Nå har Ranheim tapt seks på rad: – De enkle pasningene renner utover kaikanten

RANHEIMSFJÆRA (VG) (Ranheim-FK Haugesund 0–2) Ranheims dårlige start på sesongen fortsetter. Siden sommerferien 2018 har fjorårets overraskelseslag bare tatt tretten poeng.

Erik Eikebrokk

Kampen så ut til å gå mot et kjedelig uavgjortresultat. Så kastet Haugesund-trener Jostein Grindhaug innpå innbytterne Kristoffer Velde og Martin Samuelsen i jakten på tre poeng.

To minutter før slutt kriget Samuelsen inn Veldes innlegg på bakerste stang. Minuttet etterpå sikret Ibrahima Wadji seieren på en kontring, da hjemmelaget hadde kastet alle mann i angrep.

Seks tap på rad

Tapet var Ranheims sjette på rad, om man tar med de tre siste seriekampene i 2018-sesongen.

– Jeg er ikke så opptatt av å henge sammen sesonger. Vi er inne i en så der periode. Det har ikke vært godt nok til å ta poeng, og vi må bare jobbe steinhardt for å komme tilbake til steamen, sier Ranheim-trener Svein Maalen til VG.

– Hva gikk galt i dag?

– Vi er alt for upresise. Bevegelsene er der, rytmen er nesten der, men de enkle pasningene renner utover kaikanten.

«Nedrykksform»

Siden sommerferien har Ranheim vunnet kun tre kamper, og tatt 13 poeng. Det er «nedrykksform».

– Vi kommer ikke til å gjøre noe veldig annerledes. Men noe må vi gjøre for å få ting til å skje. Det kan gå på å bytte noen spillere og la andre få sjansen. Små grep som kan bidra til å få prestasjonene tilbake på track igjen.

Maalen og Ranheim har vært opptatt av å snakke om den «artige andresesongen», men så langt har sesongen vist seg vanskelig for «amatørene i fjæra».

– Det mentale med å være i forsvarsposisjon er helt opplagt litt annerledes. I fjor var vi en soleklar dumpekandidat. I år tror jeg det er flere som forventer at vi skal bite fra oss. Vi er alt for upresise. Bevegelsene er der, rytmen er nesten der, men de enkle pasningene renner utover kaikanten og blir for upresise

VG Live Ranheim-Haugesund minutt for minutt

Sjanseløst

Det var to bunnlag som møttes til dyst i et Ranheimsfjæra badet i vårvær. Dessverre varmet ikke spillet like mye som den lave ettermiddagssola, og tabellplasseringen vistes godt på de to lagenes spill ute på den grønne matta.

– Det var ikke noe fyrverkeri av en fotballkamp. Det er to lag som leter etter identiteten sin. Det er lite rytme i begge lag, og for hvert minutt som går så syns jeg vi er nærmere seieren enn det Ranheim er, sier Grindhaug til VG.

Lagene hadde hver sine gode perioder i første omgang, men uten at det resulterte i veldig mange store sjanser. Den største kom etter kvarteret spilt, da Ranheim for én gangs skyld fikk det til å stemme på en kontring.

Nesten.

Ola Solbakken løp seg fri på venstre, og spilte sideveis til Øyvind Storflor. Men helt alene med Haugesund-keeper Helge Sandvik brukte veteranen for lang tid, og keeperen fikk slått skuddet til corner.

Avgjørelsen

Andre omgang fortsatte i samme spor, der ingen av lagene greide å spille seg til gode muligheter.

Etter timen spilt fikk Haugesund-spiss Wadji hjemmelagets største mulighet i kampen. For n’te gang misset hjemmelaget med en pasning på vei fremover og ballen spratt bortelagets vei. Helt ut av det ranheimske blå var Wadji alene med keeper Even Barli.

Litt som Storflor i første omgang brukte Wadji for lang tid, og Ranheim-keeperen reddet mesterlig.

Kampen så ut til å ebbe ut med 0–0 og poengdeling, men så satte Grindhaug inn sine to jokere fra benken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder