Erling Braut Haaland tatt ut på U21-landslaget

ULLEVAAL (VG) Moldes spisskomet Erling Braut Haaland (18) er ikke med Lars Lagerbäcks landslagstropp til Nations League-kampene mot Kypros og Bulgaria. Han er i stedet tatt ut til U21-troppen.

  • Arilas Berg Ould-Saada
  • Jens Friberg

Artikkelen er over ett år gammel

Dermed gir Lagerbäck medhold til blant andre VGs Knut Espen «Svea» Svegaarden, som denne uken skrev at Lagerbäck burde vente med å inkludere Haaland i sin A-landslagstropp.

Han er i stedet tatt ut til Leif Smeruds U21-landslag og vil således ta et steg opp fra sin U19-tilværelse.

les også

Derfor bør Lagerbäck vente med Haaland

Har fulgt Haaland

18-åringen, som er bekreftet klar for den østerrikske storklubben Red Bull Salzburg fra januar av, har vært i fyr og flamme denne sommeren og har scoret tolv mål for Molde totalt denne sesongen - tross en del skadetrøbbel.

– Jeg har selvfølgelig sett ham flere ganger og han er en lovende spiller, det kan jeg si. Han har lyktes på et bra nivå, akkurat nå er han ikke med i troppen, men han er en spennende spiller. Nå skal han prøve seg på U21, så får vi se hvordan det går denne høsten, frem til han flytter utenlands, sier Lagerbäck på spørsmål fra VG om valget.

I stedet er det Bjørn Maars Johnsen, Alexander Sørloth, Joshua King og Tarik Elyounoussi som er tatt ut på spissplass.

– De fire er det klart beste alternativet på landslaget i dag, sier Lagerbäck kategorisk.

I VG-podcasten Brenne og Borud var det splid om hvorvidt Haaland skulle inkluderes eller ikke, men flertallet endte på samme konklusjon som den norske landslagssjefen.

les også

Ødegaard på bunnen av Norges minutt-liste

Ødegaard med

Martin Ødegaard, som søndag gjorde sin debut for Vitesse, er med i troppen til tross for at han er en av de vanlige utvalgte som har hatt minst spilletid denne sommeren. Men Lagerbäck har en klar plan med 19-åringen fra Drammen:

Vegar Eggen Hedenstad, Ola Kamara og Mats Møller Dæhli er ikke med fra 26-mannstroppen som spilte privatlandskamper mot Island og Panama. Ellers var det få overraskelser i en tropp Lagerbäck selv sier skal bære preg av kontinuitet.

Her er den fullstendige troppen:

Målvakter: Rune Almenning Jarstein, Ørjan Håskjold Nyland og Sten Grytebust.

Forsvarere: Kristoffer Ajer, Omar Elabdellaoue, Martin Linnes, Birger Meling, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen, Sigurd Rosted, Jonas Svensson.

Midtbane: Sander Berge, Mohamed Elyounoussi, Iver Fossum, Markus Henriksen, Stefan Johansen, Fredrik Midtsjø, Ole Selnæs, Martin Ødegaard.

Angrep: Tarik Elyounoussi, Bjørn Maars Johnsen, Joshua King, Alexander Sørloth.

Mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Martin Ødegaard
  3. Lars Lagerbäck

Flere artikler

  1. Erling Braut Haaland med i landslagstroppen til Lagerbäck

  2. Derfor bør Lagerbäck vente med Haaland

  3. Lagerbäck mener Haaland er «ujevn»: – En usikkerhetsfaktor

  4. «Mini» om Norges spisskamp: – Ingen kan si at Sørloth burde spille

  5. Bjørn Maars Johnsen vraket – Ødegaard usikker

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder