270 Sarpsborg-minutter uten scoring: – Det lukter ikke svidd

Heller ikke nykommeren Kirkevold traff blink

SARPSBORG (VG) (Sarpsborg 08 - Sogndal 0-0) De tidligere så fintspillende østfoldingene er blitt et gjerrig lag med scoringsvegring.

  • Stine Løvmo Lie
  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Mot Sogndal hjalp det heller ikke at den tidligere Sandefjord-toppscoreren Pål Alexander Kirkevold fikk sin debut. Fasiten etter tre serierunder er ikke akkurat heftig lesning for de som er glad i Sarpsborg 08:

0-1 hjemme mot FK Haugesund. 0-0 borte mot Viking. Og 0-0 hjemme mot Sogndal.

LES OGSÅ: Riise forbannet etter Karadas-scoring

Savner ikke «gamle» Sarpsborg

– Vi skaper nok røre i boksen til at vi bør score et mål eller to, men vi er ikke der, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke til VG.

– Hva sier du om fasiten så langt denne sesongen?

– Vi har jo ikke scoret mål på fire og en halvt time pluss tillegg. Det er vi selvsagt ikke fornøyd med. Vi har jo rimelig kontroll defensivt i store perioder i stort sett alle kampene vi spiller, men det er summen av det man får til som toveislag som er avgjørende. Vi må bli giftigere fremover og opprettholde at vi er tette bakover.

– Sarpsborg var et veldig fintspillende lag da man rykket opp første gangen...

– Da drusa dem ned igjen, svarer Bakke kontant.

Han ønsker seg ikke tilbake til en Sarp-utgave som den vi så under Roar Johansen og Brian Deane.

– Jeg tror ikke vi skal starte i den rekkefølgen. For et lag som alltid i Tippeligaen har sluppet inn mer mål enn man har scoret, så tror jeg det lønner seg at man prøver å rydde opp i skapet. Og bli sikrere bakover. Fremfor å score enda flere mål og gi faen bakover.

– Men nå skal vi ikke overanalysere dette heller. Før seriestart vant vi 4-0 mot Bodø/Glimt og vi scoret tre mot Fredrikstad i landslagspausen, påpeker Sarpsborg-treneren.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt her

For mye Championship Manager?

De siste årene har østfoldingene hatt et ekstremt gjennomtrekk av spillere ut og inn. Søndag debuterte Pål Alexander Kirkevold – som er leid inn fra danske Hobro frem til sommeren. Heller ikke han klarte å få hull på Sarpsborgs verkebyll.

– Jeg hadde en stor drøm om å komme hit og klart å score i debuten, men jeg har vært her i tre dager. Jeg er ikke bekymret. Vi skaper sjanser. Og i andre omgang spiller vi fin fotball. Jeg synes ikke Sogndal kom med noen ting, sier vestfoldingen.

LES OGSÅ: Ingen har fått lønn i Vålerenga

Veteranen Kjetil Berge svarer slik på VGs spørsmål om det har blitt for mye «Championship Manager» – med spillere som er kommet og gått – i Sarpsborg:

– Det tar litt tid å sette et nytt lag. Og vi har ikke så veldig god tid på oss nå som kampene kommer tett som hagl. Men vi har fått det defensive til å fungere, sier Berge.

– Men 0-1, 0-0 og 0-0 er ikke så veldig sexy?

– Det er ikke veldig sexy til å være i underholdningsbransjen. Det lukter ikke svidd av det, erkjenner forsvarsspilleren.

– Det er ikke Hollywood, innskyter Steffen Ernemann med et smil.

– Men jeg synes vi spilte en god andre omgang. Selvfølgelig er det noen relasjoner som ikke er der etter tre måneder, men jeg synes ikke det ser ut som om vi er «aliens» overfor hverandre. Jeg synes vi har et interessant lag på gang, tillegger dansken.

Nyopprykkede Sogndal skapte også noen farlige sjanser, men var godt fornøyd med å ta med seg ett poeng hjem fra Østfold.

– Vi var for dårlig med ball, men stopperne våre sto frem. Det viktigste er at vi holder nullen. Vi er kanskje litt heldige som fikk med oss ett poeng på slutten. Men scorer vi først her, så tror jeg vi vinner, sier Sogndal-trener Eirik Bakke.

LES OGSÅ: Steen Jensen ber NFF-toppene rydde opp

Sarpsborg best

Gjestene sikret sesongen første seier da Vålerenga ble slått i forrige serierunde, men i åpningen på Sarpsborg Stadion var det definitivt vertene som var best. Kjetil Berge og Kristoffer Tokstad kombinerte fint på høyresiden flere ganger, og Sogndal ble presset lavt.

Utover i omgangen kom gjestene mer med, og Mahatma Otoo fikk to gode muligheter til å sende Sogndal i føringen før pause. Både headingen fra god posisjon og skuddet fra skrått hold gikk til side for mål, og måltavlen viste 0-0 da lagene forsvant inn i garderoben.

LES OGSÅ: Levanger-spiller mener trener Powell er «gal»

– Et vanskelig lag å møte

Etter pause styrte Sarpsborg det meste. En drøy halvtime før slutt fikk debutant Kirkevold og en annen nykommer, Kristinn Jónsson, en dobbeltsjanse, men forsøkene ble for upresise. Av 18 avslutninger gikk kun to på mål for vertene i kveld.

I sluttminuttene var innbytter Alexy Bosetti nær tre ganger, men det ville seg ikke for Sarpsborg 08, og oppgjøret endte altså 0-0.

– Vi er et vanskelig lag å møte. Så håper jeg at vi kan fremstå enda bedre med ball. Men vi kommer til å bli mer og mer vant til nivået etter hvert. Jeg tror vi kan overraske mange. Spesielt på hjemmebane, sier Sogndal-sjef Eirik Bakke til VG.

Laget hans står med fire poeng etter tre kamper.

LES OGSÅ: Langli om Tippeliga-nivået: – Aldri sett en dårligere start

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder