Tippeligakamp.
 2. Helten Keita beklager våpenposering: – Det var ikke vondt ment

  DRAMMEN (VG) (Strømsgodset-Vålerenga 3-2) Muhamed Keita (25) kom inn i pausen på 0-2 og var innblandet i samtlige tre…
 3. Rekdal etter 3-2-tap: – Ufattelig bittert og tungt

  DRAMMEN (VG) (Strømsgodset-Vålerenga 3-2) Hardt pressede Vålerenga ledet 2-0 ved pause - men Godset gjorde en utrolig…
 4. Sjekk den utrolige Stabæk-nedturen

  BEKKESTUA (VG) Stabæk kjempet lenge om ligagullet i fjor. Nå står de i fare for å rykke ned.
 5. Stabæk får 3,8 millioner i erstatning fra staten: – Selvsagt skuffende

  Stabæk vant i retten, men er skuffet over dommen i erstatningssaken etter den såkalte «overgangssaken».
 6. Tromsø-spillerne svarte fansen etter utskjelling i 17. mai-toget

  BEKKESTUA (VG) (Stabæk – Tromsø 0-3) Tromsø-spillerne ble skjelt ut i 17. mai-toget etter tapet for Bodø/Glimt.

Mer om

 1. Strømsgodset IF
 2. Stabæk Fotball

Flere artikler

 1. Har fått inn syv mill. på en uke – nekter å kjøpe spillere

 2. Sjekk den utrolige Stabæk-nedturen

 3. Rekken uten tap ble økt til 17 hjemmekamper i serien: ... men nå måtte selv «BP» kjefte litt

 4. McKinlay ferdig i Stabæk, ny trener klar

 5. Billy McKinlay sliter mer og mer som Stabæk-trener: Bakke ventet bevisst med Otoo - til Stabæk-forsvarerne var slitne

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder