Rutinerte Rosenborg nærmer seg fire strake seriegull

BERGEN (VG) (Brann-Rosenborg 1–2) To tidlige mål på en hard bane kan se ut til å ha avgjort seriemesterskapet i favør Rosenborg. En redusering etter pause var ikke nok for Brann. Gullet forblir trolig i Trondheim.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg synes kampen burde vært avlyst. Det er en katastrofe å spille på en frossen bane. Det burde ikke gå an på dette nivået, sier Nicklas Bendtner til VG.

– Jeg er fullstendig enig. Katastrofe, sier RBK-kaptein Mike Jensen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Ifølge TV 2 glemte Brann å skru på varmekablene før kampen. Det ga en svært hard og glatt bane - spesielt på den ene siden.

– Det er fantastisk gøy. Men det er sykt at denne kampen blir spilt. Det var så hardt og vi springer rundt som «Bambi på isen». Det er ikke forsvarlig, sier RBK-back Birger Meling til VG.

Alle Melings synspunkter kan du se her:

– Vi gjorde banen klar så godt vi kunne. Det kom veldig mye mer frost enn vi trodde. Derfor ble det ikke optimale forhold, sier Vibeke Johannessen, daglig leder i Brann, til VG.

– Vi var aldri i tvil om å gjennomføre kampen. Det er ingen situasjoner hvor spillerne ble skadet. Så fasiten er at dette gikk fint, sier dommer Svein Oddvar Moen til VG.

les også

Dette er en arrangørskandale!

Fem poeng

Avstanden er nå fem poeng, med tre kamper igjen å spille. I tillegg har Rosenborg en overlegen målforskjell.

– Det gir vi ikke bort, lover Jensen.

– Nei, vi burde ikke det. Vi er det beste laget og skal vise det også de tre siste kampene, sier Bendtner.

Trolig må to av de tre siste kampene tapes hvis Rosenborg ikke skal ta sitt fjerde strake seriemesterskap.

Det er det samme Viking klarte på begynnelsen av 1970-tallet.

Siden Eliteserien ble utvidet til 14 og 16 lag, har aldri serielederen tre runder før slutt rotet bort gullet.

Keepertabbe

Trønderne kom best i gang. Keeper Markus Pettersen gjorde en kjemperedning etter 13 minutter, men var sjanseløs da kaos i feltet gjorde at Samuel Adegbenro, via Tore Reginiussen, fikk gjøre 1–0 til Rosenborg i 14. minutt.

Brann virket paralysert, og bedre ble det ikke to minutter senere. Et fantastisk gjennomspill fra Nicklas Bendtner fant Mike Jensen – som klarte å få skuddet sitt gjennom/fordi keeper Pettersen.

En keepertabbe, må vi ha lov å si.

– Surt, men vi får som fortjent når vi slipper inn to tullemål. Gullkampen er trolig kjørt, sier Lars Arne Nilsen, Brann-trener.

Pettersen hadde en kjemperedning etter dette, men Rosenborg var best, og gikk til pause med 2–0 – og 7–2 i målsjanser på Brann Stadion.

Lars Arne Nilsen mener gullkampen er kjørt:

Til pause var det pipekonsert fra Brann-fansen. De var skuffet over eget lag, og fikk ikke den festen det var lagt opp til.

les også

Stabæk rotet bort seieren igjen: – Blir så jævlig irritert!

Redusering tidlig

Brann satte inn Deyver Vega og Daouda Bamba i hvilen. Og det gikk ikke mer enn tre minutter før reduseringen kom. Bamba deltok i etterdønningene av et frispark, ballen havnet hos Vega som, på direkten, smelte ballen i mål bak André Hansen.

Stemningen løftet seg, naturlig nok, kraftig på Brann Stadion etter Vegas redusering, Brann hadde jo nesten en omgang på å få minst en utligning. Men det lille trykket som ble skapt de første 10–15 minuttene avtok, og Rosenborg hadde ganske god kontroll den siste halvtimen.

Brann skapte fem sjanser, mot Rosenborgs null, etter pause. Men det var ikke nok.

les også

Alt gikk Vikings vei: Høiland-mål på overtid av overtid og nytt AaFK-tap

Sjansen røk, Brann blir halsende etter nå. Rosenborg har rutinen, vet hvordan disse kampene avgjøres og gjorde det. De har mange spillere som har vært gjennom dette før, og det er ikke direkte overraskende at akkurat Rosenborg tok fram noe av det bedre de har prestert, spesielt før pause, i denne toppkampen.

Det går mot seriegull nummer fire på rad.

Dette sa Helland i pausen:

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder