10 kamper uten tap for LSK nå

(Strømmen-Lillestrøm 1–4) Etter en nesten sjokkerende svak start på sesongen, har det blitt fasong over Lillestrøms sesong. Rekken uten tap ble utvidet til 10 kamper, etter møtet med nabo Strømmen fredag kveld.

 • Knut Espen Svegaarden

Direkte opprykk virker nå realistisk, spesielt hvis Geir Bakke klarer å få til den samme stabiliteten i det defensive spillet også i fortsettelsen.

Sånn så det ikke ut etter sju serierunder, da LSK hadde åtte poeng og var bare fire poeng fra nedrykksstreken.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Så snudde det, og foreløpig er rekken på 10 kamper (sju seirer, tre uavgjorte) uten tap. Og LSK er nå fire poeng fra direkte opprykk.

På de sju siste kampene (630 minutters spill) er det kun blitt to baklengsmål for LSK, mot Ranheim på Åråsen - og i det 90. minutt mot Strømmen fredag kveld. 3–0, 1–0, 0–0, 3–1, 1–0, 2–0 og 4–1 er det blitt siden 17. august.

Det irriterte Geir Bakke at LSK slapp inn et mål, etter corner, i kampens siste minutt. Men størrelsen på seieren var treneren selvsagt fornøyd med.

En rekke endringer i LSK-troppen har tydeligvis vært til det bedre, og mot Strømmen viste den sist ankomne seg: Tobias Svendsen (21) fikk sin debut, etter overgangen fra HamKam, og brukte snaut 10 minutter på å sikre poengene mot Strømmen, med sin 3–0-scoring.

Comebacket til Marius Amundsen, og Espen Garnås fra Ullensaker/Kisa, i midtforsvaret til LSK har vært svært viktig. Finske Kaan Kairinen har vært meget god på midtbanen, og fortsatt mangler Bjørn Bergmann Sigurdarson.

Det tok tid før LSK fikk kontroll på Strømmen stadion. Det måtte et rødt kort og et straffespark til, fem minutter før pause, for å få den forløsende scoringen. En hands på Strømmens Morten Renaa Olsen ble dømt til utvisning, og straffe til LSK, som Fredrik Krogstad sikkert satte i mål.

Og da Espen Garnås headet inn 2–0 til LSK tidlig i 2. omgang, var det etter hvert mest spørsmål om hvor stor seieren skulle bli.

Tobias Svendsen og Thomas Lehne Olsen sørget for at seieren ble på tre mål, LSKs største seier denne sesongen, ved siden av 3–0 mot Kongsvinger.

I toppen av tabellen, vant både Tromsø, Sogndal og Ranheim, mens i kveldens siste kamp vant HamKam presisjeoppgjøret i bunnen mot Kongsvinger (2–1), på Gjemselund. Dermed byttet lagene plass på tabellen, HamKam kom seg opp fra bunnplassen - som de overlot til nettopp Kongsvinger. Per Magnus Steiring var uheldig, kom seg ikke unna et innlegg, og blir kreditert som matchvinner - for HamKam med scoringen sin rett før pause.

Mer om

 1. OBOS-ligaen
 2. Lillestrøm SK
 3. Strømmen IF

Flere artikler

 1. Forbannet Bakke etter ny LSK-smell: – Fryktelig irriterende

 2. Nytt Rekdal-tap – knust av Strømmen i bunnoppgjøret

 3. Tromsø skaffet seg luke med sin syvende strake seier

 4. Mot opprykksdrama: LSK meldte seg på i toppkampen

 5. Ny Lillestrøm-smell: Tapte mot nyopprykkede Åsane

Fra andre aviser

 1. Ranheim tapte terreng i toppen, Stjørdals-Blink stilnet Rekdal-jubel

  Aftenposten
 2. Viktig opptur for Rekdal – HamKam vant lokaloppgjør

  Aftenposten
 3. Storformen fortsetter for Lillestrøm: Debutant scoret etter ti minutter på banen

  Aftenposten
 4. Nedtur for Rekdal: Gikk på sitt første tap som HamKam-sjef

  Aftenposten
 5. Ranheim tilbake på vinnersporet

  Aftenposten
 6. Scoret utrolig solomål over 60 meter – så slapp HamKam inn på overtid igjen

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no