SCORET: Ilkay Gündogan (til venstre) og Riyad Mahrez scoret for Manchester City i Ukraina. Foto: GLEB GARANICH / X00550

Manchester City tilbake på vinnersporet: Herjet i Ukraina

(Sjakhtar Donetsk – Manchester City 0–3) Midtstopperkrise og tap for Norwich. Det meste var glemt da Manchester City vant enkelt i Ukraina – mye takket være Riyad Mahrez og Ilkay Gündogan.

– Det var viktig å reagere riktig (på Norwaich-tapet). Alle sammen. Ikke bare indivduelt, sier Gündogan til BT Sport.

Sjakthar Donetsk slo City i 2017 og har totaldominert den hjemlige ligaen med syv strake seire denne sesongen. Men på Metalist stadion i Kharkiv var City langt giftigere og sikret Premier League-klubbenes første seier i høstens Champions League.

Pep Guardiola hadde satt Sergio Agüero på benken sammen med to blad Silva, David og Bernando. Men med Mahrez og Gündogan vippet 1. omgangen solid i retning City.

les også

Britene om Haalands Leeds-bakgrunn: – Han kunne spilt for England

Første hamret Gündogan ballen i stolpen. Mahrez hadde en enkel oppgave med å sette inn returen til 1–0.

Så kom Gündogan dundrende på et sugende løp gjennom Shakhtar-forsvaret.

VG Live: Shakhtar-Manchester City minutt for minutt.

Mahrez serverte han ballen og tyskeren scoret sikkert med utsiden av høyrefoten.

– Vi spilte bra. Det hjelper mye å score det første målet på bortebane, men vi slappet aldri av, holdt godt på ballen, skapte mange sjanser, og fikk et sterkt resultat på en vanskelig bortebane, sier Ilkay Gündogan.

Han kunne scoret igjen ni minutter etter pause. Men Sjakhtar-keeper Andrej Pyatov reddet før Raheem Sterling satte ballen i stolpens utside. Samme duo hadde senere igjen sjansen til til å gjøre 3–0.

Se alle målene her:

les også

Spurs gikk på smell etter sterkt Olympiakos-comeback

I stedet fikk Gabriel Jesus æren av slå den siste spikeren inn i hjemmelagets kiste. Manchester City kom tre mot én etter en stygg Sjakthar-feil. Kevin De Bruyne tredde ballen enkelt gjennom Jesus, som hadde all verdens av tid på score sitt første Champions League-mål for sesongen.

Dermed endte matchen i Kharkiv med nøyaktig den samme 3–0-seieren for Manchester City som i forrige Champions League-sesong. En god start for Pep Guardiolas mesterlag som fortsatt ikke har lyktes i Champions League.

Veteranen Fernandinho løste midtstopperrollen godt i en kamp der City sjeldent var under press.

– Jeg har trent i denne posisjonen gjennom hele sesongen, sier brasilianeren og mener at han grep sjansen godt i John Stones skadefravær.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder