Bakenga reddet Ranheim i debuten: – Det smaker godt

(Viking – Ranheim 2-2) Da tomålsscorer Kristian Thorstvedt satte seg på benken, var han sikker på tre poeng. Tromsø-innleide Mushaga Bakenga ville det annerledes.

Bakenga, som tidligere i uken ble hentet på lån fra Tromsø ut året, kom selv inn i det 58. minutt, umiddelbart etter at Kristian Thorstvedt hadde scoret sitt andre for dagen og gitt Viking ledelsen med 2–0.

I det 70. minutt kom Ola Solbakken inn for gjestene, og de to byttene skulle vise seg å være svært gode for Ranheim-trener Svein Maalen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

I det 84. minutt stusset Bakenga Solbakken fri, og tre minutter senere gjengjeldte Solbakken tjenesten ved å prikke innlegget på Bakenga. Han styrte inn utligningen som gjorde at det endte 2–2.

VG Live: Les utfyllende referat fra kampen her!

– Det var fint det, å endelig ha en god debutkamp. Det smaker godt, erkjenner «Mush» overfor Eurosport.

– Jeg har slitt med lysken i to måneder, men fikk tatt meg inn igjen i løpet av uken her. Da var det bare å gi full guffe de minuttene jeg fikk, gliser Bakenga.

Etter å ha vært delaktig i begge målene, sier Bakenga at han fikk troen på tre poeng, men er også fornøyd med ett. Det er i hvert fall trener Svein Maalen.

– Vi er fryktelig glade for at vi aldri gir opp og får med oss et poeng på en ellers svak dag. Og det er utrolig artig for «Mush» å få både assist og scoring, sier han.

På den andre siden var Vikings Kristian Thorstvedt svært misfornøyd. Han scoret 1- og 2-0, begge på pasning fra kaptein Zlatko Tripic, ble byttet ut i det 76. minutt og så sine lagkompiser tape ledelsen fra benken.

EMOSJONELL BERG OG DALBANE: Her feirer Kristian Thorstvedt mål mot Ranheim. Etter kamp var han imidlertid i motsatt ende av følelsesregisteret. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Jeg er utrolig skuffet egentlig. Vi skal ha tre poeng i dag, og alt annet er rævva. Å se de score to mens jeg er på benken, er helt jævlig, sier Thorstvedt til Eurosport.

– Akkurat nå er det helt sykt kjipt, men vi må prøve å se fremover, plukke tre poeng hver uke og se hva det holder til, fortsetter han.

les også

Bamba-albue sendte Tromsø-kaptein på sykehus: – Årets styggeste

Trener Bjarne Berntsen er enig.

– Dette er tungt å svelge, for vi må kunne punktere kampen på 2–0. Vi må være kyniske, men istedenfor får vi to baklengsmål ... sier en skuffet Viking-trener til Eurosport.

Vikings 26 poeng på 19 kamper holder til en foreløpig 8. plass, mens Ranheim faller én plass tross ett poeng ekstra i beholdningen. 19 poeng på 19 kamper gir en 14. plass.

Ranheim ble forbigått av Tromsø, klubben de låner Bakenga fra, som på sin side slo Brann.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder