ØNSKET I TYSKLAND: Pål André Helland, her i aksjon mot Viking, er ønsket av den tyske klubben Stuttgart. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Helland ønsket av Stuttgart

Ifølge den tyske storavisen Bild er Stuttgart interessert i å hente Pål André Helland (26)

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over tre år gammel

VG får opplyst at Stuttgart lenge har fulgt Rosenborg-vingen. Assistenttreneren skal ha vært i Norrköping for å se på Helland i Champions League-kvalifiseringen forrige onsdag.

Tradisjonsrik klubb

Stuttgart er en tradisjonsrik klubb i Tyskland, men rykket ned til 2. Bundesliga sist sesong. Etter flere store spillersalg er det godt med midler tilgjengelig for å hente inn en ny ving som skal føre klubben tilbake til øverste nivå.

Helland sa til VG i forrige uke at han stortrives i Rosenborg og at det skal noe helt spesielt til for at han forlater Lerkendal. Landslagsspilleren er selv ikke kjent med interessen fra Stuttgart.

– Det er umulig for meg å kommentere noe før det eventuelt blir konkret, sier Helland, og henviser til agent Bjørn Tore Kvarme.

– Jeg har ikke hørt noe om dette, sier Kvarme til VG.

Les også: Ingebrigtsen: – Håper ikke storklubbene følger Helland

Kypros siste Europa-hinder tirsdag

Pål André Helland kom til Rosenborg som 16-åring, men spilte mellom 2009 og 2013 for Ranheim, Byåsen og Hødd før han returnerte til Lerkendal.

Siden den gang har han blitt en viktig del av Rosenborgs suksess de siste sesongene. Tidligere denne uken slo trønderne APOEL Nicosia 2-1 på Lerkendal, og førstkommende tirsdag venter bortekampen på hete Kypros. Yr melder om godt over 30 grader.

Tar Rosenborg seg videre er det kun en play off-runde igjen før gruppespillet i Champions League, og selv med tap i play off vil de være sikret spill i Europe League.

Les også: RBK-Kåre reagerer på Fagermos Europa-strategi

Mer om

  1. Tippeligaen
  2. Rosenborg BK

Flere artikler

  1. Helland vil heller bli RBK-legende enn bakgårdsklubb-millionær

  2. Nå skal Helland selv debutere på Kypros...

  3. Helland om Sverige-interessen: – Håper det blir et godt år

  4. Helland med scoring da RBK satte pinlig rekord

  5. Helland-show i Rosenborgs målfest

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder