BESTEMT: Ronny Deila lover bedre tider for Vålerenga-fansen. Foto: Bjørn S. Delebekk

VIF-Deila: – Neste år kjemper vi om medalje

VALLE (VG) (Vålerenga–Ranheim 0–0) Han har vært to år i Vålerenga. Foreløpig uten å være i nærheten pokaler. Men neste år blir det helt andre tider ifølge Ronny Deila (42).

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Vi har som mål å lukte på medalje neste år, og det ser jeg på som helt realistisk, sier hovedtrener Deila.

Han kom til hovedstadsklubben i juli 2016. Da handlet det om å berge plassen. I fjor endte Vålerenga på 8. plass i eliteserien. 22 poeng bak ligavinner Rosenborg. Før høstsesongen (møter Sandefjord hjemme 5. august) er «Deilas 11» på 9. plass. Opp til Brann på tabelltoppen er det 12 poeng.

les også

Carvalho uteble fra VIF-treninger: – Skuffende

Åpenbart ikke godt nok for kravstore omgivelser. Heller ikke for treneren som tok Strømsgodset til seriegull i 2013–ble hentet til den skotske storklubben Celtic (vant to seriegull og et cupmesterskap) året etter–og returnerte til Eliteserien med ambisjoner om å gjøre Vålerenga til en toppklubb.

– Det er utålmodighet her. Og det takler jeg fint. Det er min utålmodighet som er verst. Jeg er en mann med ambisjoner, men vi kan ikke hoppe over noen steg. Vi jobber for å bli bedre enn i fjor. En plass blant de seks beste bør vi klare. Neste år er medalje målet. Og det var også prosjektet da jeg kom inn her for to år siden, sier Deila.

les også

Vålerenga videre i cupen etter straffedrama – Godset slo ut Ranheim

Han smilte og hilste med et fast håndtrykk i kjelleren på årsgamle Intility Arena på Valle Hovin lørdag kveld. Treningskampen mot ligaens sensasjon, Ranheim fra Trondheim (4. plass) i tett på 30 graders varme er nettopp blitt spilt, og Deila oppsummerer.

les også

Ranheim-sjefen advarer: – Vi er ingen billigbutikk hvor man kan forsyne seg fritt

– Vi har jobbet med å få en trygg og god opplevelse etter 1–5 for Molde i siste seriekamp før sommerpausen. En kamp vi helst vil glemme. I 60 minutter var vi kompakte og trygge bakover mot Ranheim, men det var litt for temposvakt fremover. Men det er noe godt å bygge videre på inn mot Sandefjord-kampen, sier Deila.

Med Magnus Lekven ute i seks til åtte uke med leddbåndsskade forteller Deila til VG at han er ute etter forsterkninger på midtbanen nå i overgangsvinduet.

les også

Klavans gamle lagkompiser i VIF:–Vanskelig å se at han skulle spille Champions League-finale

– Vi jobber med noen navn nå. En eller to. Først og fremst på midtbanen. Vi mistet Simen Juklerød til Belgia (Royal Antwerp), så har vi hentet tilbake Aron Dønnum (utlånt til HamKam), sier Deila.

I et intervju med VG i fjor sa Deila «Hvis vi ikke blir bedre i 2018, skal det skje mye rart og uforutsett». På spørsmål om han er fornøyd svarer Deila:–Jeg er opptatt av at vi skal bli bedre hele tiden. Og jeg vet hva vi ble i fjor. Vi er i kvartfinalen i cupen (møter Rosenborg på Lerkendal), og vi er på skuddhold for å bli blant de seks beste i serie. Det jobber vi steinhardt for å klare, sier Ronny Deila.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder