ÉN INNE - ÉN UTE: Rekordkjøpet Virgil van Dijk (t.h.) kommer til å spille en viktig rolle for Liverpool ut sesongen. Matip (t.v.) er trolig ferdigspilt. Foto: Rui Vieira / TT / NTB Scanpix

Matip trolig ferdig for sesongen: - Et stort slag for Liverpool

Dårlig nytt for Liverpool i forkant av storoppgjøret mot Manchester City. Stopper Joël Matip (26) er trolig ferdigspilt for sesongen.

Han fullførte alle 90 minuttene mot Crystal Palace i påskehelgen, men undersøkelser etter 2–1-seieren viste at han trolig trenger operasjon for å bli kvitt et problem med låret.

les også

Salah ble matchvinner og tangerte Cristiano Ronaldo og van Persie

Det skriver Liverpool på egne hjemmesider, og legger til at operasjonen etter alt å dømme vil sette 26-åringen ut av spill for resten av 2017/18-sesongen.

– Et stort slag for Liverpool, skriver lokalavisen Liverpool Echo, og trekker den naturlige slutningen at Dejan Lovren og Virgil van Dijk mest sannsynlig kommer til å danne stopperparet til Jürgen Klopps Liverpool ut sesongen.

Onsdag kveld skal de forsøke å stoppe Manchester Citys beryktede angrep, men selv må blåtrøyene finne en måte å stoppe Liverpool-trioen Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané. De tre ledet an da City gikk på sesongens eneste tap i Premier League i en syvmålsthriller over nyttår.

les også

Manchester City kan sikre rekordtidlig seriegull – mot Manchester United

– De tre sammen er nesten ustoppelige. De er fantastiske. Liverpool gjør det alltid så komplisert for oss å spille mot dem. Det vet vi. De er så raske, gode og tøffe, roser City-manager Pep Guardiola, ifølge NTB.

VGs tips: Uavgjort

Champions League-kvartfinale og første kamp med to lag som har hatt relativt enkle reiser på veien hit. Og det mener vi uten å ta noe fra noen av disse storlagene som på sine beste dager har offensiv fotball som varemerke.

Lagene har vunnet hvert sitt innbyrdes ligamøte denne sesongen. Man. City seiret 5–0 i september. Men spilte mot ti mann i noe over én omgang. Liverpool revansjerte seg med 4–3-seier på Anfield i januar.

Slik er det mulig å se for seg en målrik kamp, og et herlig Anfield-trykk i kveld. Vi ender opp med et uavgjortforslag til 3,20 i odds. Spillestopp er kl. 20.40, og Viasport 1 viser kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder