SCORET IGJEN: Marcus Rashford jubler her for scoring mot byrivalen Manchester City i søndagens Premier League-kamp. Foto: Jason Cairnduff Reuters

United-kometen tilbys tyvedobling av lønnen - kunne blitt Stabæk-spiller

Marcus Rashford (18) skal være ønsket av Manchester City og kan cashe inn dersom han forlenger med Manchester United. Tidligere i vinter ble han foreslått som ny Stabæk-spiss.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det unge Manchester United-talentet er på alles lepper etter en sensasjonell start på seniorkarrieren på Old Trafford. Den siste i rekken av gratulanter er ikonet David Beckham.

Men historien kunne vært ganske så annerledes. Etter det VG får opplyst ble Rashford i vinter spilt inn som en av flere mulige Stabæk-signeringer fra Uniteds akademi gjennom manager Billy McKinlays gode nettverk på balløya.

Så du denne? Beckham i ekstase over Rashfords feiring: – Forfriskende å se på

City og Molde

Samtalene skal ikke ha materialisert seg, og søndag scoret Rashford vinnermålet mot Manchester City noen timer før Stabæk tapte 1-2 mot Molde hjemme på Nadderud.

Stabæks sportssjef Inge André Olsen ønsker ikke å bekrefte at Rashfords navn ble lansert for bæringene, men sier likevel følgende:

– Spesielt på vinteren, med langt overgangsvindu, vil man kikke på veldig mange spillere og bruke sine kontaktnett. Billy har kontakter i de engelske klubbene, og vi har sett på om det er spillere der vi kan låne eller som kan være aktuelle for å spille hos oss en periode. Det har blitt diskutert veldig mange navn. Derfor syns jeg det blir feil å kommentere en enkelt spiller, sier Olsen til VG.

– Uansett - navnet hans står kanskje ikke på blokka nå lenger?

– Jeg registrerer at spilleren du nevner har gjort det bra, ja. Jeg tror ikke vi skal «scoute» han nå. Vi forholder oss til de spillerne vi har i stallen og har kontrakt med og jobber samtidig med alternativer som kan styrke oss kort- og langsiktig, svarer Olsen som heller ikke ønsket å bekrefte Rashford-linken overfor da sporten.com omtalte spekulasjonene tidligere denne måneden.

18 år gamle Rashford ble sett som en nødløsning da Louis van Gaal kastet ham innpå i returkampen mot FC Midtjylland i Europa League i slutten av februar. Resultatet ble to scoringer. I den påfølgende Premier League-runden hadde han scoret to før dommeren rakk å blåse til pause mot Arsenal.

VG Pluss: «Gategutten» som ble Man. United-komet (krever innlogging)

Matchvinner mot City

– Han er en skikkelig spiss. Det er derfor jeg lar ham bli i den posisjonen. Han kan score mål og være et oppspillspunkt. Jeg liker ham veldig god. Han er fortsatt 18 år, så vi må vente å se hvor stabil han blir, sa van Gaal etter at Rashford ble matchvinner i søndagens Manchester-derby.

Ifølge britiske medier tjener 18-åringen nå drøye 12.000 kroner i uken. Ifølge The Telegraph står United-ledelsen klare med en avtale verdt 20 ganger frem til 2020.

Ifølge The Sun ønsker Rashford å vente frem til sommeren med å bestemme seg, og i kulissene lurer Manchester City.

Fått med deg denne? Eksperter tipper PL-innspurten, kamp for kamp

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder