MJELDE-JUBEL: Maren Mjelde juble for seieren sammen med keeper Ann-Katrin Berger og kaptein Magdalena Eriksson. Foto: ANDREW BOYERS / X03813

Chelsea-drama: Norsk trio vant ligacupen på overtid

(Chelsea-Arsenal 2–1) Med tre norske jenter på banen sikret Chelsea seg et nytt trofé. Guro Reiten, Maren Mjelde og Maria Thorisdottir vant lørdagens ligacupfinale i England.

 • Jostein Overvik

To minutter på overtid satte Bethany England inn målet som skaffet Chelsea-kvinnene den første seieren i ligacupen noen gang. Scoringen ble servert av Mjelde.

– Vi gjør dette gang på gang denne sesongen, klarer å komme tilbake i kamper. Det viser at vi har mye kvalitet i laget, sier Mjelde til VG fra lagbussen på vei hjem etter cupfinalen, mens musikken og feiringen banker i bakgrunnen.

Chelsea tok ledelsen allerede etter syv minutter. Maren Mjelde headet et innlegg fra bakerste stolpe og ned til match-helten England. Spissen vendte og gjorde ingen feil mot Arsenals østerrikske keeper, Manuela Zinsberger, på City Ground i Nottingham.

les også

Bekymret over spillerflukten - Toppserien svekkes på kort sikt

Dermed 1–0 og drømmestart for formsterke Chelsea - som i 2020 har vunnet 10 strake kamper før det ble 3–3 mot ligaleder Manchester City sist helg. Det var Maren Mjelde som sendte Chelsea til ligacupfinalen med scoringen mot Manchester United 29. januar.

Både Mjelde og Guro Reiten startet for Chelsea, mens Maria Thorisdottir nettopp har kommet tilbake fra skade. Landslagsstopperen har kommet inn som innbytter i to seriekamper i februar og startet også ligacupfinalen på benken. Men kom inn for Ji So-Yun de siste 15 minuttene.

Nederlandske Vivianne Miedema var nær utligning etter 18 minutter, men Chelseas tyske keeper Ann-Katrin Berger fikk vippet ballen over tverrliggeren med en fin redning.

TETT MATCH: Guro Reiten i tøff kamp med Arsenals Lisa Evans. Foto: ANDREW BOYERS / X03813

Chelsea ledet 1–0 halvveis. Åtte minutter ut i 2. omgang kombinerte Reiten fint med Sophie Ingle, men Reitens avslutning endte over mål.

Chelsea slo London-naboen som ble slått 4–1 i siste seriekamp. Men syv minutter før slutt var Miedema frempå igjen for Arsenal. Chelsea-keeper Berger reddet med magen, men kunne lite gjøre to minutter senere. Leah Williamson utlignet til 1–1.

– Vi startet kampen bra, men så detter det litt ned etter det. Jeg følte at de tok mer og mer over kampen, og vi forsøkte bare å forsvare ledelsen gjennom hele kampen. Så fikk de det målet, og da er det egentlig de som har momentum. Men så klarer vi å komme oss opp i banen, forteller Mjelde.

les også

Maren Mjelde senket Manchester United og sikret serieledelse

Så kom Englands matchvinner-scoring to minutter inn i de fem overtidsminuttene.

Chelsea har aldri før vunnet ligacupen. Mens finalemotstander Arsenal har tatt fem av åtte trofeer inntil denne finalen. Mjelde og Thorisdottir opplevde en av sine største triumfer da Chelsea slo Arsenal 3–1 i FA-cupfinalen i 2018.

Snart venter en tøff innspurt i serien, hvor Chelsea jakter Manchester City på toppen av tabellen. Med en kamp mindre spilt ligger Chelsea ett poeng bak. Først reiser de aller fleste på laget på landslagssamling, noe Mjelde tror er bra.

– Det er godt at vi får en pause og drar på samling nå, og får litt nye impulser. Når vi kommer tilbake venter en skikkelig innspurt i serien, sier Mjelde.

Mer om

 1. Fotball
 2. Maria Thorisdottir
 3. Maren Mjelde
 4. Guro Reiten

Flere artikler

 1. Norsk trio ble seriemester på poengsnitt: – Det er veldig spesielt

 2. Reiten-suksess i England: – Et unikt talent

 3. Hegerberg om Serie A-avlysning: – På tide å løfte vår bevegelse!

 4. To storkamper venter: Slik spilles semifinalene i FA-cupen

 5. Norske Bryan (16) signerte proffkontrakt med Chelsea

Fra andre aviser

 1. To norske på årets lag i England

  Aftenposten
 2. Mjelde senket Manchester United - sendte Chelsea til ligacupfinale

  Aftenposten
 3. Maren Mjelde la opp til begge målene i finaleseier – tre norske ble cupmester i England

  Aftenposten
 4. Maren Mjelde la opp til begge målene i finaleseier – tre norske ble cupmester i England

  Bergens Tidende
 5. Mjelde senket Manchester United - sendte Chelsea til ligacupfinale

  Fædrelandsvennen
 6. Maren Mjelde la opp til begge målene i finaleseier – tre norske ble cupmester i England

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder