POKAL-BLIKK: Jürgen Klopp med blikket på pokalen som Liverpool vant i årets finale i Champions League etter seieren over Tottenham. Foto: Bjørn S. Delebekk

Haaland og Berge møter Liverpool i Champions League

Regjerende Champions League-vinner Liverpool blir motstander for Erling Braut Haalands RB Salzburg i gruppespillet i Champions League. Liverpool møter også Napoli og Sander Berges Genk.

 • Bjørn Arne Johannessen
 • Arilas Berg Ould-Saada

Det er klart etter trekningen som ble foretatt i Monaco torsdag kveld. Fire norske spillere er for øvrig kvalifisert for spill i verdens tøffeste fotballturnering.

– Dette er kjempekult. Det er moro å være en del av dette opplegget. Det er store navn: Den regjerende mesteren, en italiensk gigant og et norsk møte mellom to unge talenter. En perfekt gruppe, sier Sander Berge til VG.

At Liverpool er så store i Norge gjør det ekstra spesielt for Belgia-proffen.

– Det blir bra å møte de aller beste på det stadionet som kanskje har den aller beste stemningen i Europa. Og så blir det veldig moro å møte Erling. Jeg får bli kjent med ham på landslaget nå, og så får vi se hvem som tar det, sier Sander Berge.

Rune Bratseth gleder seg også.

– Dette blir spennende. Haaland er blitt varm i trøya i Salzburg. Han er en robust spiller, men nå får han prøvd seg på det aller øverste nivået, mot Liverpools Virgil van Dijk som er årets spiller. Etter min mening helt fortjent, sier Rune Bratseth.

les også

Van Dijk historisk – tidenes første forsvarsspiller kåret til årets spiller

NO BULL: Erling Braut Haaland stiller opp med en supportere etter trening i den østerrikske toppklubben RB Salzburg. Foto: Henrik Ljosland Waale

Bratseth vant europacupen for cupvinnere med Werder Bremen i 1992 (2–0 over Monaco). I høst blir han igjen å finne i studio som ekspert for Viasat under TV-sendingene fra Champions League.

– Det er flott at Norge har med noe annet enn bare dommere og linjemenn i Champions League. Det blir interessant å følge spillere som Haaland, Sander Berge (Genk), Omar (Olympiakos), og Martin Linnes (Galatasaray), sier Bratseth.

Han anser Liverpool og Napoli som klare kandidater mot Salzburg og Genk. Men tror det blir «heftig» i gruppe F (Barcelona, Borussia Dortmund og Inter). Og gruppe H (Chelsea, Ajax og Valencia) med tre lag som kommer til å fighte knallhardt for avansement.

les også

Klopp foran kveldens Champions League-trekning: – Crazy!

Dinamo Zagreb som slo ut Rosenborg i play off tirsdag havnet i gruppe med Manchester City. Bratseth sier han vil følge ekstra godt med på kroatene for å se hvordan de klarer seg.

– Det er umulig å svare på hvor bra Rosenborg kunne gjort det hvis de hadde tatt seg videre. De gjorde en god prestasjon mot Zagreb inntil kroatene scoret på Lerkendal (1–1). Manchester City er uansett den store favorittene i denne gruppen, sier Rune Bratseth.

Martin Linnes og Galatasaray havnet i en knallsterk gruppe med PSG, Real Madrid og Club Brugge.

Omar Elabdellaouis Olympiakos møter Bayern München, Tottenham og Crvena Zvezda.

Her er gruppene.

Gruppe A

Paris Saint-Germain, Real Madrid, Brugge, Galatasaray.

Gruppe B

Bayern München, Tottenham, Olympiakos, Crvena Zvezda.

Gruppe C

Manchester City, Sjakhtar Donetsk, Dinamo Zagreb, Atalanta.

Gruppe D

Juventus, Atlético Madrid, Bayer Lervekusen, Lokomotiv Moskva.

Gruppe E

Liverpool, Napoli, Salzburg, Genk.

Gruppe F

Barcelona, Borussia Dortmund, Inter, Slavia Praha.

Gruppe G

Zenit St. Petersburg, Benfica, Lyon, Leipzig.

Gruppe H

Chelsea, Ajax, Valencia, Lille.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Mer om

 1. Liverpool FC
 2. Juventus FC
 3. Real Madrid CF
 4. Barcelona
 5. Champions League

Flere artikler

 1. Klopp foran kveldens Champions League-trekning: – Crazy!

 2. Champions League-klare Sander Berge: – Kunne gått denne sommeren

 3. Mourinhos Tottenham rundspilt av Bayern München

 4. Haaland (19) er toppscorer i Champions League: – Jeg er forbannet og sur

 5. Haaland herjet i comebacket – kan sende Liverpool ut av CL

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder