DROPPER 99-SNAKK: Ole Gunnar Solskjær har ikke tenkt til å fortelle Marcus Rashford og de andre spillerne om den mirakuløse Champions League-finalen i 1999 før laget skal tilbake til Camp Nou tirsdag kveld. Foto: Rui Vieira / TT NYHETSBYRÅN

Solskjær vil ikke snakke med spillerne om finalemålet

BARCELONA/MANCHESTER (VG) Ole Gunnar Solskjær (46) skal tilbake til Camp Nou i Champions League, men Manchester United-manageren har ikke tenkt til å bruke det 20 år gamle minnet som motivasjon for spillerne.

Oppladningen til tirsdagens kvartfinale mellom Barcelona og Manchester United kommer garantert til å bli preget av mimring tilbake til Solskjærs mest berømte øyeblikk som fotballspiller.

20 år etter at han scoret vinnermålet i Champions League-finalen mot Bayern München på Camp Nou, skal Solskjær igjen stå i sentrum av et fotballdrama i Barcelonas storstue.

les også

Solskjær kritisk til UEFA: – Jeg forstår det ikke

Men når det legges frem for Solskjær at 1999-mirakelet kommer til å prege oppladningen av kampen, svarer han:

– Ja, men vi spilte ikke mot Barcelona den gangen.

– Kommer du til å snakke med spillerne om 1999?

– Nei, det vil jeg ikke, for det var mot Bayern München, det var en finale, det var annerledes, sier Solskjær, som ledet United til en heldig seier mot West Ham lørdag kveld:

– Vi kommer til å bruke PSG-kampen, vi kommer til å bruke bortekampen mot Juventus, vi har slått noen gode lag på bortebane i år, og spilt mot noen veldig gode spillere. Vi vet at hvis vi er på vårt beste ... Vi stresset dem til tider i den første kampen. Ja, de kontrollerte kampen mot slutten, de hadde ballen mest, men de plaget oss aldri virkelig på vår banehalvdel, sier Solskjær videre.

Nordmannen og troppen hans reiser fra Manchester til Barcelona mandag formiddag og skal trene på Camp Nou på ettermiddagen, like etter managerens pressekonferanse klokken 17.15.

les også

Solskjær varsler nådeløse tiltak: – Kommer til å bli vanskelig

United må klare seg uten venstreback Luke Shaw, som er suspendert etter det gule kortet han fikk på Old Trafford i forrige uke. Ander Herrera er fortsatt skadet, bekrefter Solskjær, mens Nemanja Matic blir med på reisen til Spania og er aktuell for spill.

– Det vi gjorde som lag mot PSG, må gi alle en enorm selvtillitsboost, for den opplevelsen var trolig det beste de har opplevd på mange år. De drømmer nok om et nytt lignende øyeblikk på Camp Nou, sier en håpefull Solskjær.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder