NFF-Loe: – Håper folk ser positivt på det

Landslagsgutta risikerer å bli utsatt for «tapersymfoni»

Hvis Per Mathias Høgmos menn taper treningskampen mot Island på onsdag, er komiker Håvard Lilleheie klar med en «straff» som vil skjære i ørene på spillerne.

  • Mikal Aaserud

Artikkelen er over fire år gammel

Bak stuntet står VGs markedsavdeling og Norges Fotballforbund har i samarbeid med komiker Håvard Lilleheie.

Og stuntet - som det er laget en miniserie av på VGTV - kan oppleves i forbindelse med Norges kamp mot Island onsdag.

– Vi må snu alle steiner for å gi oss et landslag som kan gi oss stolte øyeblikk. Alt som kan hjelpe dem for å gi dem den rette motivasjonen og spenningsnivået – slik at de presterer over det som er forventet. Da føler vi at «tapersymfonien» er en fin måte å få spillerne til å gi alt. De vil virkelig ikke at den låten skal bli spilt, sier Håvard Lilleheie.

LES OGSÅ: Johansen etter Portugal-tap: – Resultatet er stygt

– Du vil ikke at den skal bli spilt

FORBEREDELSER: Per Mathias Høgmo sammen med flere av de norske landslagsgutta før gårsdagens kamp mot Portugal på Estadio do Dragao. Nå venter Island for Høgmo & Co. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Tapersymfonien er i kjent Lilleheie-stil en humoristisk straff for det norske landslaget dersom det blir tap mot EM-klare Island på onsdag. Da skal låten etter planen spilles av for hele Ullevaal Stadion. Komponist Raymond Enoksen og musiker Wolfgang Plagge har sammen med Lilleheie utviklet låten. «Musikkstykket» kalt tapersymfonien er spilt inn i studio.

Den skal ha elementer hentet helt fra black metal band i den ene enden av skalaen, til jodlere, danseband og sølvguttene. Sangen skal være så grusomt umusikalsk, skeiv, sur og morsom at spillerne vil yte det lille ekstra på banen.

– Du vil ikke at den skal bli spilt, sier Lilleheie og ler.

LES OGSÅ: Grodås: – Aldri hatt bedre keepere

– Men låten er født av kjærlighet til landslaget. Vi vil ha stolte øyeblikk. For de av oss som husker da landslaget var bra, vet jo at det betyr mer for idrettsnasjonen Norge enn noe annet. Det er gøy når Northug vinner, men folk tar ikke til gatene. Det er det vi må tilbake til og der spiller «tapersymfonien» en rolle, sier Lilleheie.

NFF-Loe: – Vet aldri hvordan sånt oppfattes

NFF-TOPP: Erik Loe, her avbildet i Telenor Arena, fra da han var styreformann i Stabæk tilbake i 2010. Foto: Jan Petter Lynau VG

Lilleheie sier at låten spilles av for hele Ullevaal Stadion dersom det blir tap. I andre rekke lever komikeren med at symfonien går for full guffe inne i landslagsgarderoben, eventuelt på banketten etter kampen, dersom Island viser seg å være sterkest.

– Vi ønsker jo å fremstå som åpne og tilgjengelige - også fra spillernes side. Nå får vi noe som oppleves som ganske ufarlig og det er bedre å være positiv enn negativ til slike initiativ, sier kommersiell direktør i Norges Fotballforbund, Erik Loe, til VG.

– Så vet man jo aldri hvordan sånt oppfattes, men vi håper folk ser positivt på det, sier Loe om det nye stuntet.

Han vil ikke si om låten vil bli spilt over Ullevaal Stadions høyttaleranlegg eller andre steder. Grunnen er at han rett og slett tror Norge ikke kommer til å tape. Spillerne har ennå ikke fått vite om hva som kan bli «straffen» hvis Island vinner.

– Men vi tror spillerne ligner på folk flest, at de kommer til å være positive til å være med på et slikt initiativ, sier Loe.

FÅTT MED DEG DENNE? Uaktuelt med lovnader til Kosovo-aktuell duo

– Resultatet har blitt grusomt

VG har som sponsor av landslaget i fotball vært med å utvikle ideen. Markedsdirektør Hanan Jahr har spurt seg om det var noe VG kunne gjøre for å hjelpe laget til å prestere bedre på hjemmebane. Valget falt på tapersymfoni-ideen.

– Det har vært en krevende øvelse å lage noe så dårlig. For å få det til har vi måttet samarbeide med de beste. Både komponist Raymond Enoksen og det musikalske geniet Wolfgang Plagge har vært involvert i utviklingen av låten, og Håvard Lilleheie har bidratt med fotballfaglig innsikt og kunnskap om miljøet rundt landslaget, sier Jahr.

– Manglende samhandling har vært et stikkord i utviklingen, og resultatet har blitt ganske grusomt, hvilket så klart er veldig positivt i denne sammenhengen, sier VGs markedsdirektør.

LES OGSÅ: Her har du flyttelandslaget - seks kan bytte klubb i sommer

Sjekk dommen over Portugal-kampen i vår nye popdcast under!

Mer om

  1. Herrelandslaget fotball

Flere artikler

  1. King ber om mer hjelp på topp

  2. Høgmo tror Ødegaard kommer til å spille førstelagsfotball neste sesong

  3. Pappa Sørloth om sønnens første Norge-scoring: - Starten på noe større

  4. Semb-utvalg kommer med spillestilsdokument til høsten: Fotballforbundet snur og «tillater» 4-3-3

  5. VGs landslagskommentator mener: Et «spillestil-dokument» er ikke nødvendig

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder