ÉN UT, ÉN INN: Manuel Pellegrini (t.h.) får ikke fortsette som Manchester City-manager etter denne sesongen. Pep Guardiola (t.v.) tar over stafettpinnen. Foto: Jon Super , Ap

Manchester City bekrefter: Guardiola tar over til sommeren

Supporterleder: Messi nestemann inn, ifølge planen

Manuel Pellegrini (62) er ferdig som Manchester City-manager til sommeren. Inn kommer Pep Guardiola (45).

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det, som ikke akkurat kommer som et sjokk på fotballverdenen, bekrefter klubben i en pressemelding mandag.

– Guardiola har skrevet under en treårskontrakt som varer fra sommeren av, skriver klubben, og legger til at de har vært i samtaler med den spanske manageren siden 2012.

DEADLINE DAY: Alt om rykter på den siste dagen av overgangsvinduet her!

– Av respekt for Manuel Pellegrini og spillerne ønsker klubben å offentliggjøre avgjørelsen for å fjerne spekulasjoner. Pellegrini, som støtter avgjørelsen, har fullt fokus på å oppnå målene for sesongen, heter det videre i pressemeldingen.

Det er ikke lenge siden Guardiola annonserte at han kom til å forlate tyske Bayern München etter sesongsslutt, og siden har ryktene gått på at han kom til å overta et lag i Premier League, og det meste har pekt mot Manchester City, selv om byrivalen United også har vært nevnt. Nå er det altså klart.

BEKREFTEDE OVERGANGER: Slik har PL-klubbene brukt januarvinduet

Hans Bayern München, som for øvrig er på vei til sitt tredje strake seriegull under spanjolens ledelse, overtas av Carlo Ancelotti, mens det ennå er uklart hva Manuel Pellegrini kommer til å foreta seg neste sesong.

Pep Guardiola har tidligere trent Barcelona - med stor suksess. Den nåværende manageren, som i sin tid spilte over 10 år i den katalanske klubben, vant det som kunne vinnes med klubben.

I SOMMER: Derfor ble Manchester City sommerens overgangsvinner

Nå ser lederen for Manchester Citys norske supporterklubb, Tor Sønsteby, frem mot neste sesong med ekstra iver.

– Vi takker Pellegrini for det han har gjort, og fortsatt er vi med i fire turneringer denne sesongen. Tar vi ligacupen og serien, får vi totalt fem troféer under Pellegrini, akkurat slik han lovte, sier han til VG.

– Guardiola inn er imidlertid fantastisk. Han kommer til å videreføre det Pellegrini har begynt på. Det kommer til å bli enda mer tiki-taka og en mer rendyrket stil, fortsetter han.

PÅ LØNNSTOPPEN: Hevder City vil gjøre Pep til verdens best betalte manager

Sønsteby er langt fra overrasket over at Guardiola tar over managerstolen i klubben, og forteller at det er helt i tråd med de nye eiernes føringer.

– Det har vært en dårlig skjult hemmelighet, men nå begynner folk kanskje å skjønner mer av det eierne prøver på. Det er en underliggende plan om at Yaya Touré skal ut, og så skal Guardiola og Lionel Messi inn, sier han.

MAN. CITY-SJEIK TOPPER: Sjekk milliardtoppen i Premier League

– Tror du på det da, at City får tak i Messi?

– Det er planen, og jeg blir ikke forundret om det går, men det får tiden vise, sier Sønsteby.

Selv har Messi tidligere benektet at han er på vei bort fra den katalanske giganten, til tross for rykter om det motsatte. Han har imidlertid hintet frempå at han muligens avslutter karrieren i hjemlandet Argentina.

PS! I morgen spiller Manchester City, som er nummer to i Premier League, borte mot Sunderland.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder