Ranheim-Maalen om 3.plassen: - Vi hadde ikke turt å håpe på det

KRISTIANSUND (VG) (Kristiansund – Ranheim 1-3) Ranheim banket til med 3–1 seier over Kristiansund og skal gå i 17. mai-tog i morgen på medaljeplass i Eliteserien.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– 3. plass i Eliteserien. Mestscorende laget i ligaen. 20 poeng av 30 mulige. Dette må være godt for en Ranheim-trener i dag?

– Nå drar jo du opp alle de tingene vi faktisk ikke er så veldig opptatt av, smiler Ranheim-trener Svein Maalen til VG etter 3–1 over Kristiansund.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Når han så får spørsmål om han hadde trodd at dette kunne skje før sesongen startet, så avslører han at dette var noe han aldri kunne sett for seg.

– Vi hadde selvsagt ikke forventet dette. Vi hadde ikke turt å håpe på det en gang. Nå har vi gjort det, og vi føler vi har fortjent hvert eneste poeng vi har tatt, forteller 40-åringen.

LYKKERUS: Kristoffer Løkberg ledet an jubelen til de oppmøte Ranheim-supporterne på Kristiansund stadion. Foto: Tøsse, Anders / NTB scanpix

les også

Haugesund stoppet Branns seiersrekke

–Tøff bane å komme til

Kristiansund og Ranheim har møttes til dyst en del ganger tidligere, men aldri på øverste nivå. På de ti siste oppgjørene før onsdagens kamp hadde Ranheim kun vunnet én gang over Kristiansund. På 16. mai var laget fra Trondheim det klart beste laget, og vant fullt fortjent på Kristiansund stadion som for øvrig satte publikumsrekord med 4.234 tilskuere.

– Vi kommer hit til Kristiansund stadion og møter et gjerrig hjemmelag, og scorer likevel tre mål. Vi har store deler av kampen i vårt spor, og har samtidig god kontroll på Kristiansund, så det er klart vi er fornøyde.

En som bidro i aller høyeste grad til at Ranheim kunne reise hjem med alle tre poengene er Erik Tønne. Han noterte seg for to scoringer i kampen, og var banens beste spiller.

– Vi er fornøyd med kampen, men jeg er litt skuffet over mangel på effektivitet på slutten av kampen. Vi kunne fort ha puttet på et par mål til, forteller målscoreren som da faktisk var småskuffet etter å ikke ha vunnet mer enn 3–1.

– Dere rykket opp i fjor, og er skuffet over å ikke ha vunnet mer? Det må da være en svært fin følelse?

– Ja, da er det jo klart vi har tatt store steg. Vi har vokst siden første kampen, og vi har spilt på oss mer erfaring på nivået. I dag syntes jeg vi ser ut som en gjeng som har spilt på dette nivået i flere år. Men det er en tøff bortebane, så vi må jo så klart si oss fornøyde med seier, skryter Tønne over Ranheim.

TOMÅLSSCORER: Erik Tønne var svært toneangivende og viktig for Ranheim i 3–1 seieren over Kristiansund. Foto: Tøsse, Anders / NTB scanpix

les også

Rosenborg banket LSK: – Vi klarer å spille OK fotball

Ser frem til morgendagen

Etter at både Ranheim vant 3–1 i sin kamp, og Rosenborg slo Lillestrøm 3–0 i sin, så ligger det an til en forrykende 17. mai-feiring i Trondheim i morgen. Både Svein Maalen og Erik Tønne mener morgendagens feiring uansett ville blitt fin uavhengig av onsdagens resultat.

– Det hadde blitt en fin dag uansett, men det er klart en seier i dag gjør det ekstra artig, forteller Maalen og får støtte av Tønne som virkelig ser frem til å gå i tog sammen med lagkameratene sine.

– Vi kunne nok ha gått i tog i morgen med hevet hode uansett, men det blir ekstra deilig nå når vi vinner i dag. Morgendagen blir kjempefin. Det blir å gå i tog med hele laget, og være med familie og venner med god mat og drikke. Det blir kjempetrivelig, smiler tomålsscoreren.

les også

Ranheim–treneren:–Vi snakket om at det var på tide å vinne igjen

Maalen sikter høyere?

Når VG spør Maalen hvordan han ser på veien videre for Ranheim, er han klar på at det først og fremst skal bli godt og ikke ha det alt for tette kampprogrammet. Han er samtidig klar på at det er mange poeng å spille om fortsatt.

– Vi går inn i en fase der det blir litt færre kamper. Vi har gledet oss til mye kamper vi, men jeg tror guttene gleder seg til å trene litt igjen. Det har bare blitt kamp, restitusjon om igjen i det siste, forteller han og legger til:

– Det er 60 poeng til å kjempe om, så vi skal jo gi alt for å ta flest mulig av de.

Erik Tønne forteller at hver kamp fremover for Ranheim vil være en som en cupfinale, og at det ikke er snakk om at det skal være en kamp for å ta igjen Brann og Rosenborg på tabellen.

– Vi forventer at både Brann og RBK skal øke forspranget, og så håper vi RBK tar det på slutten. Men vi skal gi lag trøbbel vi, og skal se på hver kamp fremover som en cupfinale.

Noen minutter etter intervjuene med Tønne og Maalen kom sistnevnte ut av garderoben igjen henrykt over at Brann hadde tapt to poeng i uavgjortkampen mot Haugesund som endte 1–1.

– Få med at Brann har tapt to poeng. Vi nærmer oss nå. Husk forresten å få med: Sa Maalen med glimt i øyet, ler Ranheim-treneren.

Etter kampen ventet VG og andre medier på KBK-trener Christian Michelsen i 35–40 minutter uten hell.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder