PRESSET SPORTSSJEF: Lillestrøms Simon Mesfin mener det hersker en ukultur blant enkelte av klubbens tilhengere. Foto: Jan Petter Lynau

LSK-sportssjefen om hetsen: – Uakseptabelt

Lillestrøms spillere og ledere ble møtt av hetsende «supportere» og måtte tilkalle politiet da de kom hjem etter et nytt poeng-tap natt til lørdag. Overfor lokalavisen Romerikes Blad forteller klubbens sportssjef om flere lignende hendelser.

 • Øystein Jarlsbo

– Dette handler ikke om en enkelt hendelse. Det sto flere utenfor huset mitt den kvelden vi rykket ned. Jeg var ikke hjemme selv før de ble jaget vekk, og det er jo enda verre og ikke minst ubehagelig, sier Simon Mesfin til Romerikes Blad.

VG omtalte lørdag det spillergruppen og støtteapparatet opplevde ved hjemkomsten til Åråsen stadion på Lillestrøm klokken 03.00 natt til lørdag - etter 2–2 og poengtapet for Jerv fra Grimstad:

les også

Politiet rykket ut til truende LSK-supportere

– Etter det og senest den siste tida, har det vært flere hendelser hvor spillere har fått hets og sjikane på telefonen sin. Nå eskalerte det til hendelsen som skjedde natt til lørdag hvor spillere og støtteapparat ble møtt av truende supportere da de kom hjem fra Grimstad. Jeg kunne fortalt om enda flere hendelser, tilføyer Mesfin overfor lokalavisen (betalingsmur).

– Politiet rykket ut til et oppdrag på Åråsen stadion, klokken 03.15 natt til i dag. Det var en supportergjeng som stod utenfor og oppførte seg truende, fortalte operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt til VG lørdag.

Antall misfornøyde nattvåkne supportere skal ha vært 20.

les også

Blodrøde tall for LSK etter nedrykk: Nå skal det kuttes 20 mill.

Lillestrøm rykket ned fra eliteserien forrige sesong. Sesongen på liganivå to har ikke startet slik LSK-fansen hadde ønsket.

les også

Ny Lillestrøm-smell: Tapte mot nyopprykkede Åsane

Ifølge sportssjef Simon Mesfin har en mindre gruppe - eller grupper - innen denne gruppen gått langt over streken for hva han og klubben mener er akseptable mishagsytringer.

Til Romerikes Blad sier han at det er på tide at han sier fra om det han mene er en ukultur blant en viss del av tilhengerskaren.

– Nå må folk begynne å bruke fornuften. Dette gjelder ikke om majoriteten av våre gode supportere, men det handler om enkeltpersoner, fraksjoner og grupperinger som drar det langt over grensen for hva som er akseptabelt, sier Simon Mesfin.

les også

Forbannet Bakke etter ny LSK-smell: – Fryktelig irriterende

Han understreker at heller ikke klubben, spillerne og ledelsen, er fornøyd med sesonginnledning - med et viktig forbehold:

– Ingen ansatte i LSK er fornøyd med de kampene den siste tida som vi ikke har vunnet, men det hjelper ikke å true folk til å vinne fotballkamper. Det har aldri hjulpet, og det kommer det aldri til å gjøre, sier LSK-sportssjef Simon Mesfin til Romerikes Blad.

Mer om

 1. Lillestrøm

Flere artikler

 1. Politiet rykket ut til truende LSK-supportere

 2. Solbakken juniors «krav» til neste klubb: Gress

 3. Nå skal Petter Myhre gjøre det samme som pappa: – Aldri holdt med Lillestrøm

 4. Aron Dønnum om interesse fra utlandet: – En drøm å bli sett

 5. Ny Lillestrøm-smell: Tapte mot nyopprykkede Åsane

Fra andre aviser

 1. Her er Moldes nye midtstopper på plass: – En stor dag for meg

  Aftenposten
 2. I 1987 møtte to fotballinteresserte ungdommer hverandre på bussen. 33 år senere oppfylte bestekameratene sin felles drøm.

  Aftenposten
 3. Marcus Pedersen tatt for fyllekjøring: – Jeg angrer veldig

  Fædrelandsvennen
 4. Hektisk natt for politiet

  Fædrelandsvennen
 5. I 1987 møtte to fotballinteresserte ungdommer hverandre på bussen. 33 år senere oppfylte bestekameratene sin felles drøm.

  Fædrelandsvennen
 6. Danskens suksess i England startet etter en skandale. Nå kan annerledesklubben rykke opp.

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder