KOM SEG UNNA: For første gang på halvannet år kom en motspiller seg unna Virgil van Dijk. Det var Gabriel Jesus. Foto: Nigel French / EMPICS Sport

Van Dijks utrolige statistikk sa stopp: – Nesten ikke til å tro

(Liverpool – Manchester City 1-1, 4-5 etter straffer) Liverpools Virgil van Dijk (28) ble passert av en motstander for første gang på drøyt halvannet år i søndagens tap mot Manchester City.

– Det høres vilt ut. Det er tall som nesten ikke er til å tro, men de stemmer sikkert. Han er vanskelig å passere, men likevel høres det ut som det ikke er til å fatte og begripe, sier Rune Bratseth, Viasat-ekspert og en av Norges beste midtstoppere noen gang.

I 87. minutt av Community Shield-finalen vendte Gabriel Jesus bort stopperkjempen fra Nederland:

Det var første gang en motspiller kom seg forbi van Dijk siden 2018, ifølge statistikktjenesten Opta. Den gang var det Newcastles Mikel Merino.

Van Dijk ble altså ikke driblet på 65 kamper, ifølge Opta.

– Van Dijk trenger nesten ikke takle. Han har høyden, styrken og farten som gjør at han kan gripe inn når det er nødvendig og risikoen ikke er så stor. Spillerne som blir oftest driblet, er de som tar størst sats for å takle, mener Bratseth.

En annen forsvarsspiller imponerte også i kampen:

Bundesliga-mesteren med Werder Bremen i 1988 og 1993 mener van Dijk har løftet Liverpool siden sin ankomst i januar 2018.

– Han er ekstremt viktig. Det viktigste er Jürgen Klopps spillestil og de har en fantastisk angrepsrekke, men van Dijk er en av de aller viktigste for Liverpool. Han har gitt balanse i laget. Farten hans gjør at Liverpool kan stå høyere i banen med forsvarsfireren. Han har bidratt enormt til det, sier Bratseth.

les også

Guardiola hyller Solskjærs storkjøp: – Vi hadde ikke råd

Det siste poenget er noe Klopp er svært glad i.

Flere spekulerer i om Virgil van Dijk kan vinne kåringen som verdens beste spiller (i september av FIFA og i desember av France Football). Ikke siden Fabio Cannavaro i 2006 har en forsvarsspiller fått den tittelen.

– Han er en mulig vinner, ingen tvil om det. Det er selvsagt flere kandidater, men det gjøres ikke noe galt om han vinner, mener Bratseth.

Måtte ut på båre i treningskamp:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder