Sarpsborg har kniven på strupen: – Nå må det brenne på dass

SARPSBORG (VG) (Sarpsborg-Haugesund 1–1) Sarpsborg ga nok en gang fra seg en ledelse. 1–1 mot Haugesund betyr at Geir Bakkes menn har kniven på strupen foran siste serierunde.

Sarpsborg tar da turen til Lillestrøm. Det er bare to poeng ned til direkte nedrykk for østfoldingene, som ble møtt med piping på vei ut av banen.

– Nå må vi gjøre jobben selv. Vi må fylle batteriene og gå «all inn». Det er nå det må smelle. Vi må bruke siste rest av krefter for å hale i land dette, sier Bjørn Inge Utvik til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Nå må det virkelig brenne på dass. Det handler om å spille i Eliteserien eller Obosligaen neste år. Vi må vise at det betyr mye for oss, sier Utvik, som har en fortid i FK Haugesund.

les også

Ranheim-håpet lever etter å ha rundspilt Lillestrøm

– Vi ble løpende mellom. Haugesund var gode, innrømmet Geir Bakke til Eurosport.

Når VG spør Sarpsborg-treneren om han var i tvil om han skulle gå for seier eller redde poenget i 2. omgang, svarer han:

– Jeg ble litt ... Hvor viktig er det ene poenget? Skal vi trykke på fremover? Men det viktigste var at vi så ut som et fotballag.

– Poenget er viktig, men samtidig skulle vi gjerne ha hatt tre.

Kristoffer Zachariassen satte inn 1–0 på en fin heading etter et drøyt kvarter. Magnar Ødegaard overlappet på høyresiden, la inn og traff perfekt på hodet til Sotra-karen.

les også

Mjøndalen ned på direkte nedrykk etter Junker-show

– Det har vært en ok 1. omgang av oss, fastslo Zachariassen til Eurosport i pausen. Det var hans sjette mål for sesongen.

Kapteinen Christian Grindheim skjønte ikke hvorfor dommer Trygve Kjensli annullerte Haugesunds ball i nettet etter 34 minutter.

– Dommeren sier at det hadde vært offside. Jeg forstår ikke hvordan det kan bli det, sa Grindheim til Eurosport etter de første 45 minuttene.

Det var Martin Samuelsen som headet ballen i mål, men dommeren blåste tidlig og var sikker i sin sak – tross store protester fra Haugesund.

les også

Strømsgodset ydmyket Brann på Marienlyst – ellevilt nedrykksdrama i Eliteserien

Sarpsborg ble trykket bakover utover i 1. omgang og fortsatte slik etter pause. Det kom en fortjent utligning ved Martin Samuelsen. Sarpe-keeper Alexandre Letellier reddet et skudd fra Christian Grindheim, men forsvaret klarte ikke å få vekk returen - og Samuelsen utnyttet det til å gjøre 1–1.

– Det var godt å få målet til slutt. Jeg mener at jeg burde ha hatt straffe før det, sier Samuelsen til VG. Det var Jonathan Lindseth som tok livtak på Haugesund-spissen, som gikk i bakken inne i feltet.

les også

Vill jubel for Bodø/Glimts første medalje siden 2003

Før det kunne imidlertid Sarpsborg ha punktert kampen da Helge Sandvik gjorde en superredning på Kyle Laffertys skudd. Også Niklas Gunnarsson og Ole Jørgen Halvorsen hadde store muligheter.

– Hadde vi satt en av dem, så hadde det kanskje blitt annerledes, konstaterer Geir Bakke.

Sarpsborg har nå 13 uavgjorte seriekamper denne sesongen - ni av dem på hjemmebane og fem ute. De vant 2–1 hjemme mot Haugesund både i 2017 og 2018.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder