OPPGITT: Lars Lagerbäck ankommer pressekonferansen på spillerhotellet søndag morgen. Han var lite fornøyd med det som ble skrevet i norske medier etter 1–2-tapet mot Spania Foto: Bjørn Steinar Delebekk / VG

Lagerbäck tok kraftig oppgjør med pressen: – Totalt ubegripelig

VALENCIA (VG) Lars Lagerbäck (70) er bekymret for at de norske spillerne skal la seg påvirke av kritikk i mediene etter 1–2-tapet mot Spania.

Etter å ha fått med seg spørsmålene fra pressen og blitt gjort oppmerksom på at enkelte spillere fikk kritikk i norske medier etter kampen, valgte Lagerbäck å tale foran spillerne under middagen på hotellet sent lørdag kveld.

– Man påvirkes kanskje ikke bevisst, men ubevisst påvirkes man. Dette er en viktig del av min jobb å se til at spillerne ikke tar til seg veldig mye negativ kritikk, fremfor alt hvis den er uberettiget i mine øyne. Da er det veldig viktig at jeg formidler det til dem, slik at de forstår at fotball er litt mer enn en individuell feil, sier Lars Lagerbäck under en pressekonferanse på spillerhotellet søndag morgen.

les også

Nordtveit rister på hodet av Rekdal-påstand

Svensken reagerer spesielt på at Håvard Nordtveit får hard medfart etter en feilpasning som førte til Spanias seirende straffespark.

– Det jeg har sett og hørt, er at man nedvurderer Nordtveits innsats og sånt der. Det er totalt ubegripelig for meg om man ser på kampen, sier landslagssjefen, som så gjennom kampen på nytt natt til søndag.

les også

Ekspert reagerer på Ødegaard-bytte: – Hva i alle dager?

Han entret rommet klokken 10.30 og satte seg ned foran kameraene og journalistene med et sammenbrettet A4-ark i hånden.

– Jeg tenkte å begynne med litt fotballdiskusjon hvis dere er interessert. Med all respekt for deres jobb, så har vi litt ulike formål, og kanskje litt ulike syn på fotball. Jeg så litt på reaksjonene etter kampen, sier Lars Lagerbäck før han trekker pusten og setter i gang med oppramsing av statistikk fra Spanias hjemmekamper i Nations League.

Da spanjolene slo Kroatia 6–0 hadde de 15-5 i avslutninger og 69-31 i ballbesittelse. Mot England, da Spania tapte 2–3, endte det med 25-5 i avslutninger og 70–30 i ballinnehav. Norge hadde ballen 33 prosent av tiden, påpeker Lagerbäck, som også understreker at laget hans fikk fem cornere på Mestalla, mens England ikke fikk en eneste corner mot samme lag.

les også

Joshua King forbløffet over Sergio Ramos: – Vi pratet mye

Lagerbäck er uenig i spillerbørsene til de norske mediene, der flere spillere er nede på 2 eller 3.

– Spillerne lå rundt 5 alle sammen, det var ingen større forskjell, sier Lagerbäck og forsvarer spesielt Nordtveit:

– Nordtveit gjør kanskje en av sine beste landskamper rent defensivt. Han gjør én stor feil og taper en ganske én-mot-én-situasjon, og så vurderer man ham på en annen måte. Jeg vil bare koble tilbake den biten. Min jobb er en helt annen. Vi har to dager på oss nå for å restituere og bygge opp spillerne til en ny kamp. Jeg tror man kan ha litt bedre perspektiv på hvordan man vurderer.

les også

Lagerbäck irritert etter Ramos-spørsmål: – Ikke mitt ansvar

– Hvilke reaksjoner og vurderinger etter kampen er det du reagerte på og mener var feil?

– Jeg fikk en del spørsmål. Jeg pleier ikke å være så nøye med å se på hva dere synes, med all respekt, men jeg gjorde faktisk det i går ettersom jeg forsto ut fra spørsmålene jeg fikk at det kunne være litt på gang som kunne påvirke spillerne, sier Lagerbäck.

– Er manglende perspektiv noe du ofte opplever med norsk presse?

– Jeg tror ikke det er så spesielt for dere. Man kan si at det er litt spesielt hvis man sammenligner med Island, men Island er unikt. Dere er ganske like, jeg har opplevd dette i alle år i Sverige, og i Nigeria var det ganske stort trykk også. I Island funderer de rundt fotball og forsøker å forstå, i hvert fall. Det gjør sikkert dere også, men dere har deres arbeidsgivere og skal produsere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder