Jerv-jubel etter at mislykket straffelobb knuste Hødds Tippeliga-drøm

Hødd-treneren: – Fotballen kan være brutal

Møter Kristiansund i neste runde

(Hødd-Jerv 1-1, 6-7 etter straffer) Hødd var i ferd med å ødelegge Jervs mulighet til å rykke opp til Tippeligaen i rekordtempo, men på overtid fikset Ohi Omoijuanfo (21)
ekstraomganger.

Stine Løvmo Lie
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Kampen gikk videre til straffespark, der gjestene til slutt avgjorde i sin favør.

Michael Karlsen hadde imidlertid matchball for vertene etter at Denny Antwi bommet på sitt forsøk fra ellevemeteren. Hødd-spilleren gikk for en «panenka»-variant, men Jerv-keeperen lot seg ikke lure av det arrogante forsøket, og fanget enkelt den slappe lobben.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Da Christoffer Aasbak også bommet, fikk innbytter Tobias Collett mulighet til å sende bortelaget ett steg nærmere Tippeliga-spill. Han gjorde ingen feil, og de gule jublet hemningsløst for seier.

– Du kjenner du lever for å si det sånn. Det føles tungt nå og det vil ta litt tid å komme over denne her. Det er synd at vi ikke får noen kamper til, for vi er i kanonslag om dagen, sier Hødd-trener Sindre Eid til NRK etter kampen.

– Fotballen kan være brutal, sier samme mann til Sunnmørsposten.

VG DIREKTE: Slik var kampen, minutt for minutt

På rekordjakt

Laget fra Grimstad kan nå skrive fotballhistorie. Aldri tidligere har et lag klart maken til divisjonsklatring - fra 3.-divisjon (nivå fire) til Tippeligaen - i løpet av to år. På Høddvoll sa det imidlertid nesten stopp.

Syv minutter før hvilen fikk vertene frispark i god innleggsposisjon. Fredrik Aursnes slo mot bakerste stolpe, og der var Joakim Wrele, som fyrte av på hel volley. En ellers god Øyvind Knutsen i Jerv-målet nådde ikke opp, og lagene gikk i garderoben på stillingen 1-0.

LES OGSÅ: Jerv-Helten invitert til Dublin av FFK

Etter pause var gjestene betydelig friskere. Stabæk-klare Ohi Omoijuanfo burde ha utlignet tidlig i omgangen, og de gule fra Grimstad holdt trykket oppe lenge, men sakte, men sikkert tok Hødd over.

Magnus Myklebust fikk en gigantmulighet til å doble ledelsen da snaut 20 minutter gjensto. Knutsen stoppet forsøket, men Hødd fortsatte å kjøre. Det hele så ut til å ebbe ut i hjemmeseier, men om det var noe vi lærte forrige helg, så er det at Jerv spiller til fløyta går.

VG+: Den store Jerv-jakten (krever innlogging)

Utvisning

Da var det Glenn Andersen som ble den store helten da Jerv sikret kvalik-plass seks minutter på overtid. I dag var det Omoijuanfo som ble overtidshelt for bortelaget. Spissen bredsidet inn utligningen etter en Jerv-kontring etter at 90 minutter var passert, og dermed var det klart for ekstraomganger.

Ingen av lagene våget å ta de helt store sjansene. Hødd-midtstopper Steffen Moltu fikk sitt andre gule kort, Jerv avsluttet kampen med én mann mer, men da 120 minutter var spilt, viste måltavlen fortsatt 1-1.

Dermed måtte vinneren kåres fra ellevemetersmerket.

LES OGSÅ: Davy Wathe: - Det sykeste dramet i norsk klubbfotball

Pinlig «panenka»

Fredrik Aursnes satte inn den første straffen via stolpen. Christopher MacConnacher var også trygg. Torbjørn Kallevåg gjorde heller ingen feil, men Denny Antwi klarte ikke overliste Hødd-keeper Aslak Falch.

Eirik Ulland Andersen, Nils Petter Andersen, Ole Amund Sveen og Joachim Edvardsen satte alle hvert sitt, og Michael Karlsen hadde mulighet til å avgjøre for vertene. Hødd-spilleren gikk for en «panenka»-variant, men Jerv-keeper Øyvind Knutsen sto altså bom stille og reddet det småflaue forsøket.

Mål av Ohi Omoijuanfo, Joakim Wrele og Glenn Andersen sørget for at det var 6-6 da Christoffer Aasbak gikk frem til straffemerket. Han satte straffen over mål, innbytter Tobias Collett gjorde ingen feil, og dermed er Jerv videre til neste runde i Tippeliga-kvaliken.

PS: Tidligere i dag vant Kristiansund over Ranheim, og søndag neste uke møtes Kristiansund og Jerv. Vinneren av det oppgjøret møter Start over to kamper hvor sammenlagtvinneren stikker av med Tippeliga-billett.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder