EN GOD DAGEN DERPÅ: Kjetil Knutsen og Victor Boniface forberedte seg på bortekampen mot Brann. Foto: Bjørn Steinar Delebekk

Eggens råd før Milan-kampen: − Må være Bodø/Glimt til de grader

BODØ (VG) Trener Kjetil Knutsen hverken tenker på eller snakker om Milan før søndagens kamp mot Brann er ferdigspilt. Men allerede nå får han rådene fra Nils Arne Eggen (79).

 • Øyvind Herrebrøden
 • Bjørn S. Delebekk (foto)

Og Knutsens uttalte strategi om å være seg selv mest mulig, også på mektige San Siro, kunne vært et ekko av det RBK-høvdingen selv gjentok og gjentok da Rosenborg sprengte Champions League-grensene fra midten av 1990-tallet.

Ingen kamp i denne perioden er mer berømt enn 2–1-triumfen over Milan på San Siro i desember 1996. Vegard Heggem svevde over forsvaret til den europeiske giganten og headet Rosenborg til en historisk kvartfinale i Europas gjeveste klubbturnering, mens Milan, finalist i Champions League halvannet år i forveien, røk på sensasjonelt vis ut.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

OMFAVNER HVERANDRE: Nils Arne Eggen og bodøværingen Mini etter seieren på San Siro i 1996. Foto: VINCENZO PINTO

Og nå kan Bodø/Glimt lage en ny norsk sensasjon i runde tre av fire i Europa League-kvalifiseringen. Samme motstander, samme arena – og omtrent samme styrkeforhold?

– Milan var kanskje enda bedre da enn nå. Men jeg har troen på Bodø/Glimt. Og jeg har troen på norsk fotball, sier Eggen – som vant på San Siro for 24 år siden med ni trøndere fra start og én nordlending som innbytter (Mini).

les også

Knutsens dristige San Siro-plan: – Det blir på Bodø/Glimt-vis

Bodø/Glimt i 2020 er hakket mer internasjonale, men rådene fra Eggen er slik han selv tenkte for snart et kvart århundre siden.

– Vi har snakket sammen før, Kjetil og jeg. Du må gå utpå der og gi dem problemer. Du må være Bodø/Glimt til de grader, du må være Bodø/Glimt på sitt beste. At du tør å sette i gang bevegelsene i forkant av neste situasjon. Det er de gode til, beskriver Eggen dagen etter sin 79-årsdag.

les også

Før avspark: Les deg opp på 18. runde i Eliteserien

Pluss content

Den kunne han feire med Rosenborg-seier mot Ventspils fra Latvia og Bodø/Glimt-triumf mot FK Zalgiris fra Litauen. Eggen presiserer at han også koste seg med Moldes straffesparktriumf i Champions League-kvalifiseringen dagen i forveien.

GOD STEMNING: Philip Zinckernagel (t.h.) og Viktor Boniface på Glimt-trening dagen etter Europa League-seieren. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

Men nå handler det om Milan på San Siro torsdag.

– Starten på kampene kan være litt begge deler, også for Glimt. Men utover i kampene kommer spillemønsteret mer og mer frem. Da kommer sjansene og derav mål, sier Eggen.

– Italienske lag har vært litt undervurderte i de senere årene. De har ikke vunnet så mye, men holder et veldig stabilt nivå. Som Juventus. Milan har vært litt mer variabelt, men du har jo Atalanta, som spiller utmerket fotball, påpeker Eggen om forrige sesong Champions League-sjarmør.

les også

Slik skapte de Glimt-eventyret

Pluss content

Knutsen viste også til Atalanta da han beskrev Milan-kampen torsdag kveld etter å ha slått ut FK Zalgiris på en middels Glimt-dag.

– Enten vinner vi, eller så lærer vi, sa Knutsen.

Akkurat som Eggens Rosenborg.

GIR RÅD: Nils Arne Eggen. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

– Vi lærte etterhvert. Vi spilte godt før det, hjemme på Lerkendal, men vi gikk på noen smeller på utlandet. Men vi fant ut, når vi spiller bortebane, må gi dem problemer. Vi må ikke finne på alt mulig. For da blir utgangspunktet negativt, advarer Nils Arne Eggen.

Han har tatt imot Kjetil Knutsen og resten av Bodø/Glimts trenerapparat hjemme på Fannrem i mars i år. Men Glimt-sjefen dropper «Milan-samtalen» med trenerlegenden i forkant.

– Nei, jeg gjør ikke det. Det var fantastisk å få et møte med ham den gangen. Men det er noe med ham og det å få tid nok. Han har enormt register, du må gå i dybden på ting. Også må du som trener og leder ta læringen selv også, påpeker Knutsen overfor VG fredag ettermiddag.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22192173254859
2Molde22141754272743
3Rosenborg22126442222042
4Vålerenga2211653728939
5Odd2112274032838
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Bodø/Glimt
 3. Nils Arne Eggen
 4. Kjetil Knutsen
 5. Europa League
 6. Rosenborg BK

Flere artikler

 1. Bodø/Glimt håper å unngå Zlatans Milan: – Vi får ta storlagene senere

 2. Bodø/Glimt trakk Milan: – Gleder meg utrolig mye

 3. Klar for storkamp mot Milan: – Tidenes test for Bodø/Glimt

 4. Dette er Bodø/Glimt alene om i Eliteserien: – Bevisst strategi

 5. Bodø/Glimt-sjefen etter EL-trekning: – Jeg vet ikke en dritt om det laget

Fra andre aviser

 1. Trekningen klar: Rosenborg kan møte PSV på Lerkendal

  Bergens Tidende
 2. Han har spilt for både Milan og TIL – men Steinar håper Glimt slår det italienske storlaget ut av E-cupen

  Aftenposten
 3. Zlatan herjet i sesongåpningen. Etterpå skrøt Milan-treneren av Bodø/Glimt.

  Aftenposten
 4. Bodø/Glimt videre i Europa. I neste runde venter en europeisk gigant.

  Bergens Tidende
 5. Bodø/Glimt videre i Europa. I neste runde venter en europeisk gigant.

  Aftenposten
 6. Mener italienerne stiller ett krav til Hauge: – Ellers blir han aldri akseptert

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no