NY NEDTUR: Cheikhou Kouyate depper mens Southampton-gjengen jubler for James Ward-Prowses 3-0-mål. Foto: Matthew Childs Reuters

Ny West Ham-smell: – En katastrofeåpning

(West Ham - Southampton 0-3) Da Southampton fullførte ydmykelsen på overtid, var det knapt tilskuere igjen på West Hams nye London Stadium.

Under streken og med flest baklengsmål i Premier League. Flyttingen til ny arena har vært alt annet enn heldig for West Ham.

– Dette er en katastrofeåpning for Bilic. Enkelt og greit. En grusom dag for ham, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker under kanalens sending søndag.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

West Ham har tapt fem av seks kamper denne sesongen. Det er en historisk svak start for London-laget. De siste ligakampene har endt med 2-4-tap hjemme mot Watford, 2-4-tap mot West Bromwich og nå 0-3 mot Southampton.

– Det er en uholdbar situasjon West Ham befinner seg i nå. Hvor er stemningen, trøkket, innsatsen og den deilige fotballen de leverte på Boleyn Ground? Det ser ut til å ha forsvunnet på luftige London Stadium, sier Alsaker.

– Vi har sluppet inn 11 mål på tre kamper. Det er bare latterlig. Det er ikke godt nok, og det vet vi, sier West Ham-kaptein Mark Noble.

Nordtveit byttet ut

«SLAGEN BILIC»: Slaven Bilic. Foto: Matt Dunham AP

Håvard Nordtveit fikk sjansen fra start som høyreback søndag og var involvert i Southamptons ledermål da angrepet ble rullet opp på hans side.

Ryan Bertrand lurte seg inn bak den norske landslagsspilleren og la ut til Charlie Austin som bredsidet ballen i hjørnet bak Adrian fem minutter før pause.

Southampton åpnet best også etter pause og økte da Cheikh Kouyate rotet bort ballen og Austin fant Dusan Tadic. Han fintet ut Adrian og la ballen i tomt bur.

Nordtveit ble tatt av banen 18 minutter før slutt og fikk se gjestene øke ledelsen på overtid. Innbytter James Ward-Prowse var mannen som sørget for feiring foran de tilreisende fra sør.

Deppet Bilic

London Stadium var nærmest merkelig glissen de siste minuttene av kampen, og Southampton-fansen sang om at de var i overtall.

– Vi fortjente ikke å lede til pause, men det var en typisk 0-0-kamp halvveis. Så scoret de. Det andre målet kom etter en veldig, veldig svak involvering fra oss, og etter det måtte vi ta sjanser og mistet fasong og selvtillit, sier manager Slaven Bilic.

Den karismatiske kroaten poengterer at det er samme lag, samme spillere, samme manager og samme supportere som forrige sesong, men sier alt som fungerte sist går galt nå.

– Det er mitt lag og mitt ansvar. Spør du meg om jeg gir opp, gjør jeg ikke det. Jeg kommer til å stille meg selv spørsmål, ja. Jeg gjør det også når vi vinner. Dette er frustrerende og det gjør vondt. Det smerter meg som manager, sier Bilic.

Så du denne? Denne Zlatan-episoden fikk du ikke se på TV

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder