ÉN INNE - ÉN UTE: Rekordkjøpet Virgil van Dijk (t.h.) kommer til å spille en viktig rolle for Liverpool ut sesongen. Matip (t.v.) er trolig ferdigspilt.
ÉN INNE - ÉN UTE: Rekordkjøpet Virgil van Dijk (t.h.) kommer til å spille en viktig rolle for Liverpool ut sesongen. Matip (t.v.) er trolig ferdigspilt. Foto: Rui Vieira / TT / NTB Scanpix

Matip trolig ferdig for sesongen: - Et stort slag for Liverpool

FOTBALL

Dårlig nytt for Liverpool i forkant av storoppgjøret mot Manchester City. Stopper Joël Matip (26) er trolig ferdigspilt for sesongen.

Publisert: Oppdatert: 04.04.18 13:47

Han fullførte alle 90 minuttene mot Crystal Palace i påskehelgen, men undersøkelser etter 2–1-seieren viste at han trolig trenger operasjon for å bli kvitt et problem med låret.

Det skriver Liverpool på egne hjemmesider, og legger til at operasjonen etter alt å dømme vil sette 26-åringen ut av spill for resten av 2017/18-sesongen.

– Et stort slag for Liverpool, skriver lokalavisen Liverpool Echo, og trekker den naturlige slutningen at Dejan Lovren og Virgil van Dijk mest sannsynlig kommer til å danne stopperparet til Jürgen Klopps Liverpool ut sesongen.

Onsdag kveld skal de forsøke å stoppe Manchester Citys beryktede angrep, men selv må blåtrøyene finne en måte å stoppe Liverpool-trioen Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané. De tre ledet an da City gikk på sesongens eneste tap i Premier League i en syvmålsthriller over nyttår.

– De tre sammen er nesten ustoppelige. De er fantastiske. Liverpool gjør det alltid så komplisert for oss å spille mot dem. Det vet vi. De er så raske, gode og tøffe, roser City-manager Pep Guardiola, ifølge NTB.

VGs tips: Uavgjort

Champions League-kvartfinale og første kamp med to lag som har hatt relativt enkle reiser på veien hit. Og det mener vi uten å ta noe fra noen av disse storlagene som på sine beste dager har offensiv fotball som varemerke.

Lagene har vunnet hvert sitt innbyrdes ligamøte denne sesongen. Man. City seiret 5–0 i september. Men spilte mot ti mann i noe over én omgang. Liverpool revansjerte seg med 4–3-seier på Anfield i januar.

Slik er det mulig å se for seg en målrik kamp, og et herlig Anfield-trykk i kveld. Vi ender opp med et uavgjortforslag til 3,20 i odds. Spillestopp er kl. 20.40, og Viasport 1 viser kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Her kan du lese mer om