Kristiansund overkjørte Mjøndalen – tangerte klubbrekorden

(Kristiansund – Mjøndalen 4–0) Kristiansund-trener Christian Michelsen byttet ut halve laget fra 0–2-tapet mot Stabæk sist. Det ga festfotball og storseier.

4–0 er tangering av Kristiansunds største seier på 79 kamper i Eliteserien. KBK ble stiftet i 2003 og er inne i sin tredje eliteseriesesong.

To ganger tidligere har de vunnet med 4–0 (mot Brann 29. september 2017 og Godset 21. mai 2018), mens det ble 5–1-seier over Tromsø 7. oktober 2018.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Vi spiller en meget god kamp og scorer fine mål. Det er mye som er positivt i dag, sier Christian Michelsen, Kristiansund-trener, til Eurosport.

Etter to poeng på de siste fire kampene tok Michelsen grep da Mjøndalen kom på besøk. Fem spillere ble byttet ut fra nedturen mot Stabæk forrige helg. Tre av dem som kom inn, scoret i festkampen mot Mjøndalen.

– Det var mye riktig i dag. I dag vil vi og vi slipper oss løs. Vi jobber i lag. Det har vært litt for lett å falle ned på 95 prosent og tro at vi er bedre enn vi er. Vi må jobbe steinhardt, da får vi fram individualistene våre, sier Michelsen.

les også

Martin Ødegaard ble matchvinner mot Mallorca: – Veldig stolt

Dødball-mål

Den eneste av målscorerne som startet sist kamp, var Christophe Psyché som sendte vertene i ledelsen etter 14 minutter. Han kom seg fri på en dødball og nikket enkelt inn åpningsmålet.

Sondre Sørli doblet etter at Mjøndalen tapte ballen i skummel posisjon like før pause. Flamur Kastrati så opp og fant Sørli som fikk en enkel jobb med å plassere inn 2–0.

– Jeg trodde vi var ferdig med denne type kamper. Vi gjør dumme valg og mangler ferdigheter til å gjøre så dristige valg som vi gjør. Veldig, veldig skuffet over at vi ikke klarer å unngå å gi dem så mange muligheter, sier Vegard Hansen, Mjøndalen-trener, til Eurosport.

les også

Haaland med seks mål på tre kamper

Pellegrino-perle

Amahl Pellegrino ble hentet fra Strømsgodset tidligere i uken og har en fortid i Mjøndalen. Han ga et perfekt førsteinntrykk til sine nye supportere på Nordmøre. I 47. minuttet skrudde Pellegrino inn 3–0 på spektakulært vis fra 18–19 meter.

– Veldig gøy og veldig god start. Det var moro å spille for Kristiansund, sier Pellegrino til Eurosport.

Drøyt ti minutter senere var Kastrati våken og giftig foran mål. Amidou Diop prøvde en avslutning fra returrommet etter corner. Inne i «målgården» sto Kastrati og styrte inn 4–0 på hockey-vis.

LYSTIG LAG: Kristiansund knuste Mjøndalen på eget gress. Amahl Pellegrino og Flamur Kastrati kunne juble for hver sin scoring. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

les også

Bjørnebye om spissjakten: – Sikkert sett på ti spisser det siste året

Mjøndalen i trøbbel

Sørli kunne sørget for et historisk godt Kristiansund-resultat, men bommet alene med Julian Faye Lund fem minutter før full tid.

Kristiansund er trygt plassert på syvendeplass med 26 poeng. For Mjøndalen er fotfestet løsere. Vegard Hansens mannskap er på 13. plass, poenget over Ranheim på kvalik og fem poeng foran Sarpsborg (som møter bunnlaget Godset 20.00 søndag).

– Forferdelig opplevelse og forferdelig kamp, sukker Christian Gauseth, Mjøndalen-kaptein, til Eurosport.

Slik vant Rosenborg søndagens kamp:

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder