TJOMMIER: Patson Daka (21) og Erling Braut Haaland (19) har til sammen scoret 42 mål på sesongens første 23 kamper i alle turneringer. Foto: GEPA pictures/ Mario Kneisl

Erling Braut Haalands spisskollega: – Jeg er født til å spille fotball

Red Bull Salzburgs banebrytende duo har scoret 42 mål på 23 kamper – men knapt startet sammen siden sesonginnledningen. Mot Admira Wacker kan de gjenforenes på topp.

Her er søndagens oddstips!

Erling Braut Haalands prestasjoner har satt Patson Daka (21) i skyggen, men den lynraske angriperen er blitt en folkehelt i hjemlandet etter strålende prestasjoner for Salzburg – og onsdag ble han historisk da han scoret Zambias første mål i Champions League mot Genk.

– Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive det. Det er stort for vårt lands fotball. Det har ikke vært så lett for oss å nå dette nivået og det å score det målet var et stort øyeblikk for meg og landet mitt. Det er utrolig å se hvordan de støtter Enock (Mwepu) og meg, sa Daka under pressekonferansen før dagens kamp mot Admira som sendes på VG+.

Nå er det 162 millioner kroner å hente i Vikinglotto! Trykk her for å levere spillet ditt!

Her senker Patson Daka og Erling Braut Haaland Genk:

Haalands spisskamerat scorer ett mål hvert 73. minutt han spiller og står nå med 15 mål fordelt på 22 kamper i alle turneringer. Ikke fullt så effektivt som nordmannens 27 mål på 20 kamper, men likefullt imponerende tall av mannen fra det landslåste landet sør i Afrika.

Han står også oppført med fem målgivende pasninger – fire av dem med samme avslutter.

  • Haaland mot Parndorf
  • Haaland mot Hartberg
  • Haaland to ganger mot Wolfsberg
les også

Se alle seriekampene til Erling Braut Haaland på VG+

Pluss content

Det oppsiktsvekkende er at de to måltyvene, henholdsvis én og tre på toppscorerlisten i Østerrike, kun har startet fem kamper i tospann. Hovedtrener Jesse Marsch er veldig opptatt av «rytme» og gjennomfører i snitt fire endringer per kamp som følge av klubbens tette kampprogram, selv om Daka mener det ikke er nødvendig.

– Jeg er aldri sliten. Hvis det er kamper annenhver dag, så må jeg forholde meg til det. Jeg er født til å spille fotball, konstaterte Daka med et stort glis om munnen.

Hee-chan Hwang har spilt to strake 90-minuttere, Sekou Koita er ute med skade og Smail Prevljak sliter med tilliten. Dermed kan det være duket for Haaland og Daka – for første gang siden midten av september.

PS! Kampen mot Admira spilles søndag 14.30 og sendes på VG+

VGs tips: Erling Braut Haaland scorer

Salzburg-spillerne fikk lov til å kose seg med en øl eller to i etterkant av onsdagens 4–1-bortetriumf over belgiske Genk. I det oppgjøret kom Braut Haaland inn etter 62 minutters spill, og jærbuen takket for tilliten ved å score kampens siste mål.

Lysluggen er oppe i 15 scoringer i inneværende sesong for et Salzburg-lag som leder østerriksk bundesliga med ett poeng foran LASK Linz. Nordmannen har vist en utsøkt mentalitet og vært god på å omstille fra kamp til kamp.

Admira befinner seg nest nederst på tabellen som teller 12 lag. Vertene opplever måltørke, og har kun plukket to poeng på de fire siste ligakampene.

Vi foreslår et single-oddsspill på at Erling Braut Haaland scorer til 1,50 i odds. Spillestopp er søndag kl. 14.25 og kampen kan du se på VG+.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder