Reiten scoret fra midten da LSK ydmyket Vålerenga

HELSFYR (VG) (Vålerenga-LSK Kvinner 0–5) Da Guro Reiten (23) tittet opp og så at keeper var langt ute, var det bare én ting å gjøre: å score fra over 40 meter.

– Akkurat da jeg fikk ballen så jeg bare opp og tenkte hva gjør jeg nå. Jeg så keeperen sto langt ute, lukket øynene og tok i alt jeg kunne. Det var litt av en følelse da den rullet i nettet. Et sinnssykt bra treff for å være helt ærlig, sier Reiten til VG om stjernetreffet nesten fra midtbanen.

Drømmescoringen i 72. minutt økte LSKs ledelse til 5–0, og sendte siste rest av luft ut av Vålerenga-ballongen.

– Det er ikke sikkert det skjer igjen på en stund, sier en glisende Reiten om målet som mer enn minner om den David Beckham-scoring fra midtstreken for Manchester United i 1996.

Les fyldig referat fra kampen i vårt livestudio.

Det som på forhånd var snakket om som kampen mellom årets to store gullfavoritter endte med ren knusing og ydmykelse.

Scoret i debuten

Festen startet allerede kort tid etter avspark, da Ingrid Syrstad Engen (19) ga gjestene i ledelsen fem minutter ut i sin Toppserien-debut for LSK.

– Det kunne ikke blitt bedre. Det er litt uvirkelig sier en blidspent debutant til NRK.

les også

Graham Hansen om Vålerenga-hatet: – Vokst opp med rivaliseringen

Lillestrøm ser ut til å fortsette der de slapp sist sesong. Med større tempo og mer presisjon enn hjemmelaget, tok de initiativet i kampen og kjørte etter hvert over Vålerenga.

– Det luktet svidd i perioder i 2. omgang. Det ser rått ut. Selv om Vålerenga vet hva vi kommer med, så gjør vi det så bra at de ikke har sjanse. Det er bra for selvtilliten, sier Guro Reiten før hun raskt legger til: - Dette var én kamp, så er det 21 igjen.

Det sto 1–0 til pause. Så dukket Sophie Roman Haug (18) opp foran keeper og headet inn 2–0-ledelse etter 52 minutter. Så raknet Vålerenga.

Sist sesongs storscorer med 18 mål, Guro Reiten, banket inn 3–0 i 61. minutt, før Roman Haug var frempå igjen to minutter senere. Deretter fastsatte Reiten sluttresultatet med kampens soleklart peneste mål.

les også

Bruken av Reiten er faktisk en skandale

Vålerenga, med flere landslagsspillere på laget – inkludert Nederlands europamester Sherida Spitse – har en del å jobbe med hvis de skal gi LSK kamp om seriegullet denne sesongen. Akkurat det har heller ikke trener Monica Knudsen, som har trent nettopp LSK til flere seriegull, noe problemer med å innrømme.

Brukte City-tapet for å bli bedre

– Hva skal jeg si? Det ble brutalt til slutt. Vi hang med i én omgang, så kom det noen feil som endte i mål mot. Så fikk LSK energi og vi en periode hvor vi ikke hang sammen som lag, sier Knudsen.

Hennes motpart i gult, Hege Riise, hadde langt mer å smile for. 0–5 borte mot det som er spådd som deres farligste utfordrer er en start så god som den kan få blitt.

les også

VG tipper Toppserien: Bare Vålerenga kan true Lillestrøm om gullet

Hun mener noe av nøkkelen ligger i braktapet mot Manchester City i fjor høst. Den kampen ble en vekker som gjorde at LSK i vinter trente mer og med mer sprinting. Der har gitt ekstra krefter som gjør at de nå er bedre enn sine motstandere etter pause, mener Riise.

– Vålerenga kommer til å bli bedre. De har hatt en trøblete oppkjøring, mens vi har hatt det motsatte. Vi var trygg på at vi var i god form, så blir det litt følelser med spiller her og der. Vi gjennomførte med stil, sier Riise, som hadde sansen for Guro Reitens stjernetreff.

– Det var en klassescoring. Guro har jo et utrolig overblikk, intuisjonen og så får hun jo en perfekt bue på den ballen. Det er en god spiller.

Andre resultater denne runden:

Sandviken–Kolbotn 0–1

Røa–Lyn 1–2

Grand Bodø–Trondheims-Ørn 2–1

Klepp–Arna-Bjørnar 1–2

Stabæk–Avaldsnes (utsatt)

PANGSTART: Ingrid Syrstad Engen jubler etter å ha åpnet scoringsballet mot Vålerenga i sesongpremieren. Foto: Jostein Magnussen / VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder