Foto: Fredrik Solstad

Solskjærs United møter Barcelona: – Blir kjekt å komme tilbake

MANCHESTER/OSLO (VG) I Barcelona for 20 år siden opplevde Ole Gunnar Solskjær (46) en av sine beste kvelder på fotballbanen. Nå gleder nordmannen seg til å returnere til Camp Nou og lede Manchester United i Champions League-kvartfinalen mot Barcelona.

Artikkelen er over ett år gammel

– Det finnes ikke så veldig mange bedre minner enn akkurat det. Det var en fantastisk kveld. Det er 20 år siden nå, så det skal bli kjekt å komme tilbake, sier Solskjær til VG når han får spørsmål om minnene fra da han ble matchvinner i Champions League-finalen på Camp Nou i 1999.

Nordmannens Manchester United fikk en knalltøff trekning i Champions Leagues kvartfinale når de skal opp mot Barcelonas stjernemannskap.

– Det er en tøff trekning, men vi gleder oss. Det er sånne klubber du vil spille mot og det er sånne kamper denne klubben trenger, sier Solskjær om trekningen.

– Det er bare mindre enn et år siden jeg ble slått ut i NM av Brattvåg med Molde. Nå skal jeg lede laget mitt i en Champions League-kvartfinale mot Barcelona.

– Messi, hvordan skal dere håndtere ham?

– Han og Ronaldo er to av de beste spillerne i verden de siste ti årene, så det er ikke den letteste oppgaven. Vi har nå fått denne utfordringen, så det må vi bare se på, svarer Solskjær.

Slik spilles kvartfinalene i Champions League:

  • Manchester United - Barcelona
  • Liverpool - Porto
  • Ajax - Juventus
  • Tottenham - Manchester City

United skal møte den spanske storklubben Barcelona i kvartfinalen.

Dermed skal Solskjær tilbake til Camp Nou – 20 år etter at han scoret vinnermålet i Champions League-finalen mot Bayern München i 1999.

les også

Solskjær satte ut pressesjefen med banning: – Unnskyld!

De to kvartfinalene spilles den 9. - eller 10. april og den 16.- eller 17. april.

Se hvordan Manchester United tok seg til kvartfinalen:

Det er en mareritt-trekning for Manchester United.

Ifølge Opta har den engelske klubben bare slått den katalanske giganten på ett av åtte forsøk i europacupsammenheng. Fire ganger har det blitt uavgjort og tre har endt med spansk seier − to ganger i selve finalen (2009 og 2011).

Lionel Messi er heller ikke fremmed for å score mot engelsk motstand. Barcelonas argentinske ballkunstner har nettet 22 ganger mot engelske klubber i CL, mer enn noen annen spiller i samme turnering, ifølge Opta.

Tidligere Barcelona-, Arsenal- og Chelsea-spiller Cesc Fàbregas, som nå spiller i Monaco, er sikker:

Man. United-keeperlegende Peter Schmeichel har på sin side troen på Ole Gunnar Solskjær og hans menn:

Laget som går seirende ut av storkampene, skal møte vinneren av kampene mellom Liverpool og Porto i semifinalen.

I de andre kvartfinalene skal Ajax møte Juventus, mens Tottenham skal møte Manchester City.

Vinnerne av disse kampene møter hverandre i den andre semifinalen.

På den ene siden av tablået har vi altså Manchester United/Barcelona/Liverpool/Porto. På den andre siden er Ajax/Juventus/Tottenham/Manchester City.

Tøff trekning for Arsenal

Også kvartfinalene i Europa League ble trukket torsdag. Chelsea skal opp mot tsjekkiske Slavia Praha, mens Arsenal får italiensk motstand i Napoli.

I tillegg blir det et helspansk oppgjør i kvartfinalene mellom Villarreal og Valencia. Den siste kvartfinalen står mellom Benfica og Eintracht Frankfurt.

Skulle Arsenal ta seg videre til semifinale, vil de møte vinneren av det helspanske oppgjøret. På andre siden av tablået blir semifinalen Chelsea/Slavia Praha mot Benfina/Eintracht Frankfurt.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder