Serbia-kampen går som planlagt på Ullevaal – regjeringen gir unntak

Norges skjebnekamp mot Serbia kan spilles som planlagt den 8. oktober etter at regjeringen har gitt unntak fra karanteneplikten.

 • Ole Kristian Strøm
 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over 42 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

Unntaket gjelder alle landskamper i fotball for kvinner og menn samt klubbkamper i internasjonale turneringer. Det betyr at også herrelandslagets kamper mot Romania (11. oktober) og Nord-Irland (14. oktober) kan gå som planlagt på Ullevaal Stadion. Det samme gjelder kvinnelandslagets hjemmekamper mot Wales (22. september) og Hviterussland (21. oktober).

Rosenborg kan også ta imot Alanyaspor til Europa League-kvalifisering på Lerkendal Stadion 24. september.

Det kom frem da helse- og omsorgsminister Bent Høie og kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja hadde pressekonferanse torsdag ettermiddag.

– Helsedirektoratet har ikke anbefalt dette unntaket. De mener at av hensyn til likebehandling, bør man ikke gi denne typen unntak, men regjeringen har valgt å legge vekt på at dette er det mulig å gjennomføre på en smittevernfaglig forsvarlig måte for dette begrensede antallet kamper som det er snakk om, sier Høie.

Han svarer slik på spørsmål om han forventer kritikk mot avgjørelsen om å tilrettelegge for internasjonal toppfotball:

– Det er veldig få som har muligheten til å gjennomføre så strenge regler som UEFA-protokollen legger opp til, så jeg opplever ikke at det kommer til å være et stort problem at veldig mange andre ville hatt muligheten til å gjøre det samme. Det vil være noen andre internasjonale idrettsarrangementer i Norge som er planlagt til høsten, der det kanskje kan være mulig å gjennomføre tilsvarende opplegg. De har vi ikke avvist, men jobber videre med. Fotballen var det tidsmessig avgjørende å få et svar på nå.

Hvis Norge skulle vinne kampen mot Serbia, venter en avgjørende match mot enten Skottland eller Israel om en plass i neste sommers planlagte fotball-EM. Også i det oppgjøret vil Erling Braut Haaland (20) og lagkameratene være sikret hjemmebanefordel.

les også

Skjebnekampen mot Serbia: Umulig å si nei til Ullevaal

– Vi er glade for å spille mot Serbia på Ullevaal. Det er viktig både sportslig og med tanke på våre forberedelser. Som på forrige landslagssamling skal vi følge Uefa-protokollen, og det betyr at smitteverntiltakene blir ivaretatt på en god måte, sier landslagssjef Lars Lagerbäck i en kommentar til NTB.

Tidligere torsdag ble det kjent at Norges Idrettsforbund ber om karantenefritak for store internasjonale idrettskonkurranser i Norge.

Norges Idrettsforbund og Norges Skiforbund hadde torsdag et møte med kulturminister Abid Raja og helseminister Bent Høie for å diskutere karantenebestemmelsene og mulige unntak for noen utvalgte mesterskap og større internasjonale idrettskonkurranser i Norge i 2020.

– Vi har bedt dem komme tilbake med protokoller, på samme måte som fotballen har gjort, sier Raja til VG.

Mer om

 1. Norges Fotballforbund (NFF)
 2. Norges Idrettsforbund
 3. Coronaviruset

Flere artikler

 1. Landslaget får Serbia-svar neste uke: Tror på grønt lys

 2. Regjeringen gir trolig Serbia-svar torsdag: – Håper og tror på grønt lys

 3. NFF om Serbia-problemet: – Helt avhengig av unntak

 4. Gladnyhet til landslagsspillerne – karanteneunntak til alle uttatte spillere

 5. Raja tviler på karantenefritak for landslaget – og kaller Serbia-kampen «mer komplisert»

Fra andre aviser

 1. Myndighetene gjør unntak: Serbia-kampen går som planlagt i Oslo

  Bergens Tidende
 2. Høie bekrefter at fotballspillere på reise regnes som jobbreisende

  Bergens Tidende
 3. Ingen tilskuere på høstens landskamper på Ullevaal

  Bergens Tidende
 4. Ingen tilskuere på høstens landskamper på Ullevaal

  Fædrelandsvennen
 5. Høie bekrefter at fotballspillere på reise regnes som jobbreisende

  Fædrelandsvennen
 6. Ingen tilskuere på høstens landskamper på Ullevaal

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no