Skuffet Haaland målløs av banen i Dortmund-tap

LEVERKUSEN (VG) (Leverkusen-Dortmund 4–3) For første gang i Borussia Dortmund-karrieren gikk Erling Braut Haaland (19) av banen uten å score.

Gultrøyene tapte lørdagens toppkamp mot Bayer Leverkusen 4–3. Dortmund ledet kort tid før slutt, men hjemmelaget snudde matchen med to tett etterfulgte scoringer i det 81. og 82. spilleminutt.

– Vi var ikke gode nok som lag. Da vinner vi ikke. Vi må bli bedre, sier Haaland da VG og tyske journalister møter ham i pressesonen på BayArena etter oppgjøret.

Haaland var nær sitt 9. mål for Dortmund ved to anledninger, men lyktes ikke på samme måte som i de fire foregående opptredenene hvor jærbuen scoret til sammen åtte ganger.

Resultatet betyr at Dortmund mister terreng til Bundesliga-teten. Serieleder Bayern München og tabelltoer RB Leipzig møtes søndag kveld.

VG Live: Les utfyllende referat fra kampen her!

Mener alle må heve seg

Haaland fremsto rolig, men bestemt etter matchen. For en person som hater å tape og elsker å score mål, var det tungt å skulle forlate Leverkusen uten seier og nettkjenning.

Med fire innslupne mål ville det uansett blitt vanskelig å vinne, men nordmannen vil ikke skylde på forsvarsspillet.

– Vi var bare ikke bra nok. Vi må jobbe hardere på trening. Da vil resten komme. Leverkusen var gode. Det er et bra lag og vi var ikke på vårt beste i dag. Det er ikke så mye mer å si.

– Tror du tittelen fortsatt er innenfor rekkevidde?

– Vi må bare ta kamp for kamp. Så får vi se, sier Haaland.

Dortmund ligger nå på 3. plass – tre poeng bak serieleder Bayern München, som har en kamp til gode på Haaland og hans lagkamerater.

Målrikt

Haaland fikk muligheten til å score bare seks minutter etter avspark, men sjansen ble spolert da jærbuen ikke klarte å få kontroll på ballen ved hjemmelagets femmeter.

I stedet var det Leverkusen-spiss Kevin Volland som var uhyre effektiv et snaut kvarter senere. Dortmund-forsvaret sto høyt og stopper Manuel Akanji havnet på kraftig etterskudd.

Det utnyttet Volland ved å banke ballen i mål alene med Dortmund-keeper Roman Bürki.

Haaland og Dortmund-kaptein Mats Hummels kikket skuffet i gresset, men bare 120 sekunder senere kunne gultrøyene juble. Det skjedde etter en utoverskrudd corner av engelske Jadon Sancho, som Hummels stanget i motsatt hjørne.

Ny Haaland-sjanse

På stillingen 1–1 fikk Haaland sin andre mulighet i matchen. Etter å ha plassert seg på riktig side av Leverkusens offsidelinje, mottok 19-åringen ballen på innsiden av 16-meteren og smalt til fra skrått hold.

Hjemmelagets Lukas Hradecky kom på sin side kjapt ut og avverget Haalands forsøk med brystkassen.

Leverkusens slovakisk-fødte sisteskanse var imidlertid sjanseløs kort tid senere. For da stadionuret på BayArena tikket mot 32 spilte minutter, dempet Emre Can ballen 25 meter fra mål.

Dortmunds ferske midtbanesignering brukte det neste sekundet til å orientere seg, før han bøyde ballen i den lengste vinkelen på vanvittig vis. Matchen var den tidligere Liverpool- og Juventus-spillerens første opptreden i tysk Bundesliga siden han forlot nettopp Bayer Leverkusen i 2014.

DUELL: Erling Braut Haaland i duell mot Sven Bender i lørdagens kamp. Foto: Martin Meissner / AP

Volland-dobbel

Før dommer Martin Schmidt blåste i gang oppgjøret foran de 30.000 fremmøte tilskuerne her på BayArena, hadde Leverkusen-angriper Volland syv Bundesliga-scoringer denne sesongen.

Like før pause hadde spissen allerede økt antallet til ni, etter en ny god avslutning – denne gang fra rundt 10 meter.

Med fire mål til pause var målfesten allerede et faktum, men nettkjenningene fortsatte å hagle inn etter sidebyttet.

Først sendte venstre back Raphaël Guerreiro Dortmund i ledelsen. Deretter snudde innbytter Leon Bailey og kaptein Lars Bender matchen for Leverkusen med scoringer i det 81. og 82. spilleminutt.

I motsatt ende forsøkte Haaland og lagkameratene å komme tilbake, men kvelden endte i stedet med et surt tap for gultrøyene fra Ruhr.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder