IKKE RÅD: Arsenal-direktør Ivan Gazidis og manager Arsène Wenger, her på Emirates Stadium i 2011, har ikke kjøpt mange spillere denne sommeren.

IKKE RÅD: Arsenal-direktør Ivan Gazidis og manager Arsène Wenger, her på Emirates Stadium i 2011, har ikke kjøpt mange spillere denne sommeren. Foto: Getty Images

Rister på hodet av Arsenals forklaring: – Man blir provosert

Arsenal nekter å punge ut på overgangsmarkedet, slik konkurrentene om Premier League-tittelen gjør. TV 2-kommentator Kasper Wikestad forstår fansens frustrasjon.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Man blir provosert av uttalelsene om at Arsenal ikke har økonomiske muskler til å konkurrere om de beste spillerne. Det er det verste fansen kan høre. Det er merkelig, og jeg skjønner godt at Arsenal-fansen lar seg provosere av det, sier Wikestad.

Fått det med deg? Her er bildene fra Zlatans første United-trening

Manchester United har hentet Zlatan Ibrahimovic, Henrikh Mkhitaryan og Eric Bailly, og Paul Pogba skal være rett rundt hjørnet. Chelsea har betalt enorme summer for spissen Michy Batshuayi og midtbaneperlen N'Golo Kanté, og skal ha lagt inn et monsterbud på Evertons Romelu Lukaku. Manchester City har sikret seg Ilkay Gundogan og Nolito, og Pep Guardiola har bekreftet at de er ute etter den rådyre Everton-stopperen John Stones. Liverpools sommersigneringer trenger man to hender for å telle.

Les også: Pogba erter United-fansen med frekke bilder

Arsenal-sjef: – Har ikke råd

Arsenal? Deres eneste store signering i sommer er midtbanespilleren Granit Xhaka. Ungguttene Rob Holding og Takuma Asano har også kommet, men vil neppe prege førstelaget med det første. I fjor var de den eneste Premier League-klubben som ikke handlet en utespiller. Og det er forholdsvis stille når det gjelder overgangsrykter også. Hvorfor?

– Vi har ikke råd til å utkonkurrere de andre topplagene som har mye mer penger å bruke på overganger enn oss. Så vi må være forsiktige med måten vi gjør ting på, sier Arsenal-direktør Ivan Gazidis ifølge Sky Sports.

FERSKING: Midtbanespilleren Granit Xhaka, her under en oppkjøringskamp mot MLS All-Stars, er Arsenals eneste store signering i sommer. Foto: Mark J. Rebilas Reuters

Wikestad forstår ikke hvordan Arsenal ikke skal kunne konkurrere om de beste spillerne på markedet på lik linje med Manchester-lagene, Chelsea, Liverpool, Tottenham og så videre.

– Arsenal er en av verdens rikeste klubber. De kan lokke med byen London, et godt lag, mye penger og en flott stadion. De bør kunne hente noen av verdens aller beste spillere, men de gjør ikke det, og det kan være veldig frustrerende, sier TV 2-profilen.

Klar? Her er de heteste Fantasy-spillerne

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller mener også at Gazidis' uttalelser ikke henger på greip.

– Det er spesielt. Det gir ingen mening at så mange klubber skal bruke så mye mer penger enn Arsenal. Og når de først skal bruke 400 millioner kroner på en spiller, så kjøper de midtbanespilleren Xhaka, en spiller jeg mener de ikke trenger. De kjøper seg enda en fin sofa selv om de hadde en like fin sofa fra før, i stedet for å kjøpe seg et nytt bord, det er helt idiotisk, sier Stamsø Møller, som mener Chelsea-signeringen Kanté ville gjort seg mye bedre for Arsenal.

– Jeg stusser hvert år over politikken til Arsenal, sier han.

Les også: Guardiola sender hjem overvektige spillere

Etterlyser midtstopper og spiss

London-klubben har ikke vunnet Premier League på 12 år. De har vært fast inventar blant de fire øverste lagene, og dermed spilt Champions League i 20 år på rad. Men de siste årene har de stadig snublet når det har spisset seg til i den engelske tittelkampen.

– Man sitter med et inntrykk av at Arsenal er så nærme den tittelen at det bare er noen få brikker som mangler. Likevel forsterker de ikke posisjonene de trenger, sier Wikestad, som presiserer at han helst skulle ønske at det ikke var nødvendig med store spillerkjøp.

– Jeg vil ikke prate opp slike ville summer, for det hadde vært morsomt om det funket uten. Men det kan virke som Arsenal går i den samme fellen år etter år, sier kommentatoren.

Han mener to posisjoner bør styrkes hos Arsenal: Midtforsvaret, «der Arsenal har hatt svakheter lenge», og spissplassen, fordi «Olivier Giroud er ikke god nok til å vinne ligaen».

Den gamle Arsenal-profilen Ray Parlour har tidligere gått til orde for at Arsenal trenger en angrepsspiller.

– Lukaku har blitt nevnt. Vi hadde elsket å se Antoine Griezmann i Arsenal. Det er den typen kvalitet laget trenger, sa Parlour til Sky Sports tidligere denne måneden.

Les også: Balotelli tjener over en mill. i uka - trener med reservene

– Det er ikke rakettforskning å vite hva laget trenger. En spiss må komme inn, og Arsenal trenger nok tre spillere til som kan forsterke stammen i laget. Hvis de kan gjøre det, kan de vinne tittelen, sa Parlour.

Simen Stamsø Møller er enig: Med en god midtstopper og en god spiss er Arsenal favoritter til å vinne Premier League-tittelen.

– Det ville gitt en annen konkurransekultur i laget også. Og relasjonen til fansen er på bristepunktet, for fansen tenker at klubben må kjøpe noen. Hvis de kjøper en eller to store spillere, får de fansen med seg istedenfor mot seg fra start, og det kan være viktig, sier eksperten.

Premier LeagueSesong 2019/2020

PosLagSVUTM+/-P
1Liverpool55001541115
2Manchester City53111661010
3Tottenham Hotspur522111658
4Manchester United52218448
5Leicester City52216428
6Chelsea5221111108
7Arsenal52218808
8West Ham United522167-18
9AFC Bournemouth521289-17
10Southampton521256-17
11Everton521257-27
12Crystal Palace521236-37
13Norwich City5203912-36
14Burnley512267-15
15Sheffield United512256-15
16Brighton & Hove Albion512258-35
17Aston Villa511346-24
18Newcastle United511348-44
19Wolverhampton Wanderers5032610-43
20Watford5023410-62
Plassering
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Se mer statistikk for Premier League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder