Liseth senket Stabæk tre minutter på overtid: – Herren gir og Herren tar

NEDRE EIKER (VG) (Mjøndalen – Stabæk 1-0) Etter to hjemmekamper med nedturer på rad, fikk mjøndølingene igjen med renters rente mot Stabæk.

– Herren gir og Herren tar. Vi har hatt noen tøffe smeller, men dette laget er tøft mentalt. Men i dag har vi litt flyt også, det har vi. Lenge var det to feige lag, og vi hadde flaksen på vår side til slutt, sier Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth til VG.

Akkurat da et sjansefattig og tidvis søvndyssende oppgjør på Consto Arena så ut til å ende målløst, tok hjemmelaget ansvar.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

VG LIVE: Les fullstendig kampreferat her.

Innbytter Jibril Bojang rykket seg fri ute til høyre, dro av én, to og tre mann og slo inn i feltet. På bakerste stolpe dukket Liseth opp og bredsidet inn matchvinnerscoringen i Mjøndalen - tre minutter på overtid.

– Den scoringen står høyt oppe på listen. Når den er på overtid, rett etter at Stabæk holder på å avgjøre, er det ekstra spesielt. Ingen av lagene fikk noen flyt, det var en typisk 0–0-kamp, og det var så viktig å få den på slutten, sier Liseth til VG.

Christian Gauseth brukte anledningen til å hylle mannen bak den målgivende pasningen:

Keeperhelten

– Vi skapte ikke så mange sjanser selv, men de vi skapte, var store, analyserer Stabæk-trener Henning Berg.

Han har et poeng. Like før avgjørelsen hadde nemlig Franck Boli fått en enorm mulighet til å sikre seieren for gjestene. Fjorårets toppscorer i Eliteserien kom alene med MIF-keeper Mathias Eriksen Ranmark, men klarte ikke overliste bruntrøyenes burvokter, som beholdt roen, holdt seg på beina og reddet mesterlig.

– Jeg hadde ikke så mye å gjøre i denne kampen, så det var gøy å kunne bidra. Jeg var heldig og god, som klarte å redde den. Når han kom mot meg, tenkte jeg «den her tar jeg». Det var bare å skyte frem brystkassa, sier målvaktshelten til VG.

Ranmark ble valgt foran Julian Faye Lund, som slet med både flere tabber på rad og en smell i ribbeina, og tilbakebetalte Vegard Hansens tillit - med renter.

– Det var fantastisk! Det kan være et slags gjennombrudd, sier trener Hansen.

I den ordinære spilletiden på Consto Arena var Olivier Occean nære to ganger på hodet i den første omgangen, mens MIF-stopper Sondre Solholm Johansen tvang Stabæk-keeper Marcus Sandberg ut i full strekk på en corner like etter en times spill.

Dommerdrama

Vertene fra Nedre Eiker ble nok snytt for et straffespark tidlig i den første omgang.

Det var like før kvarteret var spilt at Akeem Latifu slo et innlegg inn i Stabæks sekstenmeter. I situasjonen var ballen borte i midtstopper Madis Vihmanns arm, men det var ikke nok til at dommer Tore Hansen pekte på ellevemetersmerket.

Eurosports ekspertkommentator Tor Ole Skullerud mente Mjøndalen ble snytt for et straffespark i situasjonen. Og i andre omgang blåste Hansen av spillet da Børkeeiet lå nede i feltet med en liten hodesmell, da Boli var alene gjennom mot mål. Henning Berg skjønte ikke hvordan dommeren kunne blåse av.

Det er det nok ingen i brunt som tenker på nå.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder