Liverpool og Coutinho ydmyket Brighton–Tottenham gikk på nytt poengtap

FOTBALL

(Brighton–Liverpool 1-5, Watford–Tottenham 1-1) Philippe Coutinho (25) var i det umulige hjørnet mot Brighton med to scoringer og to målgivende pasninger.

Publisert: Oppdatert: 02.12.17 19:05

– Om jeg nøt det? Ikke egentlig. Ikke hele tiden. I begynnelsen måtte vi være tålmodige med Brightons spillestil. Vi måtte bli vant med den, sa Liverpool-trener Jürgen Klopp etter festforestillingen.

Siden det stygge 1-4-tapet mot Tottenham i oktober har Liverpool snudd trenden og sett ut som en av Premier Leagues aller beste mannskap. Med 13 poeng av 15 mulige på de fem siste kampene er det kun Manchester City som kan vise til en sterkere form i hjemlig serie.

Og Liverpool sprintet, som ventet, ut av startblokken på Falmer Stadion. De kunne og burde tatt ledelsen tidlig da Mohamed Salah fikk en stor sjanse etter bare fem minutter.

Så du? Liverpool-Salah hylles som Premier Leagues beste spiller

Men Brighton skulle holde unna. I hvert fall til den første halvtimen var unnagjort. Da løsnet det for Merseyside-klubben, anført av en god Philippe Coutinho.

Først stanget vikarierende stopper Emre Can inn 1-0, før Roberto Firmino avsluttet en gnistrende kontring for Liverpool. Coutinho var nest sist på begge målene og 2-0-ledelsen var alt annet enn ufortjent.

– Vi scoret to fantastiske mål. Det var godt å se. Å score det tredje målet var heller ikke en dum idé i en kamp som dette, fortsatte Klopp.

Etter pause økte Firminho til 3–0 etter fremspill av Mohamed Salah og da trodde de fleste at kampen i praksis var over.

Salah har vært involvert i 15 mål på 15 kamper for Liverpool. Det er best i klubben, ifølge Opta.

Tidligere lørdag: Hazard-magi da Chelsea snudde

Men Brighton-supporterne fikk et lite håp da Glenn Murray reduserte til 1–3 fra straffemerket like etter. Hva som faktisk ble dømt på inne i feltet, var dog ikke godt å si.

Fem minutter før lurte Coutinho hele Brighton-laget da han sendte ballen under muren på et frispark. Samme mann kronet ettermiddagen med sin andre scoring etter et soloraid. 5–1.

– Jeg elsker mål som det frisparket. All ære til analyseteamet, de ser ting som dette på video og da må man ha teknikken til å utnytte det, sa Klopp om Coutinhos luring av et frispark.

Dermed holder Liverpool (4.-plass) følge i toppen, tre poeng bak Chelsea (3.-plass) og Manchester United (2.-plass). Sistnevnte avslutter lørdagens runde mot Arsenal.

Ingen har scoret flere mål fra utsiden av boksen enn Coutinho (18) siden debuten i PL i 2013, melder Opta.

Les også: Premier League-klubbenes «stollek» får gjennomgå:–Det er idiotisk!

Saken fortsetter under bildet

Spurs avga poeng med ti mann

Tottenham-trener Mauricio Pochettino har sett at Spurs kun har tatt fire poeng på de fem siste kampene og falt fra tredjeplass på tabellen ned til syvende. Før kampen uttalte treneren at poengfangsten hadde vært for dårlig, men at Watford var et fint lag å finne tilbake rytmen mot.

Men det var Watford-fansen som kunne juble først på Vicarage Road. Tom Cleverley la inn fra kanten og i feltet ruvet Christian Kabasele høyest. Hjemmelaget tok ledelsen 1–0.

– Det føles ut som vi tapte to poeng, selv etter det røde kortet, sa stopper Jan Vertonghen.

Spurs har bare holdt nullen i én av deres syv siste kamper. Før det hadde de fire kamper uten baklengs, ifølge Opta.

Men det skulle ikke gå veldig lang tid før Spurs-angrepet, med Christian Eriksen i en av hovedrollene, skulle slå tilbake. Dansken serverte et hardt, men presist innlegg mellom Watford-stopperne og tidligere Spurs-keeper Heurelho Gomes. Son Heung-min utlignet til 1–1 fra kloss hold.

Men Watford holt Spurs unna og ting ble ikke bedre for bortelaget da midtstopper Davinson Sánchez fikk direkte rødt etter en høy albue i duell med Richarlison etter kun 53 minutter.

– Vi viste bra karakter etter å ha havnet under. Å spille med ti mann i 40 minutter var vanskelig, men laget kjemper alltid, sa Pochettino.

Tottenham, som slet med å skape store sjanser, måtte dermed ta til takke med kun ett poeng.

Dermed ligger laget tre poeng bak erkerival Arsenal, som møter Manchester United i lørdagens siste Premier League-kamp.

Denne saken oppdateres!

Øvrige resultater i Premier League:

Chelsea–Newcastle 3-1, Everton–Huddersfield 2-0, Leicester–Burnley 1-0, Stoke–Swansea 2-1, West Bromwich–Crystal Palace 0–0.

Senere kampstart: Arsenal–Manchester U. (18.30).

Spilles søndag: Bournemouth–Southampton, Manchester C.–West Ham.

Her kan du lese mer om