Rosenborg nærmer seg «fotballskandale» – Europa henger i en tynn tråd

(Viking – Rosenborg 2–2) Eirik Hornelands mannskap avsluttet kampen med tre spisser, men Rosenborg maktet likevel ikke å score målet som ville gitt tre poeng. Det kan bli skjebnesvangert med tanke på spill i Europa.

Rosenborg-trener Eirik Horneland mente etter Strømsgodset-kampen for to runder siden at det ville være «fotballskandale» om de skulle gå glipp av spill i Europa den kommende sesongen. Nå ligger de tynt an.

Trønderne er avhengig av at Odd taper borte mot Haugesund i siste serierunde og at de selv vinner mot Ranheim på Lerkendal. Bodø/Glimt sikret topp tre etter en knusende seier mot Kristiansund – og er dermed klar for Europa-spill sammen med seriemester Molde.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det er to (poeng) for lite. Vi angriper for dårlig og da blir vi kontret i senk, sier RBK-trener Horneland til Eurosport, som ikke vil bevege seg inn på hvor store sjansene er for å lure seg forbi Odd.

– Så lenge det er teoretisk mulig, må vi gå for det, fortsetter Horneland, som før Ranheim-kampen må forberede seg til kamp mot LASK i Europa League torsdag.

les også

Vill jubel for Bodø/Glimts første medalje siden 2003

– Heia Ranheim på Lerkendal, sier jeg bare, gliser Vikings trønder Kristoffer Løkberg, vel vitende om at Ranheim må vinne om de skal overleve.

Alexander Søderlund sørget for håp da han utlignet til 2–2 tidlig i 2. omgang. Rosenborg dominerte, styrte og stelte, men var ikke god nok foran mål de siste 40 minuttene av kampen i Stavanger. Horneland tok grep, men selv med hele spissarsenalet på banen klarte ikke Rosenborg å avgjøre kampen i Stavanger.

Hverken innbytterne Bjørn Maars Johnsen eller Erik Botheim klarte å gjøre seg bemerket, og med nigerianerduoen David Akintola (mål) og Samuel Adegbenro (to målgivende) på benken, fikk Viking-forsvaret hakket mindre å tenke på.

Bjarne Berntsens mannskap løp sokkene langt ned på anklene. Anført av aggressive Zlatko Tripic og Løkberg, holdt de stand ut omgangen. På tampen fikk også André Danielsen, spilleren med flest kamper for Viking, sin fortjente hyllest da han kom inn til sin siste hjemmekamp.

les også

Odd nærmer seg medalje etter Tromsø-seier

Underholdende start

Rosenborg var best fra start, men det var Viking som sørget for å score først i Stavanger. Johnny Furdal mottok ballen, litt til høyre, på rundt 20 meters hold og sendte avgårde en markkryper mot det lengste hjørnet.

Trønderne svarte like over halvtimen spilt, da Akintola viste frem list, balanse og avslutningsegenskaper. Anders Trondsen fant nigerianeren, som flikket den til Adegbenro, vendte opp og fikk den tilbake, før han banket den inn bak Iven Austbø.

Viking rakk imidlertid å svare før Eirik Hornelands pauseprat, gjennom et lynhurtig angrep, der målscorer Furdal satt opp Benjamin Källman i en 1-mot-1-situasjon mot Andre Hansen. Finnen satte ballen iskald i mål.

Søderlund fastsatte sluttresultatet for gjestene, som kun tok med seg ett poeng tilbake til Trondheim.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder