STOPPET ALT: Rune Almenning Jarstein storspilte mot suveren serieleder Bayern München lørdag. Foto: GUENTER SCHIFFMANN / AFP

Jarstein ødela Lewandowskis fest: – Gøy å holde nullen

(Bayern München-Hertha Berlin 0–0) Rune Almenning Jarstein (33) holdt buret rent mot ligaens suveren ener. Dermed ødela han jubileumsfesten for Robert Lewandowski (29). – Den lengste omgangen jeg har spilt, sier han om de siste 45 minuttene.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Polakken spilte sin 250. kamp i Bundesliga og hadde scoret i hver eneste hjemmekamp til nå denne sesongen.

Mot Jarstein og Hertha ble det bråstopp foran 75 000 tilskuere. Det er nesten tre år siden sist gjestenes keeper har kunnet gå av Allianz Arena uten å slippe inn mål i en Bundesligakamp.

– Det var veldig gøy. Men 2. omgang er den lengste omgangen jeg har spilt. Det føltes som mye lengre enn 45 minutter. Det ble mye titting opp på matchuret, sier Jarstein til VG. Hertha Berlin og han var under konstant press etter pause.

Både Bundesligas offisielle nettside og spox.de kårer Jarstein til banens beste. Spox.de gir ham som kampens eneste poengsummen 2, mens lokalavisen BZ fastslår at «Jarstein reddet uavgjort mot Bayern».

les også

Lanserer Jarstein som ny Bayern München-keeper

– Det er spesielt å spille mot Bayern. Det er det beste laget i Tyskland. Det er gøy å holde nullen, sier Jarstein på vei hjem fra München til Berlin.

– Det er snart tre år siden en gjestende keeper holdt nullen i en Bundesligakamp på Allianz Arena ...

– Såpass, utbryter Rune Almenning Jarstein.

– Hvordan ladet du opp?

– Jeg var veldig rolig før kampen. Jeg bestemte meg for å nyte det, kose meg.

Jan Åge Fjørtoft, ekspert på tysk fotball, mener at Jarstein har opparbeidet seg en veldig sterk posisjon i Bundesliga.

– Det er en stor fjær i hatten å holde nullen mot Bayern. Ikke minst i keepernes hjemland. Jeg er også imponert over hvordan han kom tilbake etter en periode der det gikk tyngre og han mistet plassen på landslaget. Det er forbilledlig hvordan han kom tilbake. Han er en rollemodell for norske som drømmer om å spille i de beste ligaene, mener Fjørtoft.

Etter 56 minutter hadde den norske landslagskeeperen en sterk redning da Lewandowski kom seg alene igjennom.

Ti minutter senere reddet Jarstein ganske lett da polakkens skudd gikk via en forsvarer.

Jarstein viste også sine kunster på et frispark fra David Alaba og var i det hele tatt en særdeles sikker sisteskanse for gjestene. En gang måtte han ha hjelp av Jordan Torunarigha på målstreken.

Bayern Münchens engelskspråklige twitterkonto hadde denne morsomme varianten etter redningen etter 56 minutters spill:

DUELLEN: Her har Robert Lewandowski kommet forbi Rune Jarstein, men ballen går utenfor dødlinjen. Foto: Matthias Balk / TT / NTB Scanpix

Bayern München er i en egen klasse i Bundesliga denne sesongen, mens Hertha ligger litt under midten på tabellen - etter en sterk 6. plass i fjor. Før lørdagens møte med Hertha hadde Bayern 14 seirer på rad i alle turneringer.

– Det føles som en seier, sa Herthas Davie Selke til ARD etterpå.

– Det er flott å ta ett poeng her. Det var kampånd og vilje som ga oss uavgjort. Men vi må stabilisere oss og fortsette å jobbe hardt, fastslo trener Pal Dardai på pressekonferansen.

les også

Bare Super-Neuer bedre enn Jarstein

– Tross uavgjort leverte vi en god prestasjon, men vi klarte ikke å utnytte sjansene våre, sa hans kollega på den andre trenerbenken Jupp Heynckes.

– Vi kan likevel leve med ett poeng.

Hertha-sjef Pal Dardai hadde valgt å sette ut Per Ciljan Skjelbred - og spilte i stedet med australske Matthew Leckie. Vedad Ibisevic var også ute - med brudd i nesebeinet.

les også

Bayern München totalt overlegen mot Jarstein og Skjelbred

Bayern München står med ti seirer og to uavgjorte på 12 hjemmekamper i Bundesliga.

Om han hadde scoret, ville Lewandowski ha kommet i målprotokollen i 12 hjemmekamper på rad.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder