VIKING-KLAR: Bjarne Berntsen (t.h.), her sammen med fotballpresident Terje Svendsen under Norge-Tsjekkia på Ullevaal i juni, tar over jobben som hovedtrener i Viking. Foto: Frode Hansen VG

Bjarne Berntsen ny hovedtrener i Viking

Bjarne Berntsen (60) er klar som ny hovedtrener i Viking. Det får VG bekreftet mandag ettermiddag.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

60-åringen kommer fra rollene som styreleder i Norsk Toppfotball (NTF) og visepresident i Norges Fotballforbund (NFF). VG får opplyst at Berntsen får med seg Viking-legende Bjarte Lunde Aarsheim og 37 år gamle Morten Jensen som assistenter.

Sistnevnte forlater arbeidet som sjef for den lokale 2. divisjonsklubben FK Vidar. VG kjenner til at den nyansatte Brodd-treneren Antonio Silva også har vært inne til intervju for jobben, men portugiseren fortsetter i 3. divisjonsklubben fra Storhaug i Stavanger.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Berntsen får flere oppgaver

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Det var Stavanger Aftenblad som først omtalte saken, som innebærer at Berntsen også får et ansvar for spillerlogistikk. Det vil si at han både skal lede laget i kamp og samtidig overta flere av oppgavene tidligere sportsdirektør Bård Wiggen hadde før han sluttet og dro til FC København.

Berntsen har allerede en lang Viking-karriere bak seg. Han spilte 120 kamper for klubben mellom 1977 og 1982, og var hovedtrener fra 1992 til 1995. I tillegg har han vært Bryne-trener, assistent på det norske herrelandslaget og hovedtrener for kvinnelandslaget.

Han har nylig bekreftet at han har vært i samtaler med Viking om trenerjobben. Berntsen har ikke besvart VGs henvendelser mandag ettermiddag.

Viking-talent på vei bort fra klubben:

Lunde Aarsheim fortsetter dermed som assistenttrener og skal ha ansvaret for mye av det daglige treningsarbeidet, mens Jensen kommer inn og styrker Vikings trenerteam.

Vikings daglige leder Eirik W. Henningsen har ikke besvart VGs henvendelser mandag ettermiddag. Det samme gjelder styreleder Stig Christiansen i Viking Fotball AS.

Tidligere har Sandefjord-trener Lars Bohinen blitt sterkt koblet til Viking-jobben.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder