BLE IRRITERT: Ole Gunnar Solskjær ble til slutt oppgitt over antallet taklinger spillerne hans ble utsatt for. Marcus Rashford (t.v.) var en av de som fikk gjennomgå mest. Foto: OLI SCARFF / AFP

Derfor fikk United-stjernene «juling»: – Ser ikke så bra ut

MANCHESTER (VG) Fem av de seks bakerste utespillerne som startet for Brighton mot Manchester United, pådro seg gule kort.

Etter bare fire minutter av Uniteds 3–1-seier på Old Trafford klippet Dale Stephens ned Andreas Pereira og åpnet ballet med kampens første gule kort. Et kvarter senere var Lewis Dunk altfor sen i taklingen på fotrappe Daniel James. Han havnet også i dommerens bok.

Etter en drøy halvtime var det Marcus Rashfords tur til å bli feid ned av en Brighton-spiller, denne gangen Martin Montoya etter en drøy halvtime, før Dan Burn avsluttet omgangen med en småstygg stempling på James som sikret Brightons fjerde gule. Etter pause fikk også Davy Pröpper gult kort for å felle Jesse Lingard like utenfor feltet.

les også

19-åring gir Solskjær uventet hodebry: – Har ikke gjort noe feil

Her kan du se eksempler på den røffe behandlingen fra Brighton-spillerne, som deres manager Graham Potter hadde en logisk forklaring på da VG tok det opp med ham etter kampslutt:

– Det er farten på spillet og farten til spillerne til Manchester United. Det er ikke så lett. Det ser ikke så bra ut når vi kommer inn i taklingene litt for sent. Vi er ikke et ondsinnet lag, vil jeg si, men når spillere som James, Rashford og Anthony Martial dytter ballen vekk fra deg, er det fort gjort å komme inn med feil timing. Jeg synes det viste tempoet i Manchester Uniteds spill, sier Potter, som var James’ sjef i Swansea forrige sesong.

Ole Gunnar Solskjær måtte til slutt ta en prat med fjerdedommeren ved sidelinjen etter det høye antallet taklinger spillerne hans ble utsatt for i første omgang, men United-spillerne så ut til å reagere på «julingen» med et kaldt hode.

– Jeg synes innstillingen og oppførselen deres var utmerket, sier Solskjær til VG om spillerne som i tur og orden ble klippet ned.

les også

Hevder dette er Solskjærs januarliste: – Ligner på desperasjon

– James og Rashford, for eksempel, blir vant til å bli sparket ned. Og at de ikke reagerer, er den riktige måten å håndtere det på. Du så Brandon Williams i dag også, han fikk et par taklinger, men reiste seg rett opp igjen. Du vil ikke vise dem at du har vondt, sier den norske manageren.

For United pådro Rashford seg også et gult kort for en takling, kanskje i frustrasjon for å ha blitt lagt i bakken flere ganger, mens Williams kunne blitt utvist i andre omgang: 19-åringen var uforsiktig og uheldig da han stemplet gjestenes Steven Alzate i brystet, VAR sjekket det opp som et mulig rødt kort, men det endte opp som bare gult.

På overtid tråkket Scott McTominay over og så ut til å pådra seg en betydelig ankelskade. Han skal undersøkes nærmere mandag.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City25163665293651
3Leicester City26155654262850
4Chelsea2612594336741
5Tottenham Hotspur2611784334940
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder