Manchester City reddet uavgjort med Kyle Walker i mål

(Atalanta – Manchester City 1–1) Claudio Bravo ble byttet inn for Ederson etter pausen. Neste «keeper» som ble byttet inn var Kyle Walker, som ble tvunget i aksjon fordi Bravo pådro seg rødt kort ni minutter før slutt. Gruppens andre kamp ble minst like kaotisk.

– Jeg tuller litt med keeperne på trening og sier de må holde ballen, men fant ut at man noen ganger må bruke to touch, sier Walker i et TV 2-sendt intervju, etter å ha brukt to touch på å få kontroll på ballen etter Atalanta-frisparket som ventet ham da han ble byttet inn.

Manchester City startet oppskriftsmessig best i Milano da Raheem Sterling sørget for scoringsjubel allerede etter syv minutter. Den suverene gruppeeneren så ut til å være på vei mot sin tredje strake trepoenger og et sikkert avansement etter fire kamper.

Men deretter gikk det ikke Citys vei.

Gabriel Jesus mislyktes fra straffemerket like før pause og Atalanta kunne puste lettet ut som unnslapp med kun 0–1 etter én omgang. Da pausen var over ble Ederson sittende igjen i garderoben etter å ha pådratt seg en skade, mens Claudio Bravo slapp til i City-buret.

– Et av de dårligste straffesparkene jeg har sett, uttalte TV 2-ekspert Erik Thorstvedt etter Jesus forsøk.

Claudio Bravo får det røde kortet. Foto: MIGUEL MEDINA / AFP

Kampen var knapt igang da Mario Pašalić sørget for balanse i regnskapet for vertene – 1–1 etter en strålende heading som ble servert av Papu Gómez.

Atalanta øynet virkelig håpet for tre poeng da Bravo måtte ut med rødt kort etter 81 minutter spilt. Situasjonen oppstod da Ilkay Gündoğan sendte en svak pasning bakover og det italienske kunne kontre. Josip Iličić satte full fart fremover og chileneren, istedenfor å bli i målet, ruste ut og mislyktes totalt med taklingsforsøket på rundt 20 meter.

les også

Son med følelsesladd feiring i Tottenham-seier

Men situasjonen evnet ikke italienerne å dra spesielt stor nytte av. Kun én gang klarte de å sette Walker på prøve og det var på frisparket like etter at han ble byttet inn. Der måtte Walker gi en retur, men fikk raskt plukket opp ballen. Og dermed står forsvarsspilleren oppført med «clean sheet» i debuten sin for City i mål.

– Han behersker alle deler av keeperspillet. Han går ned fordi det han har sett andre gjøre det. Jeg spår allerede nå at han står i mål mot Liverpool, sa en spøkefull Thorstvedt på TV 2.

Pep Guardiola sa etter kampen at han var usikker på om Ederson blir klar til søndagens kamp mot Liverpool.

les også

Lewandowski nærmet seg Haaland på toppscorerlisten

Kaoskamp i Zagreb

Den andre kampen i gruppen ble også avsluttet på dramatisk vis, muligens enda mer enn i Milano.

På stillingen 1–1 fikk først Nikola Moro (Dinamo) det røde kortet, deretter ble forskjellen utlignet da Marlos (Sjakthar) gjentok bedriften med elleve minutter igjen å spille. Og det var da det tok fyr.

Hjemmelaget så ut til å komme best ut av av det åpnet seg rom på banen. Syv minutter før slutt satte Luka Ivanusec 2–1 og Arijan Ademi fulgte opp med 3–1, det som skulle være spikeren i kisten, da det gjenstod ett minutt av den ordinære spilletiden.

Men det viste seg at ukrainerne hadde en sluttspurt i seg. Junior Moraes scoret i det fjerde av fem tillagte minutter og Tete var sikker fra straffemerket da han fikk muligheten i 90+8. Dermed lever kampen om 2. plassen i gruppen i beste velgående.

Manchester City er suveren gruppeleder med 10 poeng når to kamper gjenstår. Dinamo Zagreb er nummer to med fem poeng, like mange som Sjakthar. Atalanta tok sitt første og eneste poeng i dag og ligger på jumboplassen. City kan dermed sikre avansement til sluttspillet om de tar ett poeng mot Sjakthar på hjemmebane i neste runde.

PS! Sjakthar Donetsk og Atalanta spiller hjemmekampene sine på «bortebane» i henholdsvis Kharkiv og Milano.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder