HISTORISK: Finale-hat tricket i fjor sendte Hegerberg nærmere Mittag på toppscorerlisten i Champions League. Nå har hun tatt igjen den tyske superspissen. Foto: Bjørn S. Delebekk

Nå er hun alene på toppen: Ada Hegerberg er tidenes mestscorende CL-spiller

(Lyon - Fortuna Hjørring 6–0, 10–0 sammenlagt) Ingen kvinnelige fotballspillere har scoret mer enn 51 mål i Champions League - før nå. Nå står en norsk 24-åring med 53.

– Dette er stort. De siste årene har vært en utrolig reise og med dette er første av årets målsetninger nådd. Jeg gleder meg til veien videre, sier Ada Hegerberg til VG gjennom manageren Halvor Marstrander.

12 minutter tok det før rekorden røk. Hegerberg snek seg bak ryggen på den norske Fortuna-midtstopperen Laila Himle, ble spilt gjennom av Amel Majri, og trillet iskaldt inn sitt 52. Champions League-mål i karrieren. I andre omgang økte hun til 53 på lekkert vis, før hun ble byttet ut. Tyske Anja Mittag klarte «bare» 51.

– Det er helt rått det hun leverer. Hun leverer på et stabilt, veldig høyt nivå i en ung alder, og det er imponerende, sier tidligere landslagsspiller og TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen.

Se scoringene:

For to uker siden tangerte hun rekorden med to nettkjenninger i det motsatte oppgjøret i Hjørring.

– Det er en stor bragd for meg, og en stor takk til alle lagkamerater som har vært med og ledet meg opp til dette store øyeblikket, sa Hegerberg til VG da.

Nå står hun altså alene igjen på toppen av tronen:

  1. Ada Hegerberg (Stabæk/Turbine Potsdam/Lyon) 53
  2. Anja Mittag (Turbine Potsdam/Rosengård/Paris Saint-Germain/Wolfsburg) 51
  3. Conny Pohlers (Turbine Potsdam/FFC Frankfurt/Wolfsburg) 48
  4. Marta (Umeå/Tyresö/Rosengård) 46
  5. Eugénie Le Sommer (Lyon) 46

De tre bak henne på listen har alle trappet ned fotballkarrieren, men lagvenninnen Le Sommer kan potensielt konkurrere med målrekorden til Hegerberg i årene som kommer, for etter 34 minutter dunket hun 2–0 - og sitt 46. CL-mål, opp i venstre kryss.

Det tror dog ikke Gulbrandsen.

– Så lenge de er i samme klubb vil Ada ha den rekorden, sier hun.

Hegerberg scoret sitt første Champions League-mål for Stabæk i 2012. Men de fleste, nærmere bestemt 49, har kommet for Lyon, der Hegerberg har spilt siden 2014.

– Så lenge hun spiller i Lyon, som møter lite motstand i starten av turneringen, så tror jeg hun kommer til å ha den rekorden. Nå som fotballen er i ferd med å jevne seg ut også, så tror jeg ingen vil ta den rekorden. Det skal mye til. Den kommer nok til å stå en stund, sier Gulbrandsen, som tror 24-åringen kan bikke 100 Champions League-scoringer.

– Ja, det tror jeg, sier hun.

les også

Hun får aldri nok mål

Hegerberg ble byttet ut etter 55 minutter, på stillingen 3–0 til Lyon. Griedge Mbock Bathy økte til 4–0 på hodet like etterpå, før innbytteren Jessica Silva headet inn 5–0 ti minutter før slutt. Kadeisha Buchanan la på til 6–0, og Lyon er dermed komfortabelt videre til kvartfinalen med 10–0 sammenlagt.

Caroline Graham Hansen spilte også Champions League-kamp onsdag. Hun hadde en målgivende pasning i 3–1-seieren over WFC Minsk, og er dermed også videre til kvartfinalen.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder