I FORM: Pálmi Rafn Pálmason (nummer to fra venstre) er i glimrende form om dagen, men islendingen kan ha spilt sin siste hjemmekamp for klubben. Foto:Håkon Mosvold Larsen,NTB scanpix

Pengekrise tvinger frem lønnskutt: Lillestrøm kan miste tre nøkkelspillere

Lillestrøm ønsker å beholde alle tre, men dårlig økonomi kan på tross av sportslig suksess tvinge klubben til å gi slipp på Pálmi Rafn Pálmason, Johan Andersson og Petter Vaagan Moen etter sesongen.

  • Steinar André Danielsen

Artikkelen er over fem år gammel

4-0-seieren over Bodø/Glimt søndag kveld sørget for LSKs beste sesong siden 4.- plassen i 2007. Årets 5.-plass plasserer romeriksklubben over erkerival Vålerenga og andre ressurssterke klubber som Viking og Brann, men gleden kan bli kortvarig.

Magnus Haglund har for lengst varslet sin avgang. I tillegg vil tre av LSKs viktigste spillere - Petter Vaagan Moen (30), Johan Andersson (31) og Pálmi Rafn Pálmason (29) – stå uten kontrakt med Lillestrøm ved årsskiftet.

– Jobben vår nå er å fortsette å ha kontinuitet i det vi driver med, men det er klart det er vanskelig når vi skal bytte hovedtrener. Vi er i dialog med alle de nevnte spillerne, men vi har begrensede ressurser, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann til VG.

Lønnstak

Søndag fikk han se Lillestrøm-spillerne varte opp med fire scoringer i andre kamp på rad. Etter hat trick hjemme mot Start forrige helg fulgte Pálmason opp med ett mål og to assist i går. Neste år kan han fortsette storspillet et annet sted.

– Det er viktig for meg å vise hva jeg er god for og jeg tror og håper andre klubber ser hva jeg kan. LSK vil ha meg med videre, så får vi se hvor mye de vil ha meg med videre, sier islendingen.

Han hinter tydelig om at økonomi er et sentralt tema i forhandlingene med Lillestrøm.

Tidligere i høst besluttet klubben å sette en stopper for millionlønningene. Et lønnstak på rundt 850.000 kroner ble vedtatt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

VIKTIG JOBB: Torgeir Bjarmann håper å fornye de utgående kontraktene til Pálmason, Andersson og Vaagan Moen. Foto:Frode Hansen,VG

Vanskelige tider

Det er vesentlig mindre enn hva Petter Vaagan Moen (ca. 2,4 millioner kroner) og Johan Andersson (ca. 2,2 millioner kroner) tjente i fjor. Sistnevnte uttalte i sommer at han trodde sjansen var liten for at han spiller i LSK i 2015.

Om Pálmason skal godta en årslønn på 850.000 kroner, må han ned over 200.000 kroner i lønn, ifølge skattelistene.

Lønnstaket gjør det derfor utfordrende for Bjarmann og co. å forlenge kontraktene til de nevnte spillerne.

– Det er vanskelige tider i LSK. Det er det ingen tvil om, sier Bjarmann.

Positiv til Kristinsson

Kanskje kan klubbens valg av ny trener spille en rolle i kontraktsforhandlingene med spillerne.

Pálmason legger ikke skjul at han kan komme til å vente med å avgjøre sin egen fremtid til LSK har ansatt ny trener. Oddsen er lav på at det blir Pálmasons landsmann Runar Kristinsson.

– Kristinsson har gjort det bra med Reykjavik på Island og jeg har bare hørt positive ting om ham når jeg har snakket med spillerne hans, sier Pálmason.

På spørsmål om Kristinsson blir LSKs nye hovedtrener, svar Bjarmann slik:

– Det er hyggelig at dere spekulerer, og det gjør dere godt. Mer ønsker jeg ikke å kommentere.

Avtroppende trener Magnus Haglund ønsker sin etterkommer lykke til.

– Jeg håper Lillestrøm fortsetter utviklingen og blir bedre neste år. Jeg legger meg ikke borti hvem den nye treneren blir, men om han ønsker hjelp og råd, stiller jeg meg behjelpelig, sier Haglund.

PS! Positivt for Lillestrøm frem mot neste sesong er at unggutten Fred Friday scoret to mål og herjet med Bodø/Glimt. Neste år er målet å bli toppscorer i Tippeligaen, sier 19-åringen til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder