OPPGITT: Gøran Sørloth gledet seg over at sønnen Alexander ble matchvinner for sin nye klubb Gent søndag. Men han hadde ingen lystig dag mandag. Her fotografert ved en tidligere anledning. Foto: Øyvind Nordahl Næss

Gøran Sørloth om RBK-striden: – En sorgens dag

OSLO/TRONDHEIM (VG) Gamle Rosenborg-stjerner gremmes over rettsoppgjøret i Trondheim tinghus hvor trenerduoen Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun krever erstatning av RBK etter at de fikk sparken i fjor sommer.

Artikkelen er over ett år gammel

Ingebrigtsen og Hoftun mener de er ugyldig avskjediget og krever økonomisk oppreisning av Rosenborg Ballklub utover avtalefestet sluttpakke. Dette bestrider RBK, og henviser til tidligere inngåtte avtaler. Mandag møttes de i Sør-Trøndelag tingrett. Saken fortsetter utover i uken.

– Det er en sorgens dag på alle mulige måter. Vi er RBK-ere alle sammen. Det er beskrivelse nok fra min side, sier Gøran Sørloth.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Den gamle storscoreren – og landslagsspissen – er daglig å se i miljøet rundt Brakka på Lerkendal. På kampdager er han vert. Men mandag holdt han seg langt unna rettslokalet hvor det utspiller seg en skittentøyvask av de sjeldne i norsk idrett.

les også

Brukte Eggen-sitat for å vise at Ingebrigtsen har rett

– Jeg kommer ikke til å vise meg i retten. Men dette viser bare at det er enda viktigere å ta vare på hverandre i Rosenborg, sier Gøran Sørloth, åpenbart lei seg for striden mellom de avsatte trenerne og klubbens styre.

En annen storhet – Bent Skammelsrud – som var sentral under den eventyrlige suksessen under Nils Arne Eggen misliker sterkt det han beskriver som en «familiefeide».

– Dette føles som en familie hvor de mister to av sine egne gutter, sier Bent Skammelsrud.

En annen som ikke hadde stort til overs for avgjørelsen, var Pål André Helland. På rettssakens første dag ble private støtteerklæringer til Kåre Ingebrigtsen tatt fram i retten:

Skammelsrud synes det er for galt at RBK-familien har havnet i en opprivende krangel.

– Akkurat når det gjelder RBK så må vi tenke annerledes. Når vi er best, så må vi være forsiktige. Det hviler et ekstra stort ansvar på oss når vi er lokomotivet i norsk fotball, sier han.

Han henviser til at RBKs mange interne stridigheter. I 16 år har landets klart beste fotballklubb vært rystet av trenerbråk.

les også

Bendtner i fotlenke roser RBK: – Varmeste arbeidsgiveren jeg har opplevd

– Det har vært flere saker. Vi må se på oss selv, sier Skammelsrud, som var sentral midtbanespiller i tidsrommet 1991 til 2002, hvor også trønderne hevdet seg i Champions League.

Etter karriereslutt var han trener i klubbens ungdomsavdeling sammen med Kåre Ingebrigtsen.

Han medgir at han synes saken er interessant. Men han går ikke i retten.

– Jeg holder meg oppdatert via nett-TV, sier Bent Skammelsrud.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder