Molde tilbake på vinnersporet: – Ekstremt viktige poeng

MOLDE (VG) (Molde – Ranheim 2-0) Molde herjet tidvis med Ranheim. I hovedrollen? Magnus Wolff Eikrem (28), nok en gang.

  • Jørgen Ryggvik Karlsen

Det er ikke uten grunn Magnus Wolff Eikrem har blitt pekt ut som en av, og kanskje, Eliteseriens beste spiller så langt denne sesongen. Hjemme i 2–0 seieren over Ranheim søndag kveld briljerte midtbaneeleganten nok en gang.

– Vi har sagt det mange ganger tidligere denne sesongen at han har et spillerhode som går utenpå ganske mange spillere i Eliteserien. Dette var nok en godt gjennomført kamp av Magnus, sier Molde-trener Erling Moe til VG etter kampslutt.

Søndag var Eikrem involvert i det meste Molde skapte offensivt, og sammen med Erling Knudtzon var duoen svært delaktig i at Erling Moes menn kom tilbake på vinnersporet etter arbeidsuhellet mot Tromsø like før landslagspausen.

les også

Høiland feiret med flagg – LSK-supportere stormet banen

– Det var tre ekstremt viktige poeng i dag. Vi var veldig misfornøyde med kampen før ferien i Tromsø, så det var viktig for oss å komme i gang igjen med å ta trepoengere. Det var ikke den beste prestasjonen, men det viktigste var tre poeng, sier målscorer Knudtzon til VG.

Molde brukte litt tid før maskineriet begynte å produsere målsjanser, og etter et kjedelig og sjansefattig åpningskvarter sendte Eikrem Molde i ledelsen.

Knudtzon spilte opp lagkameraten på atten meter fra høyresiden, før Eikrem elegant bøyde ballen i lengste hjørne – utagbart for Ranheim-keeper Even Barli og 1–0 til Molde.

les også

Eggen-statuen avduket: – En av verdens beste trenere

– Kontrollerer kampen

Selv om målscorer Knudtzon og Molde aldri så seg tilbake etter 1–0 ledelsen, hevder kanten at laget ikke leverte den beste prestasjonen. Det er ikke trener Moe enig i.

– Det er alltid en usikkerhet etter en lengre pause og da er det godt at vi får med oss tre poeng og leverer en solid prestasjon, konstaterer Moe før han skryter av målscorer og assistmann Knudtzon.

– Erling har vært god og kommet mer og mer utover i sesongen, så nå må vi benytte oss enda mer av spisskompetansen hans.

For drøye 25 minutter før fulltid doblet Knudtzon ledelsen. Molde broderte seg gjennom Ranheim-forsvaret før Eikrem – som nok en gang var sentral – spilte Christoffer Remmer.

Alene med Barli spilte høyrebacken uselvisk tvers gjennom feltet hvor hurtigtoget enkelt kunne bredside inn 2–0 etter vakkert angrepsspill.

les også

Odd-profil kritiserer Sarpsborg: – Må være dritkjedelig å se på

Maalen ikke fornøyd med angrepsspillet

En som ikke var like fornøyd med angrepsspillet, var Ranheim-trener Svein Maalen. Han måtte se laget sitt slite med å sette Molde-keeper Alex Craninx på nevneverdige prøver.

Nærmest var høyreback Øyvind Alseth like etter sidebytte da han løp seg fri på høyrekanten, og det som lignet et innlegg smalt i nærmeste stolpe for Craninx som voktet Molde-buret i Andreas Lindes skadefravær.

– Vi er ikke fornøyde med angrepsspillet. Vi har for mange angrep på motstanderens banehalvdel som ikke er farlige nok. Vi skaper noen halvsjanser, men skulle gjerne sett mer av spillet vi er dyktige på, sier Maalen til VG og legger til:

– Molde er ett hakk bedre og spesielt i angrepsspillet. Vi føler vi henger med i kampen og reiser ikke hjem i skam. Vi må huske at vi reiser fra en stadion hvor de fleste lagene sliter, avslutter han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder