HJEMMESTERKE: Brann jubel etter andre 2-0-seieren over Sogndal tildigere i år. Til venstre gratuleres målscorer Fredrik Haugen av Daniel Braaten og Kristoffer Barmen.
HJEMMESTERKE: Brann jubel etter andre 2-0-seieren over Sogndal tildigere i år. Til venstre gratuleres målscorer Fredrik Haugen av Daniel Braaten og Kristoffer Barmen. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

VG tipper søndagens Tippeligakamper: Brann fortsetter hjemmeformen

FOTBALL

Hjemmesterke bergensere må unnvære et par sentrale spillere, men på motsatt banehalvdel står Tippeligaens tredje dårligste bortelag. VG har tippet søndagens Tippeliga-kamper.

Publisert:

Stabæk - Haguesund H

Kamal Issah (mb) er tilbake for Bærumslaget etter å ha sonet for gule kort. For Haugesund er Alexander Stølås (mb) spilleklar etter suspensjon. Men vestlendingene må unnvære både Vegard Skjerve (f) og Sondre Tronstad (mb) som begge har plukket opp for mange gule. Stabæk har ikke tapt på fire kamper, men har spilt tre strake uavgjort etter seieren mot Lillestrøm. Haugesund har tapt de to siste kampene, 0-6 mot Rosenborg og 0-1 mot Sogndal - selv om det skal sies at Haugesund var det førende laget store deler av oppgjøret mot Sogndal.

Toni Ordinas jakter sin andre seier som Stabæk-trener. Hjemmeseier gir en odds på 1,95. Spillestopp er kl. 15.25.

Brann - Strømsgodset H

Hjemmelaget er svekket i forsvar uten Vadim Demidov (f) som må stå over etter for mange gule kort. Det samme må bergensernes faste midtbaneinventar Sivert Heltne Nilsen (mb) av samme grunn. Godsets Fransico Júnior må også stå over oppgjøret etter sitt andre røde kort på de seks siste kampene. Brann er inne i en god periode med tre seire og én uavgjort på de fire siste kampene. Hjemme i Bergen har de vunnet syv strake av åtte mulige. Godset er det femte dårligste bortelaget i Tippeligaen og har kun sanket syv poeng på åtte bortekamper.

Hjemmeseier er satt til 2,05 i odds, noe som er en fin odds selv om det er Godset som står på motsatt banehalvdel. Spillestopp er kl. 17.55.

Sarpsborg 08 - Vålerenga U

Ole Heieren Hansen (f) står over på grunn av for mange gule kort, mens Jakob Glesnes er solgt til Strømsgodset. Jonathan Tollås Nation (f) sto over sist kamp i den imponerende 3-0-seieren over Molde. Veteranen Kjetil Wæhler vikarierer i midtforsvaret om Tollås Nation ikke blir kampklar. Saprsborg 08 imponerte ikke hjemme mot tabelljumbo Start sist kamp, men vant knepent 1-0 etter en sen scoring av Jonas Lindberg. Vålerenga har hatt et lite overtak mot Sarpsborg borte (1-2-2), men sist seier i Østfold-byen kom tilbake i 2011.

I en åpen kamp mellom to på papiret jevne lag gir uavgjort 3,25 i odds. Spillestopp er kl. 17.55.

Start - Odd U

Start fortsetter den tunge sesongen uten seier, men håper at nyervervelsen Dennis Antwi (a) kan hjelpe laget med scoringer. Ut har Chidibere Knwakali (mb) forsvunnet til Manchester Citys U23-lag. Hos Odd har forkurven fått seg en ripe i lakken med kun ett poeng på de tre siste kampene, og telemarkingene må se bak seg på tabellen i stedet for opp til Rosenborg som seiler i fra. Da hjelper det heller ikke at Olivier Occean (a), Rafik Zekhnini (mb), Fredrik Nordkvelle (mb) og Thomas Grøgaard (f) alle er usikre foran møtet med sørlendingene. Jone Samuelsen (mb) er også småskadet, men må stå over oppgjøret grunnet for mange gule kort. Nesten hele sentrallinja mangler altså for Dag-Eilev Fagermo.

Et svært svekket Odd-lag kan få utfordringer med å ta hjem alle tre poengene til Telemark. Samtidig er det lite som tyder på at seierstørken skal stoppe for Start.

Et uavgjortresultat gir 4,10 i odds. Dagens langskudd har spillestopp kl. 17.55.

Sogndal - Viking U

Martin Ramsland (a) er tilbake for hjemmelaget etter karantene, men de må klare seg både Lars Christian Kjemhus (f) og Gilberg Koomson (mb) som begge må sone grunnet for mange gule kort. Viking spilte treningskamp mot Arsenal sist fredag. Et stygt 0-8-tap kan man deriomot ikke lese for mye av, annet enn at spillerne vil merke at det kun er 48 timer mellom oppgjørene.

Det positive for siddisene var at ving Zymer Bytyqi (mb) fikk én omgang mot britene etter å ha stått over 2-2-oppgjøret mot Odd sist Tippeliga-runde, uten at han fikk til allverden. Songdal er gjerrige hjemme og har ikke tapt på seks oppgjør (1-5-0), men på motsatt side står Tippeligaens beste bortelag (5-1-3).

Uavgjort kan spilles mellom tabellnaboene til 3,20 i odds. Spillestopp er kl. 19.55.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Her kan du lese mer om