FÅR KRITIKK: Zlatan Ibrahimovic skjelte ut Real Salt Lake-stopper Nedum Onuoha under kampen som LA Galaxy vant 2–1. Foto: Getty Images

Nekter å akseptere Zlatans unnskyldning etter «gangster»-oppførsel

Real Salt Lake-spiller Nedum Onuoha (32) beskriver møtet med LA Galaxy-spiss Zlatan Ibrahimovic (37) som surrealistisk.

– Ordene som kom ut av munnen hans har jeg kanskje hørt to-tre ganger i løpet av hele min karriere, oftest av spillere som er fullstendig gangstere, sier Onuoha til Love Sport Radio.

Den tidligere Manchester City spilleren er rystet etter at Ibrahimovic skal ha sagt at han kom til å skade ham i løpet av kampen som ble spilt natt til mandag norsk tid.

– Det er en ting å være et konkurransemenneske, men det er en annen sak å si at man skal skade en annen spiller. Med det i bakhodet, tenkte jeg hver gang han nærmet seg meg: «Er det nå det kommer til å skje?»

Ibrahimovic avgjorde kampen da han satte inn 2–1 kort tid før slutt. Svensken valgte å feire med å skjelle ut Onouha på nytt:

Oppsøkte Onouha

Onuoha fremstår preget etter kampen. Han har ingen forståelse for Ibrahimovic sin oppførsel. Forsvarsspilleren beskriver svensken som ligaens ansikt utad, og mener det gjør handlingene hans enda verre.

– Man sier ikke sånt. Jeg kommer ikke til å akseptere unnskyldningen hans. Det er uakseptabelt, forteller Onuoha, som fikk besøk av Ibrahimovic etter kampen.

– Jeg har aldri tidligere vært med på at en motstander kommer inn i garderoben fem minutter etter sluttsignalet. Han spurte om jeg hadde roet meg ned. Det var surrealistisk. Jeg tenkte: «Hvorfor er noen fra deres lag her?»

– Tonen og oppførselen hans var helt feil, så jeg ba ham gå.

«Ibra» har gått videre

Ibrahimovic vil på sin side ikke bruke mye tid på å reflektere over sin egen oppførsel. 37-åringens oppfatning er at det meste er lov når spillet er i gang.

– Det som skjer på banen, blir der. Jeg liker å kjenne meg levende, hvis ikke sovner jeg. De må få meg i gang, hvis ikke blir det for lett. Når jeg blir sint, blir jeg bedre, sier Ibrahimovic.

Det er på langt nær første gang Ibrahimovic har fått kritikk for oppførselen sin. Temperamentet hans har blant annet gått utover Erik Hoftun. Da Rosenborg møtte Ajax i Amsterdam i 2002, både slo og dyttet svensken ham – helt uprovosert.

Hoftun har tirsdag morgen ikke besvart VGs henvendelse.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder