Mourinho etter sjokk-exit i cupen: – En nydelig dag for fotballen

(Bristol City - Manchester United 2-1, Chelsea - Bournemouth 2-1) Med bare 30 sekunder igjen av kampen sørget Korey Smith (26) for en sjokk-exit: Manchester United røk på hodet ut av ligacupen.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det er utrolig, jeg vet ikke hva jeg skal si. Vi spilte brilliant, slik vi har gjort hele sesongen, sa Korey Smith til BBC etter kampslutt.

Han spilte hovedrollen i den vanvittige thrilleren som utspilte seg på Ashton Gate onsdag kveld.

Etter en kamp som hadde bølget fram og tilbake, med stangskudd, tverrliggertreff, Bristol-ledelse og Zlatan-scoring, kulminerte dramaet med scoring etter 92 minutter og 30 sekunder.

Mens de fleste hadde begynt å omstille seg for ekstraomganger, tok Korey Smith ned ballen med brystkassa, vendte opp og hamret ballen forbi keeper Sergio Romero til 2-1-ledelse.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt

Et lite minutt senere blåste dommer Mike Dean av kampen, og vaktene greide ikke å holde igjen hjemmefansen som stormet banen. Manager Lee Johnson løp og løp med knyttede never, og Bristol-supporterne hev seg over sine helter på Ashton Gate-gresset.

– En overveldende følelse av stolthet, å slå Manchester United er utrolig. Guttene ville ikke ha ekstraomganger, og scenene som utspilte seg etter den scoringen var ikke til å tro, sier manager Lee Johnson.

– De var litt heldige, men de kjempet mye for å være det. Vi traff stolpen to ganger. Men de spilte brilliant, de kjempet som om det var deres livs kamp, noe det antakelig også var, sier United-manager José Mourinho ifølge BBC.

– En nydelig dag for fotballen. Et lag fra de lavere divisjonene vant. En stor dag for dem, sier han.

Sent onsdag kveld ble semifinalene trukket - Chelsea skal møte Arsenal, mens Bristol City møter Manchester City.

Zlatan fra start

Manchester United gjorde hele ti bytter onsdag fra laget som slo West Bromwich i helgens Premier League-kamp - men det var likevel ikke noe dårlig mannskap José Mourinho sendte ut på Ashton Gate.

Blant annet var endelig Zlatan Ibrahimovic tilbake i en startoppstilling, det er en god stund siden sist. I tillegg var Paul Pogba spilleberettiget igjen etter å ha sonet ferdig suspensjon.

Sett denne? Derfor er United avhengige av Paul Pogba

Men gjestene fra Manchester, som ligger på andreplass i Premier League, fikk ingen lett oppgave mot et Bristol-lag i svært god flyt. De har vunnet de fire siste kampene sine i Championship, og ligger på tredjeplass - i tillegg hadde de slått ut tre Premier League-lag på veien mot kvartfinalen i ligacupen.

Både Watford, Stoke og Crystal Palace har vært nødt til å notere cup-exit etter å ha møtt Bristol.

Les også: Bayern under Heynckes: 16 kamper - 15 seire

I kveld gikk hjemmelaget respektløst til verks, og plaget United-spillerne fra første sekund. Gjestene fikk ikke påspandert en eneste meter, så snart de fikk ballen var Bristol-spillerne på dem som veps.

Likevel var det United som kom nærmest i første omgang - ved dagens kaptein, Zlatan Ibrahimovic, men tverrliggeren var i veien. Ti minutter senere smalt det igjen. Denne gangen var det Rashford som fikk aluminiumet til å dirre, med en suser av et langskudd som traff stangen.

Scoringene

Nærmere enn dette kom ingen av lagene før hvilen - etter pause kom imidlertid nettkjenningene.

Og det var Bristol som gjorde det først - med et praktangrep. Dagens store Bristol-helt, Joe Bryan, startet det hele selv ved å vippe ballen over Daley Blind. Så fikk han ballen tilbake inne i feltet, og banket avgårde et skudd mot lengste stolpe. Sergio Romero strakk seg forgjeves - ballen suste i nettet til 1-0-ledelse.

Sju minutter senere fikk Manchester United frispark. Zlatan stilte seg opp, og fant et hull i muren. Svensken dundret ballen inn i hjørnet til 1-1, med et godt plassert skudd - og noterte seg dermed på scoringslisten for United igjen.

United la et enormt press på Bristol utover i omgangen, men det lyktes ikke å få satt det forløsende ledermålet. Dermed så det ut til å gå mot ekstraomganger - men Korey Smith ville det altså annerledes.

Overtidsdrama for Chelsea

Det ble ikke noe mindre dramatisk i kvartfinalen som utspilte seg på Stamford Bridge. Chelsea tok i mot Bournemouth, og Willian så ut til å bli matchvinner etter en tidlig scoring.

Like før full tid satte imidlertid Dan Gosling inn utligningsmålet, og som på Ashton Gate trodde man at kampen ville gå til ekstraomganger.

Men Chelsea svarte umiddelbart, og gikk rett i angrep etter avpark. Eden Hazard flikket ballen videre til Alvaro Morata, som ble matchvinner.

Se Morata-målet som sendte Chelsea videre:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder