ETTERTRAKTET: Real Madrid, Barcelona, Manchester United og flere andre klubber holder Erling Braut Haaland (19) under oppsyn. Foto: GEPA pictures/ Matic Klansek

Dortmund-treneren lo bort Haaland-rykte: − Vi får se

Konfrontert med Erling Braut Haaland-ryktene, måtte Borussia Dortmunds trener Lucien Favre dra på smilebåndet. Han la ikke skjul på at han ønsker en «kraftspiss».

 • Fredrik Tombra
Publisert:

Artikkelen er over ett år gammel

Snaut to uker etter at han ble linket til RB Leipzig på forsiden av SportBild, er RB Salzburgs Erling Braut Haaland (19) nok en gang et hett tema t i tyske medier. De siste dagene er stortalentet fra Jæren blitt koblet til Borussia Dortmund – klubben der målmaskinen Robert Lewandowski (Bayern München) slo gjennom og Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) spilte sin beste fotball.

les også

Se alle seriekampene til Erling Braut Haaland på VG+

Pluss content

Paco Alcácer er skadeplaget, Mario Götze har ikke levert godt nok som spiss og Marco Reus, Julian Brandt og resten av Dortmunds angrepsrekke foretrekker mellomrom foran bakrom. VG har tidligere skrevet at Dortmund er en av mange storklubber som kartlegger nordmannens register.

Under pressekonferansen før dagens kamp mot Fortuna Düsseldorf, lurte flere reportere på om 19-åringen er han som skal sette fart i Lucien Favres angrep.

– La oss kort snakke om Erling Haaland i RB Salzburg: 1,94 meter høy, 27 mål på 20 kamper, målt til 36,7 km/t – hurtigere enn Marco Reus. Hvis man har muligheten til å hente en slik spiller i vinter, ville du gått god for det?

– Det er ikke noe vi snakker om. Vi vet at det er svært vanskelig å signere spillere på vinteren, svarte Dortmund-treneren.

GLEDESSCENER: Lucien Favre omfavner Jadon Sancho etter Dortmunds seier mot Hertha forrige serierunde. Engelskmannen scoret det første målet i 2–1-kampen. Foto: ODD ANDERSEN / AFP

– Men i utgangspunktet ville spillertypen – med sine 1,94 meter – være noe annet enn det du har i troppen – og helt sikkert falle deg i smak?

– Vi får se, humret Favre, som tok spørsmålene med et smil.

– Er størrelsen en faktor? At vedkommende må være sterk på hodet, siden du akkurat nå ikke har en slik type spiller?

– Ja.

Erling Braut Haaland scorer riktignok oftest med venstrefoten, men du kan også finne to mål på hodet blant målene han har stått bak i 2019/20-sesongen:

Dortmund er en av flere tyske klubber som satser ungt – og har bidratt til foredling av store angrepstalenter. Ousmane Dembélé (Barcelona) og Chelseas Christian Pulisic er blant de siste i rekken. Driblevingen Jadon Sancho er fortsatt i klubben, men ryktes stadig nærmere en overgang til Premier League etter halvannen fantomsesong i Bundesliga.

Til tross for interesse fra mange klubber, er det imidlertid fullt mulig at Haaland blir værende i Salzburg også etter vinterens overgangsvindu stenger. Oksene er sikret spill i Europa League på våren og vil fortsatt kunne kvalifisere seg til Champions League om de vinner mot Liverpool førstkommende tirsdag.

Før det venter dagens kamp på VG+ mellom Red Bull Salzburg og Tirol, der Haaland blir å se fra start, skal man tro det som ble sagt av hovedtrener Jesse Marsch på torsdagens pressekonferanse.

VGs tips: Hjemmeseier med 0–1-handikap

Borussia Dortmund er litt uvøren i formen, men er favoritt hjemme mot Fortuna Düsseldorf.

Et kjennetegn på vertene er at de ofte er involvert i målrike matcher. Tenk på at det kun er Bayern München og RB Leipzig som har scoret flere mål i inneværende sesong.

Fortuna Düsseldorf har kun vunnet én av fem seneste ligamatcher. Og borte har ikke klubben tatt tre poeng siden midten av august.

Hjemmelaget har en viktig Champions League-hjemmekamp mot Slavia Praha på tirsdag, og må spare litt på kreftene her. Men det er ikke verre enn at en 0–1-handikapseier bør være innenfor.

Publisert:

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill kjøpt digitalt i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som er basert på redaksjonelle vurderinger. Det forklares slik:

user icon

Du leser nå denne oddstips-artikkelen på VG.

norsk tipping arrow icon
norsk tipping logo

Hvis du gjennomfører et kjøp hos Norsk Tipping etter lest oddstips-artikkel, får VG en andel av kjøpet ditt.

Mer om

Tippetips

Erling Braut Haaland

Tysk fotball

Borussia Dortmund

Fortuna Dusseldorf

Flere artikler

 1. Slik blir Haalands første periode i Dortmund

 2. Haaland og Dortmund rundspilt og ydmyket i sesongavslutningen

 3. Gamletreneren tror Haaland blir verdens beste spiss

 4. Vill tribunejubel fra Haaland da Sancho sikret viktig Dortmund-seier

 5. Dortmunds problem: Haaland skadet og Sancho ute av form

Fra andre aviser

 1. Tysklands største avis: Haaland kan bli gjenforent med gamlesjefen

  Aftenposten
 2. Vill tribunejubel fra Haaland da Sancho sikret viktig Dortmund-seier

  Aftenposten
 3. Jobbens hans «hang i en tynn tråd». Så kom Haaland og skjøt klubben inn i gullkampen.

  Aftenposten
 4. Slik beskriver Haaland drømmedebuten etter hat trick på 20 minutter: – Jeg har et kjekt liv

  Aftenposten
 5. Slik beskriver Haaland drømmedebuten etter hat trick på 20 minutter: – Jeg har et kjekt liv

  Bergens Tidende
 6. Bratseth om Haaland-overgangen: - Det er klokt, akkurat som steget fra Molde til Salzburg

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no