GOD START: Ståle Solbakken og FC København har startet danske Superliga med tre strake seirer. Og imponerende 11-0 i målforskjell. Foto: Sam Bagnall/ama Sam Bagnall/AMA

Champions League-playoff: Solbakken møter RBKs overmenn: - Skrekkmotstander

...og Manchester City må til Romania

Ståle Solbakken og FC København har ett hinder igjen før de er klare for gruppespillet i Champions League. Det heter APOEL.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det ble klart etter UEFAs trekning fredag.

FC København møter altså Rosenborgs overmenn, kypriotiske APOEL.

I den forrige kvalifiseringsrunden så trønderne lenge ut til å sikre seg avansement, men en overtidsscoring - etterfulgt av to nye kjappe scoringer - på bortebane knuste håpet deres i varmen på Kypros.

Les også: Ingebrigtsen hevder han ble drapstruet av APOEL-benken

FCK kunne ha endt opp med Viktoria Plzen, Red Bull Salzburg, Celtic, Legia eller APOEL som playoff-motstandere, men endte altså opp med sistnevnte.

Nå ønsker FCK å revansjere playoff-tapet fra 2009/10-sesongen. Da ledet danskene 1-0 etter oppgjøret på hjemmebane, men røk ut etter 3-1-tap på Kypros.

– FC København skal ut mot en skikkelig skrekkmotstander, skriver den danske tabloidavisen Ekstra Bladet om trekningen.

Det er Ståle Solbakken langt på vei enig i.

– Ja, det kan du si. Det er intet drømmescenario, og vi skulle gjerne hatt hjemmebane til slutt mot akkurat dem. De har avgjort mange kamper på eget gress, sier FCK-treneren til VG.

– Det kommer til å bli veldig tett og jevnt. Det er helt sikkert. Vi må holde hodet kaldt, men vi går inn med optimisme, fortsetter han.

Fikk du med deg? Riise jublet for Rosenborg-exit

I verste fall blir det Europa League-spill for Ståle Solbakken & Co. Det er ingen krise for danskene.

– Det betyr en del for oss å komme til Champions League, men det viktigste for oss er å spille i Europa. Det er ikke dermed sagt at vi skal senke skuldrene helt, men vi skal spille frigjort. Laget vi har er ungt, spennende og uredd, sier Solbakken.

Red Bull Salzburg, med norske Valon Berisha og Fredrik Gulbrandsen, møter Dinamo Zagreb. Celtic, med Stefan Johansen og Kristoffer Ajer på laget, skal ut mot israelske Hapoel Beer Sheva.

Manchester City må slå rumenske Steaua Bucuresti for å sikre seg deltagelse i gruppespillet i Champions League.

– Vi hadde lyst på alle lag bortsett fra City, men vi får ta det som det kommer og se hva som skjer, sier Steaua-trener Laurentiu Reghecampf.

Slik endte trekningen:

Ludogorets - Viktoria Plzen, Celtic - Hapoel Beer Sheva, FC København - APOEL, Dundalk - Legia, Dinamo Zagreb - Salzburg, Steaua - Manchester City, Porto - Roma, Ajax - Rostov, Young Boys - Mönchengladbach, Villarreal - Monaco

PS! De respektive vinnerne avanserer til gruppespillet i Champions League. Taperne ender opp i Europa League-gruppespillet.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder