LEGENDE: BATE Borisovs Aleksandr Hleb (t.h.) i kamp med Arsenals Matteo Guendouzi i kampen for ei uke siden. Foto: ANTON VAGANOV / Reuters

Kan Arsenal ryke mot en «traktorfabrikk»?

Arsenal gikk på et ydmykende 1–0 tap i Hviterussland, men bør snu det på Emirates. De kan vel ikke ryke ut av Europa League mot en «traktorfabrikk»?

Her er torsdagens oddstips!

T’en i BATE står nemlig for traktor. BATE er opprinnelig fotballklubben til en fabrikk i Borisov som lager elektrodeler til traktorer og biler, ikke minst til Hviterusslands stolthet, traktoren Belarus, som eksporteres til hele verden.

Nå er riktignok BATE forlengst blitt en profesjonell fotballklubb som mange andre, men det vakte stor oppsikt hos Arsenal-fans og britiske journalister da BATE-spillerne morgenen etter seieren tok flyet til London sammen med nettopp supporterne og bladfykene - på økonomiklasse.

Fredag kan du sikre deg ca. 185 millioner kroner Eurojackpot. Lever kupongen din gjennom Tipster!

Før det ble de observert mens de inntok en burger på Minsk-flyplassens Burger King - klokka åtte på morgenen.

– Alt annet var stengt. Vi hadde ikke fått oss noen frokost, sier Aleksandr Hleb til Sport Ekspress.

les også

Engelsk avis: United vil gi De Gea milliardkontrakt

Den tidligere Arsenal-stjernen innrømmer at det var stort å vinne, men at det blir vrient på Emirates.

– Det blir tøft, mye vanskeligere enn hjemme. Der vil de selvfølgelig legge mye mer press på oss og skape sjanser. Men vi har allerede vunnet hjemme og får gjøre det beste ut av det. Vi får hva Gud gir oss, sier Hleb, og innser at nesten ingen av dem som han jobbet sammen med den gang, fortsatt er i Arsenal.

– To fotografer - det er alt, smiler han i intervjuet med Sport Ekspress.

Arsenal vant 6–0 sist de spilte hjemme mot BATE Borisov - det var så sent som i desember 2017. Derfor er det mange som regner med at Arsenal vil vinne greit også denne gang.

Hjemmestatistikken taler absolutt til Arsenals fordel. På 13 hjemmekamper i Premier League har det blitt 10 seirer, to uavgjort og bare ett tap. De har sluppet inn bare 11 mål. Arsenal sliter atskillig mer på bortebane.

les også

Slik har Juventus fått mange toppspillere på billigsalg

Alexandre Lacazette er ikke tilgjengelig for Unai Emery. Stjernespilleren sendte ei stygg albue i ansiktet på en BATE-spiller i Borisov, og det kunne ikke bli noe annet enn rødt kort.

– Vi må klare å kontrollere vår frustrasjon, sa Emery etterpå.

BATE har blitt hviterussiske ligamestere de siste 13 sesongene, men spissen Nemanja Milic var den eneste i startoppstillingen mot Arsenal som var blitt hentet for penger. Han kom fra serbiske Røde Stjerne tidligere i år. Overgangssummen er ukjent, men spekulasjonene går fra 1,5 til 5 mill. norske kroner.

les også

Aleksandr Hleb skulle legge opp – så trakk klubbens hans Arsenal

Det er like mye som Mesut Özil tjener på ei uke eller to. Han er tilbake fra sykdom og kan kanskje komme til å spille. Selv om tyskeren har startet bare fem kamper siden 11. november, virker det som om Emery gjerne bruker han mot lag som ligger dypt. Og eksperter mener han bør spille mye mer.

– De må få Özil på banen og spille. Det er Arsenals eneste mulighet til å komme topp 4 på Premier League-tabellen, sier Tim Sherwood til The Debate.

– Ôzil må spille, og det er opp til manageren å få det beste ut av ham. Han får 350 000 pund (3,9 mill. kroner) i uken, for å gjøre hva?

les også

Manchester City kan fortsatt ta fire titler: Her er supertallene

VGs tips: Hjemmeseier med 0–2 handikap

BATE Borisovs kampplan vil trolig være å legge seg bakpå. Men vi aner at hviterusserne er noe begrenset offensivt - det er kontringer og bare det som vil være oppskriften.

Tenk på at Arsenal har hatt en ukes kampfri. Og de vet det er denne turneringen som gjelder hvis de skal sikre seg et trofé til våren.

Vi tror London-laget har kapasiteten til å få vendt oppgjøret, og forsøker et handikapspill. Oddsen blir da 1,90, spillefristen er kl. 18.55 og TV2 Zebra sender matchen. Spillet må kombineres.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder